Van ‘Tielt, beresterk tot ‘Tielt, beregoed op de hoogte’: mogelijke baseslines bekendgemaakt voor nieuwe fusiegemeente

Tielt en Meulebeke hebben vier mogelijke nieuwe baselines bekendgemaakt voor de nieuwe fusiegemeente. Het gaat om ‘Tielt, beresterk’, ‘Tielt, een berefijne stad’, ‘Tielt, een bereleuke stad en ‘Tielt, beregoed op de hoogte.’ Inwoners kunnen in de loop van maart zelf stemmen op hun favoriet.

De vier baselines zijn het resultaat van een participatietraject, waarbij inwoners de voorbije weken zelf suggesties konden doen. “We zijn verheugd te melden dat we 107 waardevolle inzendingen hebben ontvangen”, aldus de partners. “Uit de inzendingen blijkt duidelijk dat de beer een belangrijk symbool is voor de gemeente Meulebeke (De beer verwijst naar de adellijke familie de Beer, die vanaf het begin van de 15de eeuw tot het einde van de 18de eeuw een belangrijke stempel op de Meulebeekse geschiedenis drukte, red.). Een jury, samengesteld uit vertegenwoordigers van de politieke fracties, afgevaardigden van de heemkundige kringen en deskundigen, heeft hieruit zorgvuldig vier baselines geselecteerd.”

Het gaat om ‘Tielt, beresterk’, ‘Tielt, een berefijne stad’, ‘Tielt, een bereleuke stad en ‘Tielt, beregoed op de hoogte.’ Van 1 tot 31 maart hebben inwoners ouder dan 16 jaar de mogelijkheid om hun stem uit te brengen op hun favoriete via www.fusietieltmeulebeke.be/baseline. In de twee gemeentehuizen is ook een papieren stemformulier ter beschikking. Wie stemt, maakt kans op een Tieltbon en Meulebekebon met een waarde van 50 euro. De nieuwe baseline wordt midden april bekendgemaakt.

Straatnamen

Eerder maakten de twee besturen ook al bekend dat 26 straatnamen in Tielt en Meulebeke ook hernoemd of hernummerd moeten worden. Eind december werden de betrokken inwoners via een infosessie geïnformeerd over het proces. De Roede van Tielt, Mulenbeca en de cultuurraden van Tielt en Meulebeke deden zelf suggesties en hielden rekening met de ontvangen voorstellen van de inwoners. De bewoners van de betrokken straten ontvangen binnenkort een brief met de mogelijke opties voor de nieuwe straatnaam. Zij kunnen van 1 tot 31 maart stemmen op hun favoriete straatnaam. Het resultaat van de stemming is bindend.

Nieuwe fusiefora

Inwoners, ondernemers, adviesraden en anderen die meer info willen over de toekomstplannen en mee willen helpen nadenken kunnen straks terecht op de fusiefora die in het voorjaar op de planning staan. Thema’s als ruimtelijk beleid, onderwijs, vrije tijd en welzijn komen aan bod. Het eerste forum staat gepland op dinsdagavond 23 april in OC Vondel in Meulebeke. Meer info over het programma wordt bekendgemaakt via www.fusietieltmeulebeke.be. (SV)

The post Van ‘Tielt, beresterk tot ‘Tielt, beregoed op de hoogte’: mogelijke baseslines bekendgemaakt voor nieuwe fusiegemeente is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

PS “diep gekwetst” door toespraak van koning Filip op 21 juli

PS kon de toespraak van koning Filip naar aanleiding van de nationale feestdag niet smaken. Dat laat voorzitter Paul Magnette woensdag blijken in een interview met La Libre. De vorst zei dat de verkiezingsuitslag een kans biedt op een “nieuw samenhangend project”, maar daar maken de Franstalige socialisten voorlopig geen deel van uit.

Lees meer »

Trump (zonder verband rond zijn oor) tijdens ontmoeting met Netanyahu: “Geen enkele president heeft gedaan wat ik voor Israël heb gedaan”

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft vrijdag Donald Trump bezocht in zijn resort in Florida. Trump zei onder andere dat de relatie tussen hem en Netanyahu “nooit slecht” is geweest. Trump verscheen voor het eerst zonder verband om zijn oor sinds hij twee weken geleden werd neergeschoten door de twintigjarige Thomas Crooks.

Lees meer »

Ophef in Noorwegen om dreigbrie­ven van prinses Märtha Louise en sjamaan Durek: “Een onvergeef­lij­ke misstap”

Prinses Märtha Louise van Noorwegen (52) en haar Amerikaanse geliefde, sjamaan Durek Verrett (49), bereiden zich grondig voor op hun bruiloft volgende maand. Zo willen ze al hun tegenstanders de mond snoeren. Zelfs Dureks moeder ontving een dreigbrief met een miljoenenclaim als ze zich nog roert. “We hadden geen andere keuze”, beweert het koppel. Maar in Noorwegen is men verbijsterd:

Lees meer »

Waarschuwingsborden rond PFAS-schuim niet nodig aan onze kust

Wie in de Verenigde Staten al eens een strand bezocht, merkte het misschien al op: op verschillende locaties worden strandgangers gewaarschuwd voor zeeschuim dat een hoge concentratie PFAS zou bevatten. Ook aan onze kust werd al meermaals PFAS gedetecteerd, maar waarschuwingsborden zijn volgens het VLIZ nog niet nodig.
The post Waarschuwingsborden rond PFAS-schuim niet nodig aan onze kust appeared

Lees meer »

Speciale box moet angst bij kinderen wegnemen om patiënt te bezoeken op intensieve zorg in Antwerpse ziekenhuizen

Het Ziekenhuis aan de Stroom (ZAS) heeft een box samengesteld om angst en onzekerheid bij jonge kinderen weg te nemen bij een bezoek aan de afdeling intensieve zorg. Voor veel kinderen is die afdeling een confronterende omgeving door de toestellen, geluiden en geuren. In de doos zitten onder andere foto- en leesboekjes en materiaal vanop een Intensieve Zorg-kamer.

Lees meer »