Van ‘Tielt, beresterk tot ‘Tielt, beregoed op de hoogte’: mogelijke baseslines bekendgemaakt voor nieuwe fusiegemeente

Tielt en Meulebeke hebben vier mogelijke nieuwe baselines bekendgemaakt voor de nieuwe fusiegemeente. Het gaat om ‘Tielt, beresterk’, ‘Tielt, een berefijne stad’, ‘Tielt, een bereleuke stad en ‘Tielt, beregoed op de hoogte.’ Inwoners kunnen in de loop van maart zelf stemmen op hun favoriet.

De vier baselines zijn het resultaat van een participatietraject, waarbij inwoners de voorbije weken zelf suggesties konden doen. “We zijn verheugd te melden dat we 107 waardevolle inzendingen hebben ontvangen”, aldus de partners. “Uit de inzendingen blijkt duidelijk dat de beer een belangrijk symbool is voor de gemeente Meulebeke (De beer verwijst naar de adellijke familie de Beer, die vanaf het begin van de 15de eeuw tot het einde van de 18de eeuw een belangrijke stempel op de Meulebeekse geschiedenis drukte, red.). Een jury, samengesteld uit vertegenwoordigers van de politieke fracties, afgevaardigden van de heemkundige kringen en deskundigen, heeft hieruit zorgvuldig vier baselines geselecteerd.”

Het gaat om ‘Tielt, beresterk’, ‘Tielt, een berefijne stad’, ‘Tielt, een bereleuke stad en ‘Tielt, beregoed op de hoogte.’ Van 1 tot 31 maart hebben inwoners ouder dan 16 jaar de mogelijkheid om hun stem uit te brengen op hun favoriete via www.fusietieltmeulebeke.be/baseline. In de twee gemeentehuizen is ook een papieren stemformulier ter beschikking. Wie stemt, maakt kans op een Tieltbon en Meulebekebon met een waarde van 50 euro. De nieuwe baseline wordt midden april bekendgemaakt.

Straatnamen

Eerder maakten de twee besturen ook al bekend dat 26 straatnamen in Tielt en Meulebeke ook hernoemd of hernummerd moeten worden. Eind december werden de betrokken inwoners via een infosessie geïnformeerd over het proces. De Roede van Tielt, Mulenbeca en de cultuurraden van Tielt en Meulebeke deden zelf suggesties en hielden rekening met de ontvangen voorstellen van de inwoners. De bewoners van de betrokken straten ontvangen binnenkort een brief met de mogelijke opties voor de nieuwe straatnaam. Zij kunnen van 1 tot 31 maart stemmen op hun favoriete straatnaam. Het resultaat van de stemming is bindend.

Nieuwe fusiefora

Inwoners, ondernemers, adviesraden en anderen die meer info willen over de toekomstplannen en mee willen helpen nadenken kunnen straks terecht op de fusiefora die in het voorjaar op de planning staan. Thema’s als ruimtelijk beleid, onderwijs, vrije tijd en welzijn komen aan bod. Het eerste forum staat gepland op dinsdagavond 23 april in OC Vondel in Meulebeke. Meer info over het programma wordt bekendgemaakt via www.fusietieltmeulebeke.be. (SV)

The post Van ‘Tielt, beresterk tot ‘Tielt, beregoed op de hoogte’: mogelijke baseslines bekendgemaakt voor nieuwe fusiegemeente is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Politie verwijdert betogers “sereen” uit gebouwen KU Leuven, maar studenten vertellen ander verhaal: “Dit was gewelddadig en vernederend”

In de gebouwen van de KU Leuven werd op vrijdag opnieuw betoogd tegen de samenwerking van de universiteit met Israëlische instellingen. Of toch tot 17 uur, toen enkele agenten de 25 betogers buiten stuurde. Volgens de politie verliep dat vreedzaam, maar de studenten vertellen een ander verhaal: “We werden geschopt, over de grond gesleept en gekleineerd met seksistische opmerkingen.”

Lees meer »

Stoffel Vandoorne wordt zesde in tweede ePrix van Shanghai

Stoffel Vandoorne (DS Penske) is zondag als zesde geëindigd in de tweede ePrix van het weekend in het Chinese Shanghai. De zege in deze twaalfde manche van het Formule E-kampioenschap ging naar de Portugees Antonio Felix da Costa (Tag Heuer Porsche).
The post Stoffel Vandoorne wordt zesde in tweede ePrix van Shanghai appeared first on KW.be.

