Vlaanderen wil eigen staatsbon

Na het succes van de federale staatsbon in september vorig jaar, denkt nu ook de Vlaamse overheid na over een eigen staatsbon. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. Volgens betrokkenen komt het dossier bij de volgende regeringsonderhandelingen op tafel te liggen.

 

Meer krantenkoppen in België

Hoogseizoen op Mount Everest eist eerste dode

De eerste dode van het hoogseizoen op de Mount Everest is vrijdag aangetroffen