Beelden tonen hoe vermoedelijk schutter van Slovaakse premier Fico tegen de grond wordt gewerkt

De Slovaakse premier Robert Pico werd woensdag tijdens een bijeenkomst in het centrum van de stad Handlova neergeschoten. De premier was met enkele mensen aan het praten toen de schutter drie of vier schoten op hem afvuurde. Beelden tonen hoe de vermoedelijke dader vervolgens door de politie tegen de grond gewerkt wordt.

 

Meer krantenkoppen in België

Fastned opent snellaadstation aan A19 in Zonnebeke: “Eerste station in een regio waar laadstations dun gezaaid zijn”

Vrijdag opende Fastned een snellaadstation in Zonnebeke. Het station ligt naast het recyclagepark van de gemeente op bedrijventerrein de Polderhoek, op de hoek van de Kortekeerstraat en de Kasteelstraat aan de A19 op grondgebied Geluveld. Met dit snellaadstation opende Fastned zijn 31ste station in België en het negende in West- Vlaanderen.
The post Fastned opent snellaadstation aan A19 in

Lees meer »

KIJK. Israëlische Songfestivalkandidate drijft de spot met boegeroep tijdens voorbereiding finale

Het belooft een zeer controversiële songfestivalfinale te worden in het Zweedse Malmö. Tijdens de laatste repetities was het boegeroep duidelijk te horen wanneer de Israëlische Songfestivalkandidaat Eden Golan het podium op kwam om haar nummer ‘Hurricane’ te oefenen. Tijdens haar optreden lijkt ze zich er niets van aan te trekken, maar achter de schermen drijft ze er de spot mee.

Lees meer »

Kale eikenbomen in Bree, maar dat is niet het werk van processierupsen

In Bree zijn heel wat eikenbomen sterk aangevreten, maar dat komt niet door de gevreesde eikenprocessierups. Het is het werk van de rupsen van de wintervlinder. Omdat die rupsen geen hinder veroorzaken, gaat de stad de bomen niet behandelen. In heel Limburg zijn er dit jaar nauwelijks processierupsen. Het Provinciaal Natuurcentrum en de gemeentebesturen hebben daarom beslist om niet preventief

Lees meer »

Europese leiders veroordelen aanslag tegen Fico: “Laffe aanval”

Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen veroordeelt de “verachtelijke aanval” op de Slovaakse premier Robert Fico. “Zulke geweldplegingen hebben geen plaats in onze samenleving en ondermijnen de democratie, ons waardevolste goed”, schrijft ze in een boodschap op X, het vroegere Twitter. Europese Raadsvoorzitter Charles Michel zegt gechoqueerd te zijn.

Lees meer »