Verenigde Naties willen “onafhankelijk en transparant” internationaal onderzoek naar massagraven in Gazastrook

De Verenigde Naties vragen een internationaal onderzoek naar de massagraven die ontdekt zijn nabij de belangrijkste 2 ziekenhuizen in de Gazastrook. "In het licht van het huidige klimaat van straffeloosheid" is een onafhankelijk onderzoek noodzakelijk, klinkt het. 

Meer krantenkoppen in België

Flakkadoodrijder (32) bekent brandstichting in woning van eigen broer

De 32-jarige man uit Houthulst, die sinds vorige week in de cel zit op verdenking van brandstichting in het huis van zijn eigen broer, heeft de feiten bekend. Dat bevestigt zijn advocaat, Mathieu Langerock. Volgens onze informatie was de man op het moment van de feiten onder invloed, hoewel het niet duidelijk is van wat.

Lees meer »

De Kroatische vriendenclub die per toeval in Malmö belandde en met “een afdankertje” Europa verovert: het onwaarschijnlijke verhaal van ‘Baby Lasagna’

Een mix van Rammstein, balkan en James Cooke. Marko Puriši? schreef een liedje op zijn slaapkamer en raakte als ‘Baby Lasagna’ aanvankelijk niet door de voorrondes. Het lot zette die fout recht en de piraat zeilde met zijn broer op drums en zijn verloofde als regisseuse naar Malmö. Kroatië kwam als vriendenclub en zong van bij de eerste repetitie van

Lees meer »

Man (31) richt ravage aan met wagen nadat buren hem wezen op roekeloos rijgedrag: “Hij reed door onze voortuin en belandde aan de overzijde”

Tijdens de nacht van donderdag op vrijdag richtte de bestuurder van een Volkswagen met Poolse nummerplaat een ravage aan in de tuin van een woning in de Zegelaan in Bredene. De man reed naar verluidt bewust door een voortuin en belandde aan de overzijde van de straat tegen ene muur. De brandweer moest hem uit zijn voertuig bevrijden.

Lees meer »

Slovaakse premier Robert Fico (59) vecht na schietpartij voor zijn leven, dader zegt dat hij “niet eens is met beleid van de regering”

Robert Fico (59), de premier van Slovakije, is neergeschoten na een ministerraad. Een reporter van dagblad ‘Denník N’ zag dat de eerste minister van de grond moest worden getild en werd weggereden. Volgens de Slovaakse regering “balanceert hij tussen leven en dood”. De aanval vond plaats voor een cultureel gemeenschapscentrum in de stad Handlova. De dader zou een 71-jarige dichter

Lees meer »

Malaise gevangenissen: stakingsaanzeggingen geactiveerd, vanaf woensdagavond kans op staking in West-Vlaamse gevangenissen

De stakingsaanzegging die de socialistische vakbond ACOD heeft ingediend voor onder andere de gevangenissen in West-Vlaanderen wordt geactiveerd. Dat zeggen de vakbonden na het overleg met het kabinet van minister van Justitie Paul Van Tigchelt (Open VLD) op dinsdag. De liberale vakbond VSOA en de christelijke vakbond ACV ondersteunen de stakingsaanzeggingen van ACOD.
The post Malaise gevangenissen: stakingsaanzeggingen geactiveerd,

Lees meer »