KIJK. 88-jarige Oekraïner Ivan wandelt zes uur lang in het donker om aan Russische bezetting te ontsnappen: “Ik wilde niet, maar ik moest vluchten”

De 88-jarige Ivan Vivsianyk, inwoner van het dorp Ocheretyne in de regio Donetsk, wist op een opvallende manier te ontsnappen aan de Russische bezetting. Dat vertelt hij nu aan de Oekraïense nieuwszender 1+1. Russische militairen namen zijn paspoort af, waardoor hij besloot ‘s nachts te voet op de vlucht te slaan. De tachtiger liep maar liefst zes uur lang, onder vuur, in het donker, totdat hij onderweg een chauffeur tegenkwam die aanbood hem een lift te geven. Nu verblijft de grootvader in Dnipro, waar hij wacht op een nieuw Oekraïens paspoort. 

Meer krantenkoppen in België

“Er hing overal rook en de voordeur was opengeblazen”: aanslag met explosief in nieuwe woonwijk in Deurne

In de Vuurwerkstraat, een nieuwe woonwijk aan Eksterlaar in Deurne, hebben onbekende daders in de nacht van maandag op dinsdag een aanslag gepleegd. Het explosief dat ze lieten afgaan, joeg de buurt flink de stuipen op het lijf en beschadigde de voordeur van één van de woningen. Niemand raakte gewond, maar er wordt wel een mogelijke link met het drugsmilieu

Lees meer »

Patisserie Courcelles sluit na bijna 37 jaar: “Ik ga mijn klanten missen”

De Doorniksestraat neemt binnenkort afscheid van een geliefde patisserie. Na bijna 37 jaar sluit Patisserie Courcelles de deuren op 15 juli. “We zagen hier kinderen en kleinkinderen passeren. Ook al wonen ze intussen in Gent, ze blijven terugkeren voor onze klaaskoeken, marsepein, bokkenpootjes en huisgemaakte melocakes”, vertelt zaakvoerder Valérie Demey (55).
The post Patisserie Courcelles sluit na bijna 37

Lees meer »

Pascale Callens (58) opent café ‘t Ezelpoortje

In de Ezelstraat 155 opende Pascale Callens (58) café ‘t Ezelpoortje. “Voor mij is het belangrijk dat ook dames, die eens alleen iets komen drinken zich welkom en op hun gemak voelen”, zegt Pascale, die dien als zaalverantwoordelijke bij Oud Gemeentehuis werkte.
The post Pascale Callens (58) opent café ‘t Ezelpoortje appeared first on KW.be.

Lees meer »

Meer dan helft lgbtq+’ers durft niet hand in hand over straat

Meer dan de helft van de lgbtq+’ers in ons land durft niet hand in hand over straat te lopen en meer dan een kwart vermijdt bepaalde plaatsen uit angst om aangevallen te worden. Dat blijkt uit een nieuw rapport van het Bureau van de Europese Unie voor de grondrechten (FRA), dat in 2023 meer dan 100.000 personen uit heel Europa

Lees meer »

KIJKRAPPORT. ‘Sing Again’: “Nooit gedacht dat mijn hart een sprongetje zou maken bij het terugzien van iemand als Dean”

Wat talentenjachten betreft spant VTM al 35 jaar de kroon, van ‘De Soundmixshow’ tot ‘Idool’ en ‘The Voice’. Het nieuwe ‘Sing Again’ brengt nu 22 deelnemers uit al die tv-wedstrijden terug naar het scherm. Een heerlijke trip down memory lane of even vervelend als een schoolreünie? Onze tv-recensent velt een oordeel nu er twee afleveringen de revue gepasseerd zijn.

Lees meer »

Vliegen op Londen vanuit Antwerpen niet meer mogelijk

Begin 2023 heropende de “iconische verbinding” tussen London City Airport en Antwerpen. Door personeelstekort bij de Luxemburgse luchtvaartmaatschappij Luxair zal het traject opnieuw worden geschrapt vanaf juni. Dat bevestigt de luchthaven van Deurne.

Lees meer »