Lees meer »

Officiële eerste steen van nieuw gebouw Mona Visa in Roeselare ligt er

Mona Visa is de nummer een in België op het vlak van koud geplaatste polyester plafond- en wandbekleding. Het bedrijf uit Roeselare verhuist binnen een jaar naar een gloednieuw bedrijfspand. Burgemeester Kris Declercq legde de eerste steen.
The post Officiële eerste steen van nieuw gebouw Mona Visa in Roeselare ligt er appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ontsnapte crimineel Mohamed Amra (30) had toegang tot smartphones in Franse gevangenis: “Hij gaf instructies vanuit de cel”

De voortvluchtige crimineel Mohamed Amra (30), die vorige week bevrijd werd door een gewapend commando in het Franse departement Eure (Normandië), kon zijn criminele netwerk vanuit een gevangenis in Parijs blijven leiden. Amra had immers toegang tot smartphones waarmee hij zijn handlangers kon bereiken, schrijft de Franse krant ‘Le Parisien’. Bij Amra’s gewelddadige bevrijding werden twee cipiers doodgeschoten.

Lees meer »

Ooit gegeerd door Axel Witsel en uiteindelijk verkocht aan AA Gent-eigenaar Sam Baro. Het verhaal achter het kasteel van Jemeppe, de stenen hoofdrolspeler uit ‘Het conclaaf’

Alexander De Croo en Bart De Wever keken er elkaar met flink wat tegenzin recht in de ogen. Net zoals ook de vijf andere politieke kopstukken van dit land er zich niet altijd even goed op hun gemak lijken te voelen. Nochtans is de stenen hoofdrolspeler uit ‘Het conclaaf’ één van de indrukwekkendste kastelen in ons land. Het échte verhaal

Lees meer »

Meubelwinkel zoekt ontwerpers: “Een win-win voor iedereen”

Oude kasten, tafels of stoelen een nieuw – hipper – leven geven. Dat hoopt meubelwinkel Keldermans Wonen uit Herk-de-Stad te doen door ingeleverd meubilair te laten herwerken door lokale kunstenaars of ondernemers. "Het begon me écht te storen dat mooie stukken nog te vaak in een afvalcontainer belanden", zegt Pedro Strauwen van Keldermans Wonen.

Lees meer »

Het is erop of eronder!

Nog 13 dagen en dan zijn er verkiezingen, dus is het voor veel partijen en politici ‘erop of eronder’. Over 13 dagen worden we allemaal wakker in een nieuwe politieke realiteit. De politieke partijen willen nog van die laatste dagen gebruik maken om te proberen de kiezer te overtuigen.

Lees meer »

Parcours Dodentocht fors gewijzigd: “Slechts 30 procent blijft hetzelfde”

De uitverkochte 55ste editie van de 100 kilometer lange Dodentocht, dit jaar op vrijdag(avond) 9 en zaterdag 10 augustus, krijgt een heel ander parcours dan de voorbije jaren. Slechts 30 procent van het traject blijft volgens de organisatie behouden. Het gaat onder meer om delen van Kalfort (Puurs-Sint-Amands) en Opdorp (Buggenhout), terwijl Breendonk (Willebroek) en Steenhuffel (Londerzeel) worden geschrapt.

Lees meer »

Luchtdrukwapens, 800 XTC-pillen en kilo’s cocaïne: vriendin Luca Brecel maakte deel uit van drugsbende waarvan kopstukken vijf jaar cel riskeren

In april vorig jaar pakte snookerster Luca Brecel uit met zijn nieuwe liefde L.V. (25). Wat niemand wist is dat de Blankenbergse op dat moment voorwerp was van een gerechtelijk onderzoek naar een drugsbende die opereerde onder de naam ‘C-Team’. Die ‘C’ stond voor cocaïne, waarvan de bende kilo’s verkocht, naast tal van andere verdovende middelen. In september vorig jaar

Lees meer »

Vandaag is ze de vriendin van Luca Brecel, vroeger was ze een verslaafde drugdealer. “Het begon nadat ik mijn mama verloor”

Door haar druggebruik zette haar vader haar ooit aan de deur. Ook op haar werk werd ze buitengesmeten. Laura Vanoverberghe (25), vandaag het lief van snookersensatie Luca Brecel (29), sliep zelfs een tijd op straat. Ze studeerde af als boekhouder, maar de enige boekhouding die de politie terugvond, was die van haar drugsbende. Hoeveel ze verdiende met het dealen kon

Lees meer »