Nieuwe slogan van fusiegemeente wordt ‘Tielt, beresterk’, ook alle nieuwe straatnamen zijn bekend

De nieuwe slogan van Tielt zal na de fusie met Meulebeke ‘Tielt, beresterk’ worden. Die optie kreeg in de loop van maart de meeste stemmen van de inwoners. Tegelijk zijn ook de 26 nieuwe straatnamen nu bekend.

In de loop van maart konden alle inwoners van Tielt en Meulebeke stemmen voor hun favoriete baseline. De inwoners hadden de keuze tussen ‘Tielt – beresterk’, ‘Tielt – een berefijne stad’, ‘Tielt – een bereleuke stad’ en ‘Tielt – beregoed op de hoogte’. Niet toevallig kwam de beer (het symbool van Meulebeke, verwijzend naar de adellijke familie de Beer – red.) in elk van de opties voor. Zestig procent van de stemmen ging naar ‘beresterk’, dus gaat Tielt vanaf 2025 verder met die baseline.

Nog in maart konden de bewoners stemmen op suggesties voor nieuwe straatnamen, als alternatief voor gelijkaardige straatnamen die in beide gemeentes voorkomen. In Tielt wordt de Galgestraat de Stropstraat, de Groenestraat verandert in de Kerkuilstraat, Henri Dunantstraat wordt de Solferinostraat, de Kapellestraat de Velodroomstraat, de Marialoopsesteenweg de Mariënhovestraat, de Sint-Amandstraat wordt de Maerlestraat (eerder was er over de Rubberstraat, een ander alternatief, wat discussie op de gemeenteraad – red.), de Steenstraat de Vakstraat, de Steenovenstraat de Steenbakkerstraat en de Veldstraat wordt de Derdewijkstraat.

Markt wordt ‘Meulebeke Plaats’

In Meulebeke wordt de Blekerijstraat de Roterijstraat, de Holdestraat de Parkstraat, de Hoogstraat de Mouterijstraat, de Kasteelstraat de Kasteeldreef, de Kerkstraat de Gisthuisstraat, de Kortrijkstraat de Driehoekstraat. De Markt van Meulebeke wordt omgedoopt tot Meulebeke Plaats, de Meerlaanstraat wordt het Ganzenhof, de Nieuwstraat verandert in de Bonte Berenstraat, de Oude Pittemstraat wordt de Pittemse Binnenweg, de Poelvoordestraat de Korte Kouter, de Processieweg de Schietspoelstraat, de Volderstraat de Vlasstraat, de Vredestraat het Regenboogplein en de Weverstraat wordt de Spinnerijstraat.

Alle inwoners, eigenaars en bedrijven in de betrokken straten kregen een brief waarin hun nieuwe straatnaam is aangegeven. In een volgende fase worden alle bewoners uitgenodigd op een infosessie. De nieuwe straatnamen worden in mei principieel goedgekeurd door de gemeenteraden van beide gemeentes, waarna een openbaar onderzoek start van dertig dagen. (SV)

The post Nieuwe slogan van fusiegemeente wordt ‘Tielt, beresterk’, ook alle nieuwe straatnamen zijn bekend is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Band Kleinpunk lanceert tweede single: ‘Alles Keert’

De band Kleinpunk, met Stanny Rijckaert uit Ramskapelle op drums, stuurde recent haar tweede single ‘Alles Keert’ de wereld in via de streamingplatformen. “Ons optreden als finalist van Sound Track in de legendarische zaal Vooruit in Gent was voor ons een belangrijke stap”, zegt Stanny, zoon van gemeenteraadslid Christel Bedert.
The post Band Kleinpunk lanceert tweede single: ‘Alles Keert’

Lees meer »

Songfestival-expert Peter Van de Veire geeft laatste update na mentale crash Mustii: “Daar heeft hij zich door laten nekken”

Zal Mustii ons land een ticket voor de finale van Eurovisiesongfestival bezorgen? Dat is de hamvraag van vandaag. Zijn voorbereidingen in Zweden liepen niet van een leien dakje, maar expert Peter Van de Veire (52) gelooft in hem. “Hij heeft voor het Songfestival optredens gedaan die hij beter niet deed, dat klopt. Maar nu staat hij er én is hij

Lees meer »

“Plots werd ik aangevallen met motorhelm”: Kim Huybrechts spreekt vanop ziektebed voor het eerst na vechtpartij

Kim Huybrechts (38) heeft bij VTM NIEUWS voor het eerst gesproken over de vechtpartij waar hij in betrokken raakte na de bekerfinale tussen Antwerp en Union. De darter brak het sleutelbeen van zijn werparm op twee plaatsen. “Ik was weerloos”, vertelt hij vanop z’n ziektebed in AZ Monica Deurne, waar hij later vandaag geopereerd wordt. Gelukkig gaat het niet om

Lees meer »

ANALYSE. “Communication: zero points.” Hoe de EBU het Songfestival gijzelde met communicatiefouten

Geen woord over Joost Klein, fake applaus tijdens de Israëlische act, de grote baas die zelf punten gaat voorlezen,… “Een poppenkastshow”, noemde de Nederlandse tv-recensente Angela de Jong het. En ook het hart van Bruno Beeckman, jarenlang producer bij de EBU, bloedt. “Het Songfestival werd gegijzeld door communicatiefouten”, zegt hij aan HLN. Wie zal hiervoor moeten opdraaien? En wat zijn

