Regering gaat nieuwe gesloten centra voor illegalen bouwen in Jabbeke en Jumet

De federale regering kan op zoek naar een aannemer voor de bouw van de gesloten centra in Jabbeke en Jumet. De ministerraad heeft het licht op groen gezet voor de aanbesteding van beide dossiers. Samen zijn ze goed voor zowat 300 plaatsen. 

Meer krantenkoppen in België

PORTRET. Dit is Nemo, de eerste non-binaire persoon die het Songfestival wint: “Mezelf vinden was een lang en moeilijk proces”

“Ik voel me geen man of vrouw. Dat besef schonk me een ongelofelijke vrijheid.” De Zwitserse Nemo had nooit z’n zinnen gezet op het Songfestival, maar kaapte zaterdag als allereerste non-binaire performer de titel weg. Maar wie is de artiest naast het podium? Van mislukte chef-kok tot panda in ‘The Masked Singer’ en trouwe partner voor diens vriendin: dit is

Lees meer »

Hardleerse stalker uit Blankenberge beklimt zelfs appartementsgebouw om bij ex te geraken: twee jaar voorwaardelijke celstraf

Een 48-jarige Blankenbergenaar ging wel héél ver om zijn ex-partner te belagen. Dat levert David C. nu twee jaar voorwaardelijke celstraf op. De man moet onder meer een straat- en contactverbod respecteren.
The post Hardleerse stalker uit Blankenberge beklimt zelfs appartementsgebouw om bij ex te geraken: twee jaar voorwaardelijke celstraf appeared first on KW.be.

Lees meer »

Socialistische vakbond ABVV voert actie aan station van Hasselt tegen hogere treintarieven voor jongeren en senioren

Aan het station in Hasselt heeft de socialistische vakbond ABVV vanochtend actie gevoerd tegen de verhoging van treintarieven voor jongeren, senioren en mensen met een verhoogde tegemoetkoming. De spoorwegmaatschappij NMBS heeft aangekondigd dat ze haar tarieven in 2025 zal wijzigen. Het ABVV vreest dat vooral kwetsbare mensen daarvan het slachtoffer zullen zijn.

Lees meer »

Parlementsvoorzitter VS naar New York om Trump te steunen

De Amerikaanse oud-president Donald Trump heeft bij de rechtbank in New York steun gekregen van een van zijn meest prominente partijgenoten. Voorzitter Mike Johnson van het Huis van Afgevaardigden zei tegen Amerikaanse media een van de “honderden miljoenen” burgers te zijn die zich grote zorgen maken over de vervolging van Trump.

Lees meer »