Jolien heeft de beste buren van Waregem

“Mijn ouders verdienen een bloemetje”, mailt Jolien Malfait (30) naar KW. “Ze zijn niet alleen mijn ouders maar worden binnenkort ook mijn buren. Wie bouwt, weet dat dit de nodige stress en frustraties met zich meebrengt. Maar mijn ouders zijn hierin een grote steun.”

Jolien is enig kind van Koen Malfait (57) en Christine Gheeraert (58). De sociaal verpleegkundige die in het wzc De Vlinder in Harelbeke werkt, groeide op langs de Zultseweg in Waregem. En Jolien heeft er niets dan goeie herinneringen. Meer zelfs, toen ze besliste om haar eigen stek te bouwen, rijpte het idee bij haar ouders om in de ouderlijke tuin een nieuwbouw te realiseren. Kangoeroewonen voor de dochter dus.

“Ik wilde in Waregem blijven wonen en ik kon me qua ligging eigenlijk geen betere plaats bedenken”, licht Jolien de keuze toe. Met een heerlijke zwemvijver en een bosje in de ouderlijke thuis kunnen we ons daar wel iets bij voorstellen.

“Ik heb een heel goeie band met mijn ouders”

Ligging is één ding, je moet natuurlijk ook overeen komen met je toekomstige buren. “Maar dat zal geen probleem zijn”, lacht de dertiger. “Ik heb een heel goeie band met mijn ouders. We gaan zelfs nog samen op reis. Heel wat mensen die aan het bouwen zijn, zullen het wel herkennen dat het bouwproces vaak stress en frustraties met zich meebrengt. De opvolging van de werf, de facturen die binnenstromen, de prijzen die maar blijven stijgen… Mijn ouders zijn al een grote steun geweest de afgelopen maanden om mij bij te staan op alle gebied. Maar ik mag niet klagen, mijn aannemers zijn top.”

“En ze had natuurlijk een goeie coördinator”, knipoogt papa Koen. “Ik zit al mijn leven lang in de stiel.” Koen werkt namelijk als werfleider in de sector Heating, Ventilation en Airconditioning (HVAC) bij Quartier in Kuurne.

Mama Christine werkt als medisch secretaresse op de afdeling Scanfactory van AZ Groeninge in Kortrijk waar ze alle papierwerk van het ziekenhuis digitaliseren. (mlt)

The post Jolien heeft de beste buren van Waregem is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

NAVO-topmilitair spreekt Belgisch parlement toe: “We weten wat we nodig hebben en we weten wat dat kost”

“De oorlog is terug in Europa. Of we dat nu leuk vinden of niet.” Met die uitspraak riep admiraal Rob Bauer, voorzitter van het Militair Comité van de NAVO, in de Belgische Kamercommissie Defensie dinsdag op tot meer aandacht voor de dreiging. De Nederlandse topmilitair had ook een duidelijke boodschap voor België: “Jullie halen de NAVO-doelstellingen van 2021 niet eens,

Lees meer »

Wild Classical Music Ensemble repeteert in de Spatie

Evita Werbrouck en Koen Cappon van de Spatie in de Wijnbergstraat ontvangen regelmatig de muziekgroep Wild Classical Music Ensemble voor de repetities ter voorbereiding van hun concerten over heel Europa. Op donderdag 2 mei speelden ze een try-out concert.
The post Wild Classical Music Ensemble repeteert in de Spatie appeared first on KW.be.

Lees meer »

Roger en Agnes vieren briljant

Roger Vanderhaeghe (90) en Agnes Obin (91) vierden hun 65ste huwelijksverjaardag. Ze baatten tijdens hun beroepsloopbaan een gemengd landbouwbedrijf in de Rekestraat uit. “We hadden eerst een bedrijf in Menen, maar verhuisden na zes jaar naar Staden”, vertelt Roger. Het bedrijf werd door één van de kinderen overgenomen. Roger en Agnes werden een koppel door
The post Roger en

Lees meer »

Experts na de groepsverkrachting in Kortrijk: hoe moet een minderjarig slachtoffer zo’n trauma verwerken? En wat bezielt jonge tieners om dergelijke feiten te plegen?

Dat een grote groep tieners van amper twaalf tot zestien jaar oud betrokken raakt bij een groepsverkrachting van een minderjarig meisje, roept bijzonder veel vragen op. Want wat bezielt jonge daders om over te gaan tot seksueel geweld of verkrachting? Wat kan er gebeuren om te voorkomen dat ze het (opnieuw) zouden doen? En moet een minderjarig slachtoffer zo’n trauma

Lees meer »

LIVE. Wat zegt Hein Vanhaezebrouck, nu AA Gent mondeling akkoord heeft met Wouter Vrancken? Volg zijn persconferentie hier

Dat Hein Vanhaezebrouck aan het eind van het seizoen vertrekt bij AA Gent, was al langer duidelijk. Dat hij bij de Buffalo’s naar alle waarschijnlijkheid zal worden opgevolgd door Wouter Vrancken, is dan weer wél nieuws. Hoe is dat bij Vanhaezebrouck binnen gekomen? Volg de persconferentie in de aanloop naar AA Gent-OHL hier vanaf 15u LIVE!

Lees meer »