Robyn Ghillemyn (10) is Kinderkrak van Zonnebeke: “Na een week kende ik 225 cijfers na de komma”

Robyn Ghillemyn, die graag naar school gaat en een boontje heeft voor wiskunde, slaagde er in om niet minder dan 225 cijfers na de komma van het getal pi op te sommen. Ze houdt van uitdagingen en is een creatieve duizendpoot.

Robyn (10) woont met papa Dieter en mama Tamara Brion en broer Lennon (7) in de Grote Molenstraat in Zonnebeke. Ze loopt school in de gemeentelijke basisschool De Zonnebloem in Zonnebeke waar ze in het vijfde leerjaar zit en les krijgt van juffrouw Céline en meester Patrick. “Het is een toffe school met toffe leerkrachten en ik ga er heel graag. Ook mijn vader liep er nog school maar toen waren er enkel jongens, nu is er ook kleuteronderwijs en is het gemengd. Leergierig ben ik wel, ik heb een boontje voor wiskunde maar de andere vakken doe ik ook wel graag, alleen Frans is minder aan mij besteed”, zegt de nieuwe Zonnebeekse Kinderkrak.

Pi-dag

De gemeentelijke basisschool De Zonnebloem gaat geen uitdagingen uit de weg en ze neemt vaak deel aan wedstrijden, zo ook aan pi-dag. Die valt op 14 maart, namelijk de veertiende van de derde maand verwijzend naar 3,14. De dag wordt ook dikwijls uitgeroepen tot internationale dag van de wiskunde. Het getal pi is een magisch getal. Het wordt niet alleen gebruikt bij de formules van de cirkel, het eindigt eigenlijk ook nooit vandaar dat we spreken over een oneindig getal. Momenteel zijn er in totaal zes miljard cijfers na de komma bekend. Het Guinness Book-record staat momenteel op 67.890 cijfers.

Geheugenoefening

“Op school deden we mee aan de pi-dag. Ik kwam op het idee om zoveel mogelijk decimalen van het getal 3,14 te kennen”, legt Robyn fier uit. “Om gemakkelijker te kunnen leren, heb ik de decimalen in groepjes verdeeld van ongeveer 25 getallen en ben ze zo per groep beginnen memoriseren. Een hele week heb ik elke dag geleerd en zo kon ik op de dag zelf niet minder dan 225 getallen na de komma opsommen van het getal pi. Papa en mama hebben me af en toe ondervraagd en op school was ook iedereen tevreden over mijn prestatie. Of het nuttig is om al die getallen te kennen, weet ik niet. Het was in ieder geval een leer- en geheugenoefening. Voor mijn prestatie kreeg ik een bekertje en een diploma. Ik koester die beide wel.”

Bezige bij

Robyn heeft een sterk karakter. Als ze aan iets begint, wil ze het goed doen. Dit komt ook tot uiting in het beoefenen van haar vele hobby’s. Ze is een vrolijke meid en wil van zoveel mogelijk zaken proeven. Zo volgt ze ook in de academie de afdeling ‘beeld’ wat uitmondt in tekenen. “Ik volg ook muziekschool waar ik naast notenleer ook saxofoon leer spelen en dat combineer ik nog met trommelen. Daarnaast ben ik ook nog actief bij dansschool Donatha waar ik danslessen volg om me te ontspannen ga ik naar Chiro Zonnezee waar het heel prettig is”, lacht ze. “Zo is er elke dag naast de school wel iets te doen en ik doe het allemaal even graag.”

Gelukkig gaan de activiteiten van Robyn vrijwel allemaal door in Zonnebeke waardoor papa Dieter en mama Tamara als vaste ‘taxichauffeurs’ minder kilometers moeten afleggen. Maar ze doen het graag. Robyn geniet ten volle van haar hobby’s die zorgen voor haar creatieve ontwikkeling en haar sociaal sterker maken. Robyn is uiteraard blij dat ze Kinderkrak is geworden, maar vindt haar prestatie helemaal niet zo indrukwekkend. Toch is haar inspanning zeker niet te onderschatten en gecombineerd met de doorgedreven inzet voor haar vele hobby’s is de titel zeker terecht.

In de beste traditie van de vriendenboeken vroegen we onze Kinderkrak enkele vraagjes in te vullen:

Later word ik …

juffrouw in het lager onderwijs.

