Besi maakt bokkensprongen na zwakke orderinstroom

17:38 Chiplieveling Besi krijgt het deksel op zijn neus na een tegenvallende orderstroom in het eerste kwartaal, al bevatte het rapport ook veel sterke punten. 

Meer krantenkoppen in België

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Dodental loopt op na raketaanval op Russische stad Belgorod

De Oekraïense veiligheidsdienst SBU zegt een terroristische aanslag in Kiev verijdeld te hebben. Die zou voorbereid zijn door de Russische militaire inlichtingendienst GROe en stond gepland voor 9 mei. In de Russische oblast Belgorod is een appartement ingestort, vermoedelijk na een raket- of bominslag. Er zou sprake zijn van minstens zeventien gewonden. Lees hier de ontwikkelingen van zondag 12 mei

Lees meer »

LIVEBLOG RONDE VAN HONGARIJE. Cavendish rijdt Nys virtueel uit de groene puntentrui, stelt Belg z’n eindzege veilig in pittige slotetappe?

Tijd voor de slotetappe in de Ronde van Hongarije. Thibau Nys pakte zowel vrijdag als zaterdag de dagzege en begint aan de laatste rit met een voorsprong van 14 seconden op Diego Ulissi. De aankomst vandaag ligt op een klimmetje van 2,3 kilometer aan gemiddeld 8,7 procent. Pakt Nys nog eens uit? En stelt hij de eindzege veilig? Volg het

Lees meer »

Verdachten filmden groepsverkrachting van 14-jarig meisje en deelden beelden via Snapchat: “Dit heb ik nog nooit meegemaakt”

De groep minderjarigen die deelnam aan de groepsverkrachting van een 14-jarige in Kortrijk, zou de feiten ook gefilmd hebben en de beelden hebben gedeeld op Snapchat. “Dit heb ik nog nooit in mijn carrière meegemaakt”, zegt de advocate van een van de verdachten. Zes van hen zijn in een gesloten instelling geplaatst, vier kregen huisarrest.

Lees meer »

Al 70 paarden opgevangen bij vogel- en zoogdierenopvangcentrum Heusden-Zolder sinds begin dit jaar: “Paarden worden verwaarloosd na impulsieve aankoop”

Het vogel- en zoogdierenopvangcentrum in Heusden-Zolder heeft dit jaar al 70 in beslag genomen paarden moeten opvangen. Dat zijn er heel wat meer dan vorige jaren. Het grootste deel van die paarden, meer dan 90 procent, werd in beslag genomen door verwaarlozing. "Het is niet alleen maar intensief om te verzorgen, het kost ook heel wat geld", vertelt Rudi Oyen

Lees meer »

Brugs archivaris Jan Anseeuw neemt al een kwarteeuw deel aan Heilig Bloedprocessie: “Eerste keer was een traumatische ervaring”

Waarom ik al 25 jaar mee opstap met de Heilig Bloedprocessie in Brugge? Voor het familiegevoel, het is een vorm van Brugse trots om deel uit te maken van die gemeenschap van organisatoren en figuranten”, zegt de Brugse stadsarchivaris Jan Anseeuw.
The post Brugs archivaris Jan Anseeuw neemt al een kwarteeuw deel aan Heilig Bloedprocessie: “Eerste keer was een

Lees meer »

“Ze noemen haar nu de panter van Sint-Idesbald”: vrouw (63) ontkent dat ze politieman krabde na bemoeizucht

Een 63-jarige vrouw die in Bastogne woont maar al jaren een vakantiewoning heeft in Sint-Idesbald bij Koksijde, riskeert een celstraf omdat ze een politieman gekrabd zou hebben. Dat zou gebeurd zijn nadat de vrouw zich kwam bemoeien toen de politie een verkeersovertreding van een andere vrouw wou vaststellen. F.C. ontkent met klem dat ze de politieman verwondde. “Ze is het

Lees meer »