Vrouw (76) speelt geld en juwelen kwijt aan valse bankmedewerker: “Wees steeds waakzaam”

Een 25-jarige man uit Sint-Pieters-Leeuw zit in de cel op verdenking van het oplichten van een 76-jarige vrouw uit Koksijde. De man zou deel uitmaken van een bende die zich uitgeeft als valse bankmedewerkers. Via hacking verloor de vrouw 2.800 euro waarna bij een huisbezoek ook meer dan 10.000 euro aan juwelen werden gestolen.

Het was de 76-jarige vrouw zelf die na de feiten besefte dat ze opgelicht was en de politie verwittigde. Die opende een onderzoek en dat leidde op 13 mei tot een doorbraak. Toen werd een 25-jarige man uit Sint-Pieters-Leeuw gearresteerd.

“De man wordt ervan verdacht mededader te zijn in het kader van oplichting van een 76-jarige dame uit Koksijde”, meldt politiezone Westkust. “De dame kreeg een telefoontje van een persoon die zich uitgaf als een medewerker van haar bank en die haar waarschuwde voor mogelijke oplichting. Na hacking kon 2.800 euro worden overgeschreven van haar rekening. Hij adviseerde haar dat bankmedewerkers best haar juwelen en laptop zouden komen ophalen om oplichters te slim af te zijn. Diezelfde nacht begaven twee valse bankmedewerkers zich naar de woning in Koksijde en namen juwelen mee voor 10.000 euro met de belofte deze veilig onder te brengen in de safe van de bank. Kort daarna besefte de dame dat ze was opgelicht.”

Steeds waakzaam

De 25-jarige man zou de chauffeur geweest zijn van de valse bankmedewerkers en werd na verhoor voorgeleid bij de onderzoeksrechter. De man werd aangehouden en verschijnt vrijdag voor de raadkamer in Veurne. Intussen zet de politie het onderzoek verder. De politie waarschuwt nogmaals voor de praktijk van valse bankmedewerkers.

“Wees steeds waakzaam voor valse bankmedewerkers”, zegt korpschef Nicholas Paelinck van zone Westkust. “Ga niet op hun vraag in, contacteer je contactpersoon bij jouw bank en controleer zelf of er geen verdachte transacties zijn uitgevoerd. Ben je toch slachtoffer? Doe dan zo snel mogelijk aangifte bij de politie en verwittig Card Stop via 078/170.170.”

Ook burgemeester Marc Vanden Bussche grijpt het voorval aan om inwoners te waarschuwen. “Sensibiliseer familieleden of vrienden die de actualiteit minder volgen hierover en wijs hen op de gevaren van het meedelen van paswoorden en codes.” (JH)

The post Vrouw (76) speelt geld en juwelen kwijt aan valse bankmedewerker: “Wees steeds waakzaam” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Tiental deelnemers van triatlon Kortrijk ziek: “Misschien door water uit de Leie”

Enkele deelnemers van de Caaap Triatlon Duatlon in Kortrijk zijn achteraf ziek geworden. Het gaat vooral over maag- en darmklachten. Alle deelnemers kregen ondertussen een mail. De organisatie geeft aan dat het misschien door het Leiewater komt, al was dat voordien grondig getest.
The post Tiental deelnemers van triatlon Kortrijk ziek: “Misschien door water uit de Leie” appeared first

Lees meer »

HELP TEDESCO. U zet Trossard en Carrasco op de bank: HLN-lezer kiest tegen Roemenië voor vier nieuwe namen

De nederlaag tegen Slovakije op het EK voetbal kan volgens u niet zonder gevolgen blijven. De HLN-lezer kiest voor de match tegen Roemenië voor vier nieuwe namen. Onder meer Trossard en Carrasco horen volgens u op de bank. En u volgt ook de mening van enkele vooraanstaande analisten: Tedesco moet qua profiel voor slechts één pure defensieve middenvelder kiezen. Ontdek

Lees meer »

“België stakingskampioen in Europa”

België blijft stakingskampioen van Europa, zo blijkt uit cijfers van het Duitse onderzoeksinstituut WSI van de Hans-Böckler-Stichting, een orgaan van de Duitse vakbonden. Per 1.000 werknemers is er in ons land sprake van 103 stakingsdagen per jaar in de periode 2013-2022.

Lees meer »

Brandweerdorp te gast tijdens de Keikopbraderie

Brandweer Westhoek komt naar de Grote Markt van Poperinge met demonstraties en infostands. Het brandweerdorp krijgt ook het bezoek van Wouter Bruneel. Hij speelt het personage van Boris in de VRT 1-serie Onder Vuur.
The post Brandweerdorp te gast tijdens de Keikopbraderie appeared first on KW.be.

Lees meer »