Vrouw (76) speelt geld en juwelen kwijt aan valse bankmedewerker: “Wees steeds waakzaam”

Een 25-jarige man uit Sint-Pieters-Leeuw zit in de cel op verdenking van het oplichten van een 76-jarige vrouw uit Koksijde. De man zou deel uitmaken van een bende die zich uitgeeft als valse bankmedewerkers. Via hacking verloor de vrouw 2.800 euro waarna bij een huisbezoek ook meer dan 10.000 euro aan juwelen werden gestolen.

Het was de 76-jarige vrouw zelf die na de feiten besefte dat ze opgelicht was en de politie verwittigde. Die opende een onderzoek en dat leidde op 13 mei tot een doorbraak. Toen werd een 25-jarige man uit Sint-Pieters-Leeuw gearresteerd.

“De man wordt ervan verdacht mededader te zijn in het kader van oplichting van een 76-jarige dame uit Koksijde”, meldt politiezone Westkust. “De dame kreeg een telefoontje van een persoon die zich uitgaf als een medewerker van haar bank en die haar waarschuwde voor mogelijke oplichting. Na hacking kon 2.800 euro worden overgeschreven van haar rekening. Hij adviseerde haar dat bankmedewerkers best haar juwelen en laptop zouden komen ophalen om oplichters te slim af te zijn. Diezelfde nacht begaven twee valse bankmedewerkers zich naar de woning in Koksijde en namen juwelen mee voor 10.000 euro met de belofte deze veilig onder te brengen in de safe van de bank. Kort daarna besefte de dame dat ze was opgelicht.”

Steeds waakzaam

De 25-jarige man zou de chauffeur geweest zijn van de valse bankmedewerkers en werd na verhoor voorgeleid bij de onderzoeksrechter. De man werd aangehouden en verschijnt vrijdag voor de raadkamer in Veurne. Intussen zet de politie het onderzoek verder. De politie waarschuwt nogmaals voor de praktijk van valse bankmedewerkers.

“Wees steeds waakzaam voor valse bankmedewerkers”, zegt korpschef Nicholas Paelinck van zone Westkust. “Ga niet op hun vraag in, contacteer je contactpersoon bij jouw bank en controleer zelf of er geen verdachte transacties zijn uitgevoerd. Ben je toch slachtoffer? Doe dan zo snel mogelijk aangifte bij de politie en verwittig Card Stop via 078/170.170.”

Ook burgemeester Marc Vanden Bussche grijpt het voorval aan om inwoners te waarschuwen. “Sensibiliseer familieleden of vrienden die de actualiteit minder volgen hierover en wijs hen op de gevaren van het meedelen van paswoorden en codes.” (JH)

The post Vrouw (76) speelt geld en juwelen kwijt aan valse bankmedewerker: “Wees steeds waakzaam” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Luc Hooybergs wordt vanaf 1 september de nieuwe CEO van KRC Genk

Luc Hooybergs (56) zal vanaf 1 september de nieuwe CEO van KRC Genk worden. Hooybergs heeft is een topman bij Nike, eerst als General Manager in Laakdal, dan op Europees HQ niveau vanuit Hilversum en tenslotte als Vice-President in HQ (Portland, USA). Hij is één van de bezielers van de enorme groei die Nike in Laakdal en Ham heeft gerealiseerd.

Lees meer »

LIVE MIDDEN-OOSTEN. Staande ovatie voor Netanyahu in Capitool: “Voor Israël is elke burgerdode een tragedie, voor Hamas is het een strategie”

Benjamin Netanyahu heeft bij zijn aankomst in het Capitool een staande ovatie gekregen. Daarna hield de Israëlische premier een opvallende toespraak. “Pro-Palestijnse betogers zouden zich moeten schamen”, klonk het onder meer. Hij had ook een boodschap voor alle betogers die op dit moment buiten het gebouw hun afkeer laten horen. “Jullie zijn de nuttige idioten van Iran geworden.” Volg de

Lees meer »

Grensbewaker gewond bij schietpartij aan Grieks-Turkse grens

Aan de Grieks-Turkse grensrivier Evros is een Griekse grensbewaker gewond geraakt toen hij beschoten werd. De Griekse politie zegt dat de schoten afgevuurd werden aan de Turkse zijde van de rivier. Griekse grensbewakers hadden net een illegale oversteek van de grens van Turkije naar Griekenland verhinderd.

Lees meer »

IN BEELD – Met ‘Door de wind, door de regen…’ vierde Clouseau hun 40ste verjaardag op het ‘Tien om te Zien’-podium in Westende

Donderdagavond: regen, regen én nog eens regen! Dat had Clouseau niet verdiend! Hun 40ste verjaardag vierden ze op het podium van ‘Tien om te Zien’ in aanwezigheid van talrijke gasten die er als verrassing bij waren.
The post IN BEELD – Met ‘Door de wind, door de regen…’ vierde Clouseau hun 40ste verjaardag op het ‘Tien om te Zien’-podium

Lees meer »

“Hij moet de waarde van geld kennen”: prins Laurent reageert op jetsetvakantie van zoon Aymeric

Geen zomervakantie voor prins Laurent (60). Hij is alleen thuis in Tervuren achtergebleven “voor het werk”, terwijl zijn vrouw prinses Claire (50) en hun drie kinderen in het zuiden van Frankrijk zitten, bij koning Albert en koningin Paola. Zoon Aymeric (18) zet intussen de bloemetjes buiten in het nachtleven van het mondaine Saint-Tropez. “Hij doet ook een vakantiejob. Als hij

Lees meer »

Gina (47) verloor haar partner Steven (49) aan hitteberoerte op Corsica: “Ik heb hem nog tevergeefs gesmeekt: ‘Muizeke, word wakker, doe mij dit niet aan!’”

Voor een in Sint-Gillis-bij-Dendermonde supergeliefd koppel is hun vakantie op een ware nachtmerrie uitgedraaid. Steven De Baerdemaeker, amper 49, bezweek tijdens een wandeling op Corsica aan een hitteberoerte. “Steven was een beer van een vent, ik heb hem op wat verkoudheden na nooit ziek geweten. Maar blijkbaar kan iedereen het oplopen”, getuigt zijn levenspartner Gina (47). “Dat ik hem niet

Lees meer »

Negen uur slaap per nacht, geen zonlicht en dagelijks wodka-tonic: zo blijft ontwerpster Vera Wang (75) eeuwig jong

Je zou het haast niet geloven, maar Vera Wang heeft onlangs haar 75e verjaardag gevierd. Ondanks haar leeftijd straalt de Amerikaanse modeontwerpster nog steeds jeugdigheid uit. Ze ziet er met gemak 20 jaar jonger uit, naar eigen zeggen “zonder de hulp van Zwitserse klinieken, botox of andere ingrepen”. ‘Story’ kijkt terug op haar glansrijke carrière en haar opmerkelijke gewoontes om

Lees meer »

Waarom Nafi Thiam nóg beter zou presteren als ze een kapje zou dragen

Marginal gains. Kleine winsten. In het wielrennen is de speurtocht naar technologische innovaties al dagelijkse kost, maar dat is lang niet in alle sporten zo. Neem nu de atletiek. Ja, nieuwe loopschoenen en superspikes bleken wel een heuse revolutie te ontketenen, maar toch valt er in veel disciplines nog winst te halen, zo blijkt uit een studie van professor aerodynamica

Lees meer »