Oproep tot getuigen nadat bestuurder wegvlucht na omver maaien van fietser: “Ondertussen geopereerd aan open elleboogbreuk”

Donderdagmorgen omstreeks 8.50 uur werd Lichterveldenaar Witze Declercq (30) in de Vlasbloemstraat in Ardooie onderste boven gereden door een wagen die achter hem kwam. Hij kwakte daarbij hard tegen de grond, de bestuurder vertraagde even, maar reed uiteindelijk weg. “Ik was groggy en ben blij dat ik nog tot aan de grote baan ben kunnen strompelen.” Ondertussen herstelt hij in AZ Delta in Rumbeke van een zware breuk aan de elleboog.

Witze Declercq werkt als opvoeder in de jeugdzorg bij ’t Groot Hersberge in Torhout. Nadat hij de late shift had gehad, besloot hij donderdagmorgen nog een fietstraining in te lassen. “Ik had net ons zoontje van tien maanden naar de crèche gedaan. Ik ben zelf lid van twee fietsclubs, De Monkeys en WTC Flandria, allebei in Lichtervelde.” Hij had ook een groot doel voor ogen, deelname aan granfondo Les 3 Ballons waarin niet enkel 178 kilometer, maar ook meer dan 4.000 hoogtemeters moeten overwonnen worden. “Maar dat mag ik nu al zeker op mijn buik schrijven.”

Elleboog naar de vaantjes

Het was donderdagmorgen omstreeks 8.50 uur toen hij in de smalle Vlasbloemstraat in Ardooie reed. “Op dat baantje is inhalen moeilijk, zo niet haast onmogelijk. Ik had het ook niet voelen aankomen, maar plots werd ik tegen de grond gekwakt. Ik voelde meteen dat het serieus was, maar was ook groggy. Ik ben toch recht geraakt en zag dat de aanrijder wel even vertraagde, maar toen opnieuw door reed toen hij zag dat ik recht krabbelde.”

“Ik zit vooral ook met veel vragen. Waarom is die aanrijder niet gestopt?”

Witze had ook meteen in het snotje dat zijn elleboog helemaal naar de vaantjes was. “Ik kon nog tot aan de Beverenstraat strompelen en heb me daar op de grond gezet. Daar stopten al snel enkele wagens, binnen de tien minuten was de ambulance daar ook ter plaatse. Ook de politie was er, ik kon ook mijn verhaal doen.”

Er is dus klacht ingediend bij de politie. Maar Witze hoopt ook dat de aanrijder zich meldt. “Honderd procent zeker ben ik niet, maar ik denk dat het om een Mercedes ging. Maar ik zit vooral met veel vragen. Ik ben ondertussen geopereerd aan een open elleboogbreuk. Maar ook mentaal is het niet makkelijk. Waarom doet iemand zoiets? Waarom stopt de bestuurder niet? Dat spookt allemaal door het hoofd.”

Getuigen gezocht

Ook de echtgenote van de Lichterveldenaar was natuurlijk ferm geschrokken. “En mijn collega’s op het werk zullen het nu ook een lange tijd zonder mij moeten doen. Zij moesten al inspringen om mijn shifts over te nemen.”

Wie vrijdagmorgen iets gezien heeft omstreeks 8.50 in de Vlasbloemstraat in Ardooie, neemt best contact op met de politie.

The post Oproep tot getuigen nadat bestuurder wegvlucht na omver maaien van fietser: “Ondertussen geopereerd aan open elleboogbreuk” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE GAZA. Israël: “Geen akkoord bereikt, offensief in Rafah gaat door” – “Delegatie van Hamas vertrokken”

De onderhandelingen over een wapenbestand voor Gaza zijn mislukt. Dat meldt een hoge Israëlische functionaris in de nacht van donderdag op vrijdag. Die vertelt ook dat het offensief in Rafah zal doorgaan. De delegatie van Hamas heeft Caïro, waar de gesprekken plaatsvonden, dan ook verlaten. Dat meldt een aan aan de terreurbeweging gelieerde zender. De Amerikaanse president Joe Biden dreigt

Lees meer »

“Ze noemen haar nu de panter van Sint-Idesbald”: vrouw (63) ontkent dat ze politieman krabde na bemoeizucht

Een 63-jarige vrouw die in Bastogne woont maar al jaren een vakantiewoning heeft in Sint-Idesbald bij Koksijde, riskeert een celstraf omdat ze een politieman gekrabd zou hebben. Dat zou gebeurd zijn nadat de vrouw zich kwam bemoeien toen de politie een verkeersovertreding van een andere vrouw wou vaststellen. F.C. ontkent met klem dat ze de politieman verwondde. “Ze is het

Lees meer »