Komt Amerikaanse hulp te laat? Russisch leger slaat bres in Oekraïense linies

Sinds de val van Avdiivka in februari boekte het Russische leger nauwelijks nog vooruitgang. Maar deze week heeft het een bres in het front geslagen en het dorpje Otsjeretyne grotendeels ingenomen. Begeeft het Oekraïense leger onder de druk?

 

Meer krantenkoppen in België

Kanaalzwemmen verhuist van Abdijkaai naar Visserskaai

Op vraag van de zwemmers zelf verhuist dit jaar het kanaalzwemmen van de Abdijkaai naar de Visserskaai. Vanaf 13 mei tot eind september kan je opnieuw baantjes trekken in het kanaal Bossuit-Kortrijk. De nieuwe zone bevindt zich tussen de locatie van de kajakclub aan de Visserskaai 1 en de R8-brug.
The post Kanaalzwemmen verhuist van Abdijkaai naar Visserskaai appeared

Lees meer »

Wie is Mohamed Amra, ‘de Vlieg’ waar honderden agenten nu jacht op maken?

Twee cipiers doodgeschoten, twee collega’s in kritieke toestand en nog een vijfde slachtoffer lichtgewond aan het oor. Een gewapend commando zette in het Franse departement Eure (Normandië) de grote middelen in om Mohamed Amra (30) te bevrijden. Honderden agenten maken nu jacht op hem. Maar wie is deze beroepscrimineel, met de bijnaam ‘De Vlieg’?

Lees meer »

Moeder en dochter nemen met Dansstudjoke met vijf groepen deel aan Kattenstoet

Voor verschillende Ieperse verenigingen is de 46ste Kattenstoet op zondag 12 mei een hoogtepunt. Ook bij Dansstudjoke is de driejaarlijkse stoet een traditie. Moeder Joke Quaghebeur en dochter Fauve Deponthière runnen deze dansschool, die bijna 40 jaar geleden werd opgericht door Joke.
The post Moeder en dochter nemen met Dansstudjoke met vijf groepen deel aan Kattenstoet appeared first on

Lees meer »

“Pijnlijke voeten, geen tijd om te plassen, maar het allemaal waard”: zo beleefden onze collega’s Taylor Swift in Parijs

Meer dan 40.000 Swifties, zoals haar fans zich noemen, waren erbij afgelopen weekend in Parijs voor de aftrap van het Europese luik van ‘The Eras Tour’ van Taylor Swift (34). Onder hen ook vier medewerkers van deze krant. Hoeveel betaalden zij voor hun felbegeerde ticket? Hoe beleefden zij het magische concert? En welke tips hebben ze om de drukte te

Lees meer »

Club Brugge verwacht Thiago dit seizoen niet meer terug in selectie na letsel aan mediale band

Club Brugge verwacht niet dat het dit seizoen nog kan rekenen op Igor Thiago. De Braziliaan viel maandagavond in de competitiewedstrijd tegen Union Sint-Gillis (2-2) geblesseerd uit en heeft een letsel aan de mediale band opgelopen. Dat heeft blauw-zwart dinsdag gemeld.
The post Club Brugge verwacht Thiago dit seizoen niet meer terug in selectie na letsel aan mediale band

Lees meer »

Tegenwoordig spoelen er meer zeehonden dan bruinvissen aan op onze stranden

De dwergvinvis die maandag op het strand van Oostende aanspoelde, is geen unicum. Spoelen er sedert enkele jaren meer zeezoogdieren aan dan vroeger door de klimaatopwarming? Voer voor een babbel met Jan Haelters van het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen.
The post Tegenwoordig spoelen er meer zeehonden dan bruinvissen aan op onze stranden appeared first on KW.be.

Lees meer »