Amerikaanse journalist al een jaar in Russische gevangenis

De Amerikaanse journalist Evan Gershkovich zit vandaag al een jaar onterecht vast in de Russische gevangenis. Begin deze week heeft de rechtbank in Moskou zijn voorhechtenis verlengd tot minstens eind juni. Hij zit in gevangenschap omdat hij beschuldigd wordt van spionage voor de Verenigde Staten. 

Meer krantenkoppen in België

Benzine goedkoper vanaf woensdag

Benzine tanken wordt een beetje goedkoper vanaf woensdag. De officiële maximumprijs voor een liter benzine 95 (E10) zakt dan met 3,1 eurocent tot 1,827 euro, zo meldt de FOD Economie. De prijs voor benzine 98 (E5) zakt met 3 eurocent naar 1,928 euro per liter.

Lees meer »

België stuurt dit jaar toch al F-16’s naar Oekraïne

De federale regering heeft beslist om dit jaar nog F-16’s naar Oekraïne te sturen. Langer wachten was geen optie, nu de Russen op winst staan aan het front. “Hiermee zetten we een nieuwe grote stap om Oekraïne zo goed mogelijk te ondersteunen”, zegt premier De Croo.

Lees meer »

Vier van de zeven Vlaamse partijen zijn gewonnen voor een vermogenskadaster: goed nieuws voor de begroting, maar slecht nieuws voor u?

Het zorgbudget voor een oudere in een rusthuis of genieten van een sociaal tarief: CD&V zet in haar programma de deur open om die steun afhankelijk te maken van het gezinsvermogen. Volgens experten heb je daarvoor een vermogenskadaster nodig, iets waar Groen, PVDA en Vooruit al langer voor pleiten. Samen met prof fiscaal recht Michel Maus leggen we uit wat

Lees meer »

KIJK. 88-jarige Oekraïner Ivan wandelt zes uur lang in het donker om aan Russische bezetting te ontsnappen: “Ik wilde niet, maar ik moest vluchten”

De 88-jarige Ivan Vivsianyk, inwoner van het dorp Ocheretyne in de regio Donetsk, wist op een opvallende manier te ontsnappen aan de Russische bezetting. Dat vertelt hij nu aan de Oekraïense nieuwszender 1+1. Russische militairen namen zijn paspoort af, waardoor hij besloot ‘s nachts te voet op de vlucht te slaan. De tachtiger liep maar liefst zes uur lang, onder

Lees meer »

Man loopt complexe schouderbreuk op na gevecht omwille van omgangsregeling kinderen

Twee mannen moesten zich bij de strafrechter in Veurne verantwoorden voor een flink gevecht aan de voordeur van een huis in Koksijde. Er ontstond een zware discussie tussen de nieuwe partner van een vrouw en haar ex, omwille van de omgangsregeling voor de kinderen. De nieuwe partner liep daarbij een complexe schouderbreuk op.
The post Man loopt complexe schouderbreuk op

Lees meer »