Luchtkwaliteit rond 3 Antwerpse scholen dubbel zo slecht als advies WHO: “Kinderen zijn extra kwetsbaar”

Uit metingen rond 3 basisscholen in het Antwerpse district Borgerhout blijkt dat de geadviseerde gezondheidsnorm voor luchtkwaliteit daar niet gehaald wordt. Een jaar lang werd de luchtkwaliteit gemeten op 3 locaties per school: in een klaslokaal, op de speelplaats en aan de schoolpoort. Volgens het advies van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) ligt de concentratie stikstofdioxide in en rond de basisscholen te hoog. 

Meer krantenkoppen in België

Jolien heeft de beste buren van Waregem

“Mijn ouders verdienen een bloemetje”, mailt Jolien Malfait (30) naar KW. “Ze zijn niet alleen mijn ouders maar worden binnenkort ook mijn buren. Wie bouwt, weet dat dit de nodige stress en frustraties met zich meebrengt. Maar mijn ouders zijn hierin een grote steun.”
The post Jolien heeft de beste buren van Waregem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Oproep tot getuigen nadat bestuurder wegvlucht na omver maaien van fietser: “Ondertussen geopereerd aan open elleboogbreuk”

Donderdagmorgen omstreeks 8.50 uur werd Lichterveldenaar Witze Declercq (30) in de Vlasbloemstraat in Ardooie onderste boven gereden door een wagen die achter hem kwam. Hij kwakte daarbij hard tegen de grond, de bestuurder vertraagde even, maar reed uiteindelijk weg. “Ik was groggy en ben blij dat ik nog tot aan de grote baan ben kunnen strompelen.” Ondertussen herstelt hij in

Lees meer »

Leila Talpe (12) is de Krak van Moorslede: “Mijn grote droom? Ooit in Sportpaleis optreden”

De 12-jarige Leila Talpe is, ondanks haar jonge leeftijd, een culturele duizendpoot. De Dadizeelse speelt inmiddels al enkele jaren dwarsfluit, maar volgt via STAP ook musicallessen. “Mijn grote droom is om ooit in het Sportpaleis op te treden.”
The post Leila Talpe (12) is de Krak van Moorslede: “Mijn grote droom? Ooit in Sportpaleis optreden” appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Ook in andere competitie gebeurde het”: Barça-voorzitter overweegt klacht om Clásico te herspelen en verwijst naar Belgische penaltygate

De controversiële fase met het mogelijke doelpunt van Lamine Yamal in Real Madrid-Barcelona krijgt een staartje. Barça-voorzitter Joan Laporta laat in een video weten dat zijn club “al het mogelijke zal doen” om te laten onderzoeken of de bal van Yamal achter de doellijn was. “Als dat het geval blijkt, zullen we vragen om de match te herspelen.” Laporta verwijst

Lees meer »

Israëlische ambassadeur reageert op dood medewerker Belgisch agentschap: “Hij verbleef in huis van Hamas-lid”

De Israëlische ambassadeur in België heeft gereageerd op de dood van de medewerker van het Belgisch ontwikkelingsagentschap Enabel. Abdallah Nabhan kwam samen met zijn zoontje van om bij een bombardement van het Israëlische leger in de Gazastrook. “Het huis waarin het gezin verbleef was eigendom van een hooggeplaatst lid van Hamas”, luidt het.

Lees meer »