Kortrijk heeft symbolische kaap van 80.000 inwoners dan toch (nog) niet gehaald

Kortrijk telt minder inwoners dan gedacht. Op de nieuwjaarsreceptie van de stad had burgemeester Vincent Van Quickenborne (Team Burgemeester) het over 80.257 Kortrijkzanen. Maar volgens het Agentschap Binnenlands Bestuur (ABB) zijn het er "maar" 79.980. En dat is jammer. Want als Kortrijk over de symbolische kaap van 80.000 gaat, levert dat de stad meer slagkracht op. 

Meer krantenkoppen in België

Vijf soldaten gedood in Irak

Een officier van het Iraakse leger en vier soldaten zijn maandag om het leven gekomen bij een aanval op een legerpost in de Iraakse provincie Salah ad Din. Dat hebben verantwoordelijken van het ministerie van Defensie gemeld.

Lees meer »

Kustvissers temperen hoera-berichten over de noordzeegarnaal: “Hier is de crisis nog niet voorbij”

De afgelopen dagen werd er overal uitgebreid bericht over ‘de redding van de tomate crevette’, maar de kustvissers temperen die hoera-berichten. “De garnalenschaarste in de supermarkten mag dan misschien wel voorbij zijn, wij zien voorlopig weinig beterschap”, klinkt het aan de Vistrap. In een Oostendse horecazaak wordt het garnaalprobleem gerelativeerd. “We zijn gewoon veel te verwend.”
The post Kustvissers

Lees meer »

Doe mee aan Open Heuvellands Kubb Kampioenschap

Op zaterdag 17 en zondag 18 mei wordt het Open Heuvellands Kubb Kampioenschap georganiseerd. Voor het eerst vindt dit tornooi plaats op de recreatiezone aan De Croonaert in Wijtschate.
The post Doe mee aan Open Heuvellands Kubb Kampioenschap appeared first on KW.be.

Lees meer »

Remus!

De Tieltse schrijfster Ann De Craemer geeft tweewekelijks een inkijk in haar leven.
The post Remus! appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVEBLOG VILLARREAL-REAL. 1-4! Real Madrid heer en meester bij Villarreal, Guler zet zijn tweede om

Los Blancos reizen voor hun volgende wedstrijd af naar Villarreal. Courtois & co zijn reeds kampioen maar willen in de flow blijven in aanloop naar de Champions League-finale van begin juni. Villarreal moet dan weer winnen om nog een kans te maken op Europees voetbal. De Galacticos zullen het zonder Thibaut Courtois doen. Real-coach Ancelotti gaf op de persconferentie al

Lees meer »

(H)eerlijk Brugge zet duurzame voeding in de kijker

Tijdens het weekend van 25 en 26 mei vindt in het Koningin Astridpark de zevende editie plaats van (H)eerlijk Brugge, hét familiefestival rond duurzame voeding. Centraal staat het thema voedselresten.
The post (H)eerlijk Brugge zet duurzame voeding in de kijker appeared first on KW.be.

Lees meer »

In ’t Getouw in Westmalle doen elf senioren aan cohousing: “Het vraagt wat aanpassing, maar je kan altijd bij iemand terecht”

Cohousing als ideale woonvorm: steeds meer Vlaamse senioren hebben er wel oren naar. In de Kasteellaan in Westmalle wonen elf mensen tussen de 58 en 74 jaar samen in ‘t Getouw, een huis van de vzw Abbeyfield. Twee koppels, zeven alleenstaanden. “Natuurlijk moet je flexibel zijn en je aanpassen aan het groepsgebeuren, maar ik heb altijd mensen rondom me. Als

Lees meer »

Bart Dochy trekt straks met oldtimerbusje op campagne

In aanloop naar de verkiezingen op 9 juni stijgt de campagnekoorts.Ook Bart Dochy (CD&V), burgemeester van Ledegem en Vlaams Parlementslid, ontsnapt er niet aan. Hij liet een oldtimerbusje bestickeren met een foto van hemzelf voor een landelijk landschap met vlasveld.
The post Bart Dochy trekt straks met oldtimerbusje op campagne appeared first on KW.be.

Lees meer »

Eindelijk een akkoord over invulling voormalige autogarage Danneels in de Aalterstraat: tweede supermarkt wordt een Albert Heijn

Er werd maandenlang geheimzinnig over gedaan en de wildste geruchten deden de ronde, maar eindelijk is het zover: de tweede supermarkt van Ruiselede langs de Aalterstraat wordt een Albert Heijn. Ann Maes, persverantwoordelijke voor Albert Heijn, bevestigde ons het nieuws.
The post Eindelijk een akkoord over invulling voormalige autogarage Danneels in de Aalterstraat: tweede supermarkt wordt een Albert Heijn

Lees meer »

“Kinderen worden verbrand met gasbranders en gemarteld in kelders”: wat is de ‘Blacks’-clan waartoe ‘De Vlieg’ behoort?

Al jarenlang kleuren de kasseien van Marseille bloedrood door een drugsoorlog die woedt tussen een achttal clans. De ‘Blacks’ zijn daar één van. Hun tentakels reiken tot in onze hoofdstad en ze worden gelinkt aan Mohamed Amra (30), de voortvluchtige crimineel die in Frankrijk bevrijd werd door een gewapend commando en bekendstaat als ‘De Vlieg’. Dit is het verhaal van

Lees meer »