Staat tekent cassatieberoep aan tegen vrijlating Freddy Horion (76): één van langstzittende gevangenen van ons land blijft vooralsnog in de cel

De Belgische staat gaat in cassatieberoep tegen de beslissing om Freddy Horion (76), één van de langstzittende gevangenen van ons land, uit de gevangenis te halen. Dat bericht ‘VRT Nieuws’ en wordt bevestigd door goede ingevoerde bron aan persbureau ‘Belga’. 

Meer krantenkoppen in België

Vlaanderen wil eigen staatsbon

Na het succes van de federale staatsbon in september vorig jaar, denkt nu ook de Vlaamse overheid na over een eigen staatsbon. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. Volgens betrokkenen komt het dossier bij de volgende regeringsonderhandelingen op tafel te liggen.

Lees meer »

Kortrijk investeert in nieuw mobiel recyclagepunt voor inwoners

De Kortrijkzanen kunnen vanaf maandag 22 april gebruikmaken van een nieuw mobiel recyclagepunt. De vorige installatie wordt vervangen door een moderne en gebruiksvriendelijke versie. Jaarlijks gebruiken zo’n 9.000 inwoners dit gratis mini-containerpark dicht bij huis.
The post Kortrijk investeert in nieuw mobiel recyclagepunt voor inwoners appeared first on KW.be.

Lees meer »

Steden spelen belangrijke rol in verbeteren van luchtkwaliteit

Steden hebben een belangrijke rol te spelen in het verbeteren van de luchtkwaliteit: 97 procent van de stadsbewoners wordt blootgesteld aan concentraties fijnstof die als schadelijk voor de gezondheid worden beschouwd. Uit onderzoek over de impact van de lage-emissiezones (LEZ) is gebleken dat in steden met een LEZ vervuilende stoffen sneller dalen. Dat melden de Onafhankelijke Ziekenfondsen.

Lees meer »

Énkel vrouwelijke artiesten zullen Luc De Vos eren tijdens uniek concert in Antwerpse Lotto Arena

“Sterren komen, sterren gaan. Alleen Vos blijft bestaan.” Het is inmiddels al bijna tien jaar geleden dat we afscheid moesten nemen van de Gentse zanger Luc De Vos. De frontman van de rockgroep Gorki is in november 2014 op 52-jarige leeftijd plotseling overleden. Een decennium na zijn overlijden, op donderdag 5 december, komt er nu een huldeconcert in de Antwerpse

Lees meer »

ModeMuseum pakt uit met expo Willy Vanderperre: fotograaf voor grootste modehuizen met een obsessie voor de jeugd

In MoMu, het ModeMuseum in Antwerpen, opent vandaag voor de allereerste keer een tentoonstelling die volledig draait rond het werk van een modefotograaf: Willy Vanderperre. Hij maakte onder meer campagnes voor ontwerper en goede vriend Raf Simons en voor grote merken zoals Calvin Klein, Dior en Prada. Vanderperre is al 30 jaar bezig, maar noem dit vooral geen overzichtstentoonstelling.

Lees meer »

Rotaryclub Poperinge nodigt Johan Verminnen en Il Sogno uit voor lenteconcert: “Opbrengst gaat naar sociale en humanitaire projecten in de Hoppestad”

Zanger Johan Verminnen en het ensemble Il Sogno staan op zaterdag 4 mei samen op het podium voor een lenteconcert. Rotaryclub Poperinge brengt hen samen in de Sint-Bertinuskerk.
The post Rotaryclub Poperinge nodigt Johan Verminnen en Il Sogno uit voor lenteconcert: “Opbrengst gaat naar sociale en humanitaire projecten in de Hoppestad” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Voor het eerst centrale ‘Vlaamse toetsen’ in de klas: gaan ze kwaliteit verbeteren of leiden ze tot meer schoolstress?

Vanaf vandaag krijgen de leerlingen in het 2e jaar van het Vlaamse secundaire onderwijs voor het eerst een centrale toets wiskunde en Nederlands voorgeschoteld. Daarna volgen ook leerlingen in het vierde leerjaar van de lagere school. Met de centrale toetsen wil de Vlaamse regering de onderwijskwaliteit meten en uiteindelijk ook verbeteren. Toch is niet iedereen daarvan overtuigd.

Lees meer »

Maak kennis met Elke, de ‘NMBS-girl’ van TikTok met duizenden volgers. “Ik kan geen vertraging inlassen voor een filmpje”

Ze zit nog maar zes maanden op TikTok, maar heeft al 34.000 volgers. Elke uit Oudenaarde maakt filmpjes van haar job als treinbegeleidster en werd bij toeval zowat de beste aanwervingscampagne voor de NMBS. Of hoe een eenvoudig eerste filmpje vanop het perron van Landen plots gigantisch populair werd. “Er zijn al mensen aangeworven die door mijn filmpjes bij de

Lees meer »

KIJK. Clouseau test hun Sportpaleisshow voor de eerste keer uit en dochter Zita zag dat het goed was

‘Gelukkige verjaardag!’ De eerste zoenen zijn geland. Als voorsmaakje op de verjaardagstaart waarvoor het Sportpaleis nu al te weinig gaatjes in de agenda heeft, trakteerde Clouseau gisteren een allereerste keer op z’n veertigste in Diest. Met tussen de hits parels die werden heropgevist. “Dit is één van mijn favorietjes,” klonk het. “We hebben dit lied letterlijk al 20 jaar niet

Lees meer »

Slechte punten op uw examen? Het ligt misschien aan uw familienaam

Wil je hogere punten voor je examen? Zorg er dan voor dat je examenformulier niet onderaan de stapel belandt. Uit onderzoek blijkt dat examens die later beoordeeld worden, een lagere score krijgen. Sinds de coronacrisis worden via online leerplatformen vaker alfabetisch geëvalueerd, waardoor vaak dezelfde mensen nu de ‘pineut’ zijn.

Lees meer »

“Coucke is bedrogen”: Van Holsbeeck en Henrotay naar correctionele rechtbank voor gesjoemel bij verkoop Anderlecht

De Brusselse raadkamer heeft beslist dat voormalig RSC Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck, ex-CEO Jo Van Biesbroeck en makelaar Christophe Henrotay zich voor de correctionele rechtbank moeten verantwoorden voor gesjoemel bij de verkoop van RSC Anderlecht aan Marc Coucke in 2017. Ex-voorzitter Roger Vanden Stock, ex-clubadvocaat Luc Deleu en de advocatenkantoren Clifford Chance en Van Landuyt en Vennoten werden niet doorverwezen.

Lees meer »