Amerikaanse journalist Gershkovich in Russische rechtbank voor beroep tegen aanhouding

De Amerikaanse journalist Evan Gershkovich is dinsdag in een Russische rechtbank verschenen om beroep aan te tekenen tegen de verlenging van zijn aanhouding, zo melden verschillende internationale media. De journalist werd eind maart gearresteerd in Rusland op verdenking van spionage. Volgens de Verenigde Staten zit hij onterecht vast.

Meer krantenkoppen in België

Meryl Streep, koningin van de accenten, wordt in Cannes geloofd voor indrukwekkende acteercarrière

De Amerikaanse actrice Meryl Streep (74) krijgt vanavond tijdens de opening van het filmfestival in Cannes een ere-Gouden Palm. Streep is een Hollywoodlegende, heeft een recordaantal Oscarnominaties en wordt wel eens omschreven als de koningin van de accenten. Van een authentiek Pools accent tot British English, ze brengt het allemaal even overtuigend. Ze wordt geloofd voor haar bijdrage aan de

Lees meer »

Bestuurder zit even vast met gordel in wagen na klap tegen paal in Woumen

De hulpdiensten werden woensdagochtend vroeg opgeroepen voor een verkeersongeval in de Koekuitstraat in Woumen bij Diksmuide. Een bestuurder was er op een paal gereden en daarna in een gracht terechtgekomen. Hij zat door zijn aangespannen gordel vast in het voertuig waarna ook de brandweer ter plaatse kwam.
The post Bestuurder zit even vast met gordel in wagen na klap

Lees meer »

‘Compostdag’ verhoogt bewustzijn rond afval

Met een heuse ‘Compostdag’ op het containerpark zette stad Gistel het bewust omgaan met groente-, fruit- en tuinafval nadrukkelijk in de kijker. Een quizje hier, kopje koffie en taart daar: het werd naast een leerrijke ook een aangename bedoening.
The post ‘Compostdag’ verhoogt bewustzijn rond afval appeared first on KW.be.

Lees meer »

Iran laat deel van bemanning in beslag genomen containerschip vrij

Iran heeft zeven bemanningsleden van het containerschip MSC Aries vrijgelaten. Zo’n 17 mensen zijn nog steeds aan boord. Dat heeft de Portugese overheid donderdag meegedeeld. Het schip, dat vaart onder Portugese vlag, was op 13 april in beslag genomen door Iraanse troepen vanwege “banden met Israël”.

Lees meer »

Hoe de kokosnoot Papoea-Nieuw-Guinea van brandstof voorziet

Op het eiland Karkar in Papoea-Nieuw-Guinea (PNG), ten noorden van Australië, onderzoeken wetenschappers hoe kokosnoten een goedkoper alternatief kunnen voorzien voor brandstoffen wereldwijd. Jaren geleden was het fruit een groot exportproduct voor het land. Maar doordat het minder gewaardeerd wordt op de internationale markt, verschuift de functie van de vrucht.

Lees meer »

Droomfinale tussen Avanti Brugge en Oostkamp in Top Division Two

De finale van de play-offs in Top Division Two krijgt een droomaffiche. Niet alleen plaatsten de kampioenen van beide reeksen zich, bovendien wordt het de verhoopte derby tussen Oostkamp en Avanti Brugge.
The post Droomfinale tussen Avanti Brugge en Oostkamp in Top Division Two appeared first on KW.be.

Lees meer »

Israëlische vertegenwoordiger versnippert VN-handvest na resolutie over toetreding van Palestijnse staat

In de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties is een nieuwe resolutie goedgekeurd rond de toelating van een Palestijnse staat tot de VN. Een symbolische resolutie, want enkel de VN-Veiligheidsraad kan een nieuw lid officieel goedkeuren. Even symbolisch versnippert de vertegenwoordiger van Israël het handvest van de VN. "Het zijn jullie die dit handvest versnipperen", klinkt het.

Lees meer »