Lees meer »

Cultuurtrofee voor gepassioneerd amateurkunstenaar Solange Theys: “Een verdienstelijke winnaar”

De Culturele Raad van Lendelede overhandigt op vrijdag 17 mei om 19 uur in Den Tap de Cultuurtrofee 2023 aan kunstenares Solange Theys. Ze is een buitenbeentje op cultureel vlak, volgde diverse dansopleidingen, richtte haar eigen dansgezelschap ‘50fifty Dance Company op, werkt mee aan ‘Iedereen Digitaal’ in Lendelede… Kortom: ze is een verdiende winnaar!
The post Cultuurtrofee voor gepassioneerd

Lees meer »

NMBS legt extra treinen in naar de kust tijdens het hemelvaartweekend

De NMBS legt donderdag, zaterdag en zondag wegens het mooie weer extra treinen in tussen het binnenland en de kust. De treinen sporen naar de stations van Oostende en Blankenberge. Dat bevestigt de woordvoerder van de spoorwegmaatschappij woensdag.
The post NMBS legt extra treinen in naar de kust tijdens het hemelvaartweekend appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vlaanderen duidt toekomstige centra gespecialiseerde invasieve beroertezorg aan, waaronder az groeninge

Elk jaar, op de tweede dinsdag in mei, is het de Europese Dag van de Beroerte. Het tijdig herkennen van een beroerte – in de top 10 van belangrijkste aandoeningen in Vlaanderen – is ontzettend belangrijk, het organiseren van een kwaliteitsvol aanbod van beroertezorg is dat evenzeer. Vlaanderen neemt daarom acht ziekenhuizen op in haar planning voor centra invasieve beroertezorg,

Lees meer »

Pas na drie maanden had iemand het door: waarom je maar beter de kleine lettertjes in de gebruiksvoorwaarden leest

Drie maanden heeft het geduurd, alvorens iemand de fles wijn claimde die een Britse denktank gratis wilde weggeven aan de eerste persoon die het verborgen aanbod in hun privacybeleid opmerkte. De denktank wil met de stunt aanklagen dat bedrijven tijd en geld in die ellenlange gebruiksvoorwaarden moeten steken, terwijl bijna niemand die teksten ooit leest.

Lees meer »

Goud voor Marianne en Paul

Op vrijdag 26 april 2024 vierden Paul Kreps en Marianne Vermeille hun 50ste huwelijksverjaardag. Het koppel heeft één dochter Tine, die in Heist woont en getrouwd is met Henk Deconinck, kinesist van De Praktijk. Ze zijn uitbaters van RainPharma, een winkel met producten voor dieet, huidverzorging en voedingssupplementen. De jubilarissen hebben twee kleinkinderen, Louise en
The post Goud voor

Lees meer »

Israël kreeg van Belgische publiek 12 punten: hoe N-VA en Vlaams Belang de stemming een flinke duw gaven

“And twelve points go to… Israël!” Net als in dertien andere landen gaf het Belgische publiek tijdens het Songfestival het maximum van de punten aan Eden Golan, hoewel de deelname van de Israëlische erg gecontesteerd was. Professor Europese politiek Hendrik Vos legt uit hoe N-VA en Vlaams Belang daar voor iets tussen zitten. “Dit resultaat doet uitschijnen dat Israël een

Lees meer »

Dochter procureur kreeg vragen magistratenexamen als verjaardagscadeau

Stagiair-advocate Luka L., die in januari deelnam aan het magistratenexamen, kreeg een week eerder al de vragen – als verjaardagscadeau – in de schoot geworpen door haar vader, de intussen geschorste afdelingsprocureur van Ieper Johan L. Dat bevestigen verschillende bronnen aan onze redactie. Tegen haar en een andere betrapte kandidaat loopt een tuchtonderzoek bij de balie. Mogelijk zijn tot zes

Lees meer »

“Dit gaat me nog m’n hele leven achtervolgen”: ‘Milo’-acteur Mathias Mesmans neemt ons mee achter de schermen

Met gemiddeld 480.000 kijkers per aflevering kan Camille Dhont (22) trots zijn op haar telenovelle ‘Milo’. “De reeks is het tweede best bekeken format op VTM GO”, tekent VTM op. “Daarmee scoort ‘Milo’ bijna even goed als ‘Familie’. We zijn dus zeer tevreden over de kijkcijfers”, voegen ze toe. Reporter Jarne trekt in deze Showbits zijn stoute schoenen aan en

Lees meer »

Jong cd&v voert actie voor betaalbaar wonen: “Straks kunnen we enkel nog een tuinhuis of tent kopen”

De jongeren van cd&v plaatsten tentjes op de Grote Markt van Ieper om actie te voeren voor betaalbaar wonen. De partij pleit voor 225.000 extra woningen om de prijs onder controle te houden. “En jongeren moeten ook gemakkelijker kunnen lenen.”
The post Jong cd&v voert actie voor betaalbaar wonen: “Straks kunnen we enkel nog een tuinhuis of tent kopen”

Lees meer »