Beelden tonen hoe Fico in allerijl wordt weggevoerd na schietpartij

De Slovaakse premier Robert Fico is neergeschoten in de stad Handlova. Op videobeelden is te zien hoe Fico’s beveiligers de gewonde premier net na de schietpartij op de achterbank van zijn limousine hijsen. Politieagenten arresteerden de aanvaller meteen. Met een helikopter is Fico naar het ziekenhuis gebracht.

 

Meer krantenkoppen in België

Vooruit klaagt stadsbestuur Sint-Truiden aan voor gebruik van skybox bij STVV

Oppositiepartij Vooruit in Sint-Truiden heeft een klacht ingediend bij de Limburgse gouverneur tegen het stadsbestuur. Voor Vooruit is het bestuur niet transparant genoeg over het gebruik van een skybox, waar volgens hen meer dan 180.000 euro per jaar voor betaald wordt. Het stadsbestuur spreekt dat tegen en heeft het over een sponsor-overeenkomst die ook met andere sportclubs in de stad

Lees meer »

Agnes blaast 100 kaarsjes uit: “Ze woont nog steeds zelfstandig”

Agnes Verhelst werd ontvangen in het gemeentehuis van Wielsbeke naar aanleiding van haar 100ste verjaardag. Agnes zag het levenslicht in Ooigem op 29 juni 1924 en ze woont er nog steeds zelfstandig. Agnes is de weduwe van Florent Putman, die al in 2004 is overleden. In het gezin groeiden drie kinderen op: Marleen, Ignace en
The post Agnes blaast

Lees meer »

Bestuurder van een quad zwaargewond bij ongeval in Oostrozebeke, MUG-helikopter landt midden op kruispunt

De bestuurder van een quad is woensdagavond zwaargewond geraakt bij een ongeval in Oostrozebeke. De MUG-helikopter rukte uit en landde midden op een kruispunt. Uiteindelijk werd het slachtoffer met een gewone ambulance afgevoerd.
The post Bestuurder van een quad zwaargewond bij ongeval in Oostrozebeke, MUG-helikopter landt midden op kruispunt appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE GENTSE FEESTEN. Dat God een Gentenaar is!

Het is weeral dag drie van de Gentse Feesten! Het jonge volkje heeft al meer dan z’n deel gekregen, met onder meer de Ketnetband en de Vlaspoppenworp. Intussen is het tijd voor wat goddelijke beleving — in het Gents, uiteraard. De stembanden van Koen Crucke blijken alvast gesmeerd, later vanavond is het nog aan Urbanus. Mis niets van deze Gentse

Lees meer »

Tesla gaat onderuit op Wall Street na tegenvallende resultaten

Tesla is onderuitgegaan op de aandelenbeurzen in New York. De fabrikant van elektrische auto’s zag de winst in het tweede kwartaal fors dalen door prijsverlagingen van zijn modellen en flinke investeringen in kunstmatige intelligentie (AI). De resultaten van Tesla voldeden voor het vierde kwartaal op rij niet aan de verwachtingen. Het aandeel werd daarop 10 procent lager gezet.

Lees meer »

Finland verdenkt Russisch schip van schending territoriale wateren

Finland verdenkt een Russisch schip ervan vrijdagnamiddag de Finse territoriale wateren binnengevaren te zijn. In een verklaring van het Finse ministerie van Defensie is te lezen dat de kustwacht het incident onderzoekt “en dat verdere informatie in de loop van het onderzoek vrijgegeven zal worden”. Het incident deed zich voor in het oostelijk deel van de Finse Golf.

Lees meer »

Freddy en Marie-Jeanne uit De Panne vieren gouden bruiloft

Freddy Vanoudendycke werd geboren in Ieper in 1952. Marie-Jeanne Douchy werd in 1953 geboren. Ze leerden elkaar kennen in Houthulst, en dat leidde 50 jaar geleden tot hun huwelijk.
The post Freddy en Marie-Jeanne uit De Panne vieren gouden bruiloft appeared first on KW.be.

Lees meer »