Benzine goedkoper vanaf woensdag

Benzine tanken wordt een beetje goedkoper vanaf woensdag. De officiële maximumprijs voor een liter benzine 95 (E10) zakt dan met 3,1 eurocent tot 1,827 euro, zo meldt de FOD Economie. De prijs voor benzine 98 (E5) zakt met 3 eurocent naar 1,928 euro per liter.

 

Meer krantenkoppen in België

“Ik ging de sprint aan, maar niemand kwam nog over me”: Wilfried Reybrouck pakte 50 jaar geleden tot ieders verrassing de roze trui in de Giro

Donderdag is het dag op dag 50 jaar geleden dat Wilfried Reybrouck, een bescheiden 21-jarige neoprof uit Moerkerke, verrassend de openingsrit in de Ronde van Italië won, voor Roger De Vlaeminck, Patrick Sercu en co, en de roze leiderstrui veroverde. “Maar ik had niet het karakter van mijn broer Guido om er alles voor te doen en te laten.”

Lees meer »

Wervik maakt zich op voor onthulling van tutjesboom in de bib

Naar het voorbeeld van ondertussen al veel andere gemeenten komt er ook in de bibliotheek in Wervik een tutjesboom. De tutjesboom staat bij de peutercollectie en moedigt kinderen aan om afscheid te nemen van hun fopspeen. De kinderen krijgen in ruil een boek als beloning.
The post Wervik maakt zich op voor onthulling van tutjesboom in de bib appeared

Lees meer »

LIVEBLOG ANDERLECHT-CLUB. Hoe ernstig is blessure van Thiago? En hoe stoomt paars-wit zich klaar? Volg de aanloop naar de clash een hele week op HLN!

De apotheose in onze Belgische eerste klasse nadert. Met Anderlecht dat zondag tegen grote rivaal Club Brugge landskampioen kan worden, als het resultaat in Cercle-Union enkele uren ervoor tenminste meezit voor paars-wit. Hoe dan ook: suspense en spanning alom voor de kraker. Niet enkel zondag, maar een hele week lang. En van dat alles hoeft u bij HLN niets missen.

Lees meer »

Kattenkronkels warmt Ieper op voor 46ste Kattenstoet

Ieper is dit weekend helemaal in de ban van de kat. Als opwarmer voor de 46ste Kattestoet zondag kon je zaterdagavond al genieten van Kattenkronkels, een avondwandeling met verschillende acts, zoals de iconische Snoezepoezen en een reuzenopera.
The post Kattenkronkels warmt Ieper op voor 46ste Kattenstoet appeared first on KW.be.

Lees meer »

Koen Naert en Barbara de Brouwer winnen Dwars door Brugge

Zondag had in Brugge de 43ste editie van Dwars door Brugge plaats. Een recordeditie want 6.300 lopers gingen een borstnummer afhalen om op de verschillende afstanden van start te gaan, of ruim 1.800 deelnemers meer dan in 2023. Op het langste parcours, de 15 kilometer, liepen Koen Naert uit Oostkamp en Barbara de Brouwer het snelst. Voor de Brugse atlete

Lees meer »

HRW: mogelijk sprake van genocide in Soedan

In de Soedanese regio Darfur maken rebellen van de Rapid Support Forces zich schuldig aan etnische zuivering. Dat stelt ngo Human Rights Watch (HRW) in een nieuw rapport. Met name de etnische minderheid Massalit en andere niet-Arabische gemeenschappen zijn het slachtoffer van systematisch geweld.

Lees meer »

Filefrustratie na zonovergoten weekend: deze werven zorgen voor extra hinder op de weg

Er stond gisteravond liefst 120 kilometer file op de Vlaamse snelwegen. Ongewoon voor een zondagavond, aldus het Vlaams Verkeerscentrum, zelfs aan het eind van een zonovergoten verlengd weekend. Enkele grote werken rond Gent, Antwerpen en Brussel bemoeilijken het verkeer, en de komende periode dreigt nog meer fileleed. Aan welke werven riskeert u in de file te staan? En hoe kan

Lees meer »

Pascale Callens (58) opent café ‘t Ezelpoortje

In de Ezelstraat 155 opende Pascale Callens (58) café ‘t Ezelpoortje. “Voor mij is het belangrijk dat ook dames, die eens alleen iets komen drinken zich welkom en op hun gemak voelen”, zegt Pascale, die dien als zaalverantwoordelijke bij Oud Gemeentehuis werkte.
The post Pascale Callens (58) opent café ‘t Ezelpoortje appeared first on KW.be.

Lees meer »

Waarom Joost Klein de Songfestival-organisatie Siberisch koud laat: “Bij een Duitser was dit niet gebeurd”

De woede van Nederland (en ook van de vele Vlaamse Joost Klein-fans) richt zich na het debacle van zaterdagavond en masse op omroepkoepel EBU – organisator van het Eurovisiesongfestival. Maar of die daar echt onder de indruk van is, valt te betwijfelen. Zelfs als Nederland zich terugtrekt voor de volgende editie, zal dat met schouderophalen onthaald worden. Het draait immers

Lees meer »

Tienduizenden Armeniërs eisen ontslag van premier na overdracht van grensdorpen aan Azerbeidzjan

In Jerevan, de hoofdstad van Armenië, zijn tienduizenden mensen op straat gekomen om het ontslag van premier Nikol Pasjinian te eisen. Ze vinden het niet kunnen dat de hij ermee heeft ingestemd de controle van enkele grensdorpen over te dragen aan aartsrivaal Azerbeidzjan. De protesten worden aangevuurd door aartsbisschop Bagrat Galstanian, die vindt dat de demonstranten "vredevolle acties van ongehoorzaamheid"

Lees meer »