Politie labelt fietsen tijdens weesfietsenactie aan station in Lichtervelde

De politiezone Regio Tielt voerde woensdagochtend een weesfietsenactie uit aan het station in Lichtervelde.

In een poging om de fietsstallingen netter te maken en vandalisme te ontmoedigen, werden in totaal 281 fietsen gecontroleerd. Tijdens de controle werden 24 weesfietsen, fietsen die langdurig ongebruikt blijven staan, geïdentificeerd. De geïdentificeerde fietsen werden gelabeld en zullen na verloop van tijd afgehaald worden door de technische dienst van de gemeente Lichtervelde.

Met deze actie willen de gemeente Lichtervelde en de politiezone Regio Tielt de efficiënte van de fietsenstallingen verbeteren en een veiligere omgeving creëren voor fietsers.

The post Politie labelt fietsen tijdens weesfietsenactie aan station in Lichtervelde is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Situatie in Rafah steeds kritieker: “Gebrek aan humanitaire hulp is groot probleem dat alleen maar groter wordt”

De situatie in Gaza, en specifiek Rafah, wordt almaar kritieker. Dat zegt Meinie Nicolai, voormalig directeur bij Artsen Zonder Grenzen (AZG). Verschillende ziekenhuizen in Rafah moeten sluiten door het gevreesde Israëlische grondoffensief in de stad. "De gezondheidszorg neemt elke dag af en het gebrek aan humanitaire hulp is een heel groot probleem dat alleen maar groter wordt."

Lees meer »

Fietsster (31) gewond na aanrijding met wagen in Roeselare

Op het kruispunt van de Ardooisesteenweg met de Fabrieksstraat in Roeselare kwam het vrijdagochtend omstreeks 7 uur tot een aanrijding tussen een fietser en een personenwagen. De fietsster, een 31-jarige vrouw uit Roeselare, kwam ten val en geraakte daarbij gewond.
The post Fietsster (31) gewond na aanrijding met wagen in Roeselare appeared first on KW.be.

Lees meer »

Augusta Demuynck viert honderdste verjaardag

In Home Vrijzicht in Elverdinge werd eeuwelinge Augusta Demuynck gevierd. Ze werd geboren op 11 mei 1924 in Staden, woonde geruime tijd in Boezinge en trouwde met Benoni Lemahieu die in 1991 overleed. Ze kregen zes kinderen, twee zonen en vier dochters. Een zoon overleed in 2011. Sinds 2016 verblijft Augusta in Home Vrijzicht. Ze heeft 19 kleinkinderen en 24

Lees meer »

Ondanks omstreden deelname was Israël een publieksfavoriet: boycot, lobby of gewoon een leuk nummer? 

Hoewel de deelname van Israël aan het Songfestival niet ongecontesteerd was, was de Israëlische inzending ‘Hurricane’ een van de publieksfavorieten. Zangeres Eden Golan kreeg in totaal van maar liefst 15 landen de maximumscore, waaronder België, Nederland, Frankrijk, Duitsland en Spanje. Israël eindigde zo op de tweede plaats bij de televoting. "Dat heeft verschillende oorzaken", zegt VRT NWS-journalist Gianni Paelinck.

Lees meer »

LIVEBLOG OLYMPIAKOS-ASTON VILLA. Komt er nog een Engels mirakel in Piraeus?

In de heenwedstrijd van de Conference League zorgden de Grieken van Olympiakos voor dé stunt door 2-4 te winnen tegen Aston Villa. De Engelse subtopper is gebrand op winst, maar dat zijn de Grieken even zeer. Wie wordt de tegenstander van Fiorentina in de finale van de Conference League? Youri Tielemans ontbreekt met een blessure. Volg het hier in de

Lees meer »

Betogers voeren opnieuw actie voor sluiting Boudewijn Seapark

In het kader van de internationale campagne ‘Empty The Tanks’ werd ook bij het Boudewijn Seapark in Brugge actie gevoerd tegen het dolfinarium. “De Vlaamse codex Dierenwelzijn van minister Ben Weyts, waardoor het dolfinarium zeker tot 2037 mag blijven bestaan, op voorwaarde van het bouwen van een buitenbassin, is een gemiste kans”, zegt Anthe Lainé, woordvoerster van actiegroep Bite Back.<br

Lees meer »

Schermutselingen bij ontruiming nabij Amsterdamse campus

In Amsterdam heeft de politie een deel van de Oudezijds Achterburgwal leeggeveegd, meldt een ANP-journalist. Die straat ligt vlakbij het Binnengasthuisterrein van de Universiteit van Amsterdam (UvA). In de straat stonden honderden sympathisanten van de betogers die de UvA-campus hebben bezet. Na drie vorderingen om te vertrekken kwam de politie in actie.

Lees meer »