Europees Parlement keurt nieuw begrotingsdiscipline van lidstaten goed

Het Europees Parlement heeft dinsdag in Straatsburg definitief ingestemd met de herziene regels voor economisch bestuur, die van toepassing zullen zijn op de lidstaten zodra zij dit najaar hun nieuwe begrotingen opstellen.

 

Meer krantenkoppen in België

Nieuw kippenhok voor leerlingen van basisschool De Driespan

Koekoek! Voor de kinderen van basisschool De Driespan in de Tempeldreef stond er een leuke verrassing te wachten. Dankzij de Milieuzorg Op School-subsidie van stad Gistel kon de school een splinternieuw kippenhok aankopen en installeren.
The post Nieuw kippenhok voor leerlingen van basisschool De Driespan appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Na dik 100 jaar doen we nog met plezier verder”: schepen Krist Soenens is vierde generatie in café In De Zwaan

Café ‘In De Zwaan’ is vergroeid met de geschiedenis van het dorp Koolskamp. Al op het einde van de 19de eeuw begon de familie in de Kloosterstraat met een café, vier generaties later zijn de openingsuren wel herleid, maar blijft het een pleisterplaats.
The post “Na dik 100 jaar doen we nog met plezier verder”: schepen Krist Soenens is

Lees meer »

Kijkdag in het oudste huis van Veurne lokt heel wat bezoekers

Zaterdag kon iedereen die dat wou een bod onder gesloten omslag doen om het oudste huis van Veurne aan te kopen. Heel wat bezoekers kwamen een kijkje nemen. Of er werkelijk enveloppen werden afgegeven, kon Brecht George van Vastgoed Dewaele, om begrijpelijke redenen, nog niet zeggen. Het huis dat dateert uit 1570 en is het oudste huis van Veurne.

Lees meer »

Hilde Crevits (CD&V) waarschuwt in Rerum Novarum-toespraak voor “afbraak van de sociale welvaartsstaat”

CD&V-minister Hilde Crevits waarschuwt voor de afbraak van de sociale welvaartsstaat. Dat zegt ze in een toespraak naar aanleiding van Rerum Novarum, het feest van de christelijke arbeidersbeweging. Crevits kant zich in haar speech onder meer stevig tegen het voorstel van de N-VA om werkloosheidsuitkeringen tot 5 keer toe niet te indexeren. Ze pleit daarentegen voor "meer mildheid en mededogen".

Lees meer »

LIVEBLOG ANDERLECHT-CLUB. Mechele in zomerse outfit en VIP-chauffeur Skoras: Club-spelers verzamelen op Basecamp

De apotheose in onze Belgische eerste klasse nadert. Met Anderlecht dat zondag tegen grote rivaal Club Brugge landskampioen kan worden, als het resultaat in Cercle-Union enkele uren ervoor tenminste meezit voor paars-wit. Hoe dan ook: suspense en spanning alom voor de kraker. Niet enkel zondag, maar een hele week lang. En van dat alles hoeft u bij HLN niets missen.

Lees meer »

West-Vlaamse bekerfinales zaalvoetbal in sporthal Drogenbrood, Beernems onderonsje bij de dames

Het is al jaren een traditie dat het Provinciaal Comité van de Vlaamse Zaalvoetbalbond afdeling West-Vlaanderen een Beker van West-Vlaanderen organiseert. Dit jaar hebben de finales plaats op vrijdag 17 mei in Sporthal Drogenbrood in Beernem.
The post West-Vlaamse bekerfinales zaalvoetbal in sporthal Drogenbrood, Beernems onderonsje bij de dames appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bert en Michiel organiseren allerlaatste fuif ooit in zaal ISO: “Iedere Izegemnaar ging hier al uit de bol”

Er is geen Izegemnaar ouder dan dertig die nog nooit de benen heeft losgegooid tijdens een fuif in het ruim vijftigjarig bestaan van zaal ISO. Nu ze deze zomer definitief onder de sloophamer verdwijnt, willen Bert Deplae (41) en Michiel Delheye (28) nog een allerlaatste fuif organiseren, als knipoog naar de tijd dat die er hoogtij vierden.
The post

Lees meer »

EXCLUSIEF. Onze reporter Romina Van Camp volgt getuigenis Stormy Daniels tegen Donald Trump: “Zij is ad rem en zelfzeker, hij luistert onderuitgezakt”

Stormy Daniels nam gisteren voor een tweede keer plaats in de getuigenbank in de rechtbank in New York. Deze keer voor een stevig kruisverhoor door de advocaten van Donald Trump. Onze Amerika-correspondente Romina Van Camp volgde de getuigenis van Stormy Daniels exclusief van in de rechtszaal. De strategie van de verdediging was duidelijk: Daniels portretteren als een gekke, onbetrouwbare en

Lees meer »

Geen geldprijs maar op tournee met je idool: nieuwe ‘Lift You Up’ gaat verder waar andere talentenjachten eindigen

Een hit met Metejoor (33) of Bart Peeters (64)? Het podium delen met Laura Tesoro (27) of Jasper Steverlinck (48)? VTM maakt het binnenkort mogelijk in een gloednieuwe talentenshow. Andere talentenjachten, zoals ‘The Voice’, eindigen wanneer de winnaar gekroond wordt, maar dan begint het bij ‘Lift You Up’ pas. Als onbekend Vlaams talent krijg je de kans om met één

Lees meer »

Bert uit ‘Boer zkt vrouw’ is geen ‘nieuwe man’: “Ik wil dat mijn vrouw voor het huishouden zorgt”

Slechts vier vrouwen schreven zich in voor de West-Vlaamse vlasboer Bert Vermeersch(28) in ‘Boer zkt vrouw’, maar toch nodigde hij maar twee kandidates uit op z’n erf. En enkele opmerkelijke uitspraken leverden hem ook meteen heel wat kritiek op. “Ik vind niet dat je iemand kwetst als je eerlijk bent”, verdedigt hij zich nu voor het eerst. Bert weet dat

Lees meer »

Manifestanten gooien met stenen naar Amsterdamse politie na ontruiming pro-Palestijns protest: oproerpolitie voert charges uit

In Amsterdam heeft de politie de laatste pro-Palestina-activisten weggehaald van het Binnengasthuisterrein van de Universiteit van Amsterdam (UvA). Op en rond het terrein is een ravage aangericht. Ook de omliggende straten, waar honderden sympathisanten stonden, zijn leeggeveegd. Op het nabijgelegen Rokin blijft het echter onrustig. Daar raakten betogers slaags met de politie, die de lange wapenstok gebruikte. Ook worden politiehonden

Lees meer »

Onbekende Vlamingen worden gedropt in de wildernis van het Hoge Noorden in nieuwe programma ‘Alone’

Moederziel alleen overleven in de wildernis: dat is het concept van het nieuwe programma ‘Alone’ van Play 4 en Streamz. Onbekende Vlamingen worden gedropt in een afgelegen gebied in het Hoge Noorden, zonder smartphone, zonder voedsel, zonder contact met andere kandidaten en zelfs zonder filmploeg. Wie dit “ultieme survivalavontuur” wil aangaan, kan zich vanaf nu inschrijven.

Lees meer »