Is de vete tussen twee rijkste Franse families beslecht? Luxeconcern achter Gucci krijgt klappen op beurs

In de eeuwige strijd tussen twee schatrijke Franse families lijkt Bernard Arnault (76) zijn rivaal François Pinault (87) definitief gelost te hebben. Luxegroep Kering van Pinault, met onder meer Gucci in de portefeuille, kreeg een mokerslag op de beurs.

 

Meer krantenkoppen in België

“Krijg maar 900 euro uitkering, dus deal ik om bij te verdienen”: voorwaardelijke celstraffen voor drugsverkopers

Een kleine apotheek aan drugs. Dat vond de politie bij een huiszoeking in Roeselare. Eerder was de 35-jarige bewoner in de auto van zijn Franse leverancier geklist. Beiden krijgen een voorwaardelijke celstraf van 9 tot 12 maanden, maar effectieve boetes van 800 tot 1.600 euro.
The post “Krijg maar 900 euro uitkering, dus deal ik om bij te verdienen”:

Lees meer »

Socialisten op kop in peiling bij verkiezingen in Catalonië

De socialistische partij van de Spaanse premier Pedro Sánchez lijkt de regionale verkiezingen in Catalonië gewonnen te hebben, zo blijkt uit een peiling die zondag is gepubliceerd na het sluiten van de stemlokalen. Ook de separatistische partijen zouden samen een meerderheid behalen.

Lees meer »

Arbeiders kammen hele provincie uit om exotische plant uit te roeien die zich razendsnel kan verspreiden: “Aanraking kan serieuze brandwonden veroorzaken”

Nog twee maanden lang kammen arbeiders bermen en taluds langs waterlopen in Oost-Vlaanderen uit. Ze zijn op zoek naar een exotische plant die alle andere planten verdringt, en het sap ervan kan zware brandwonden veroorzaken. Ook wie de plant in zijn of haar tuin ziet, kan helpen. “Pak een spade en spit die alsjeblieft uit”, klinkt het.

Lees meer »

Hilde Crevits vindt op Rerum Novarum dat werken moet lonen, maar… “Er moet ademruimte zijn wanneer het minder gaat”

Voldoende mensen aan het werk krijgen en dat werk ook laten lonen, maar tegelijkertijd mensen ook de nodige tijd en zuurstof geven om voor zichzelf en elkaar te zorgen. Met die boodschap sprak Vlaams minister van Welzijn Hilde Crevits (CD&V) de achterban toe op Rerum Novarum. Naar aanleiding van het feest van de christelijke arbeidersbeweging zakte Crevits af naar Lichtervelde.<br

Lees meer »

Het familiaal DNA van onze West-Vlaamse economie: “Familiebedrijven denken op lange termijn”

Familiebedrijven zijn in de West-Vlaamse economie alomtegenwoordig, van eenmanszaken tot internationaal vertakte ondernemingen en alles daar tussenin. “Families denken op de lange termijn om aan de volgende generatie een gezonde onderneming door te geven. Daarom is het dikwijls boeiend om er te werken”, zegt adviseur familiebedrijven Tine Degryse van Voka West-Vlaanderen.
The post Het familiaal DNA van onze West-Vlaamse

Lees meer »