Je mag me altijd wakker maken …

om naar een pretpark te gaan. Ik zal met veel plezier meegaan.

Ik hou niet van …

spinazie. Ik ben niet kieskeurig, maar dat vind ik echt vies.

Dit doe ik het liefst in mijn vrije tijd:

Tekenen, muziek en dans.

Dit is mijn grootste wens:

Dat iedereen met elkaar overeenkomt en er geen oorlog meer is.

The post Robyn Ghillemyn (10) is Kinderkrak van Zonnebeke: “Na een week kende ik 225 cijfers na de komma” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Kunst in vernieuwde dorpskern van Hertsberge

In de dorpskern van Hertsberge wordt momenteel een nieuwe polyvalente zaal gebouwd ter vervanging van zaal ‘t Bulscampvelt. Als kers op de taart zal de gemeente ook een kunstwerk voorzien in de vernieuwde dorpskern. Er wordt bewust gekozen voor een kunstwerk van een lokale kunstenaar dat past in de nieuwe dorpsomgeving om de artistieke creativiteit in de eigen gemeente te

Lees meer »

Stadsbestuur huldigt opnieuw drie struikelstenen tijdens interactief herdenkingsproject ‘Oorlog in Menen’

Op dinsdag 14 mei huldigde het stadsbestuur van Menen opnieuw drie struikelstenen in. Op de Grote Markt ter hoogte van het belfort werden Remi Lernout, Jean Marie Monteyne en Edouard Vanhoof herdacht voor hun heldendaden tijdens de tweede wereldoorlog.
The post Stadsbestuur huldigt opnieuw drie struikelstenen tijdens interactief herdenkingsproject ‘Oorlog in Menen’ appeared first on KW.be.

Lees meer »

Grietje is Laureaat van de Arbeid

Grietje Leroy van Bloemisterij Decru-Leroy uit Oostnieuwkerke kreeg de oorkonde van Laureaat van de Arbeid overhandigd. “De toekenning van die titel is de waardering voor uitstekend uitgevoerde professionele activiteiten”, legt burgemeester Francesco Vanderjeugd uit. “Het is ook een mooie erkenning voor haar inzet tijdens haar loopbaan. Als gemeente hebben wij de eer om de oorkonde
The post Grietje is

Lees meer »

Campus Hemelvaart schenkt 10.000 euro aan Broederlijk Delen

Al diverse jaren zet de Sint-Paulusschool Campus Hemelvaart zich hard in voor Broederlijk Delen. Tijdens de vastenperiode zetten leerkrachten en leerlingen tal van acties en initiatieven op poten.
The post Campus Hemelvaart schenkt 10.000 euro aan Broederlijk Delen appeared first on KW.be.

Lees meer »

100.000 bezoekers vonden de weg naar de Havenfeesten in Blankenberge

Van donderdag tot en met zondag vond in Blankenberge een nieuwe editie plaats van de Havenfeesten. Dit event bood een mix van unieke schepen, muziekoptredens, vissersambachten, folklore en animatie. Dankzij het zonnige lenteweer lokte de vierdaagse een recordaantal bezoekers dit jaar.
The post 100.000 bezoekers vonden de weg naar de Havenfeesten in Blankenberge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Quiz – Hoe goed ken jij Jabbeke?

Hoe goed ben jij op de hoogte van het reilen en zeilen in Jabbeke? Wat weet je van Constant Permeke? Ken je sportminnend Jabbeke? Dronk je ook nog een pint in De Tijger? Waag dan je kans in deze op en top Jabbeekse quiz. Veel succes!
The post Quiz – Hoe goed ken jij Jabbeke? appeared first on KW.be.

Lees meer »

Uw financiële situatie vergelijken met die van uw buur? Het kan voortaan via Spendtracker

Vrouwen gaan het vaakst naar de bakker. West-Vlamingen betalen jaarlijks 135 euro meer aan boetes dan Limburgers. En vorig jaar gaven 45-plussers gemiddeld 1.220 euro uit aan vakanties. De gratis onlinetool SpendTracker biedt zeer gedetailleerd inzage in ons uitgavenpatroon en kijkt daarvoor rechtstreeks in de bankverrichtingen van ruim 22.000 Belgen. Hoe gaat dat in z’n werk? Kunnen ook uw bankgegevens

Lees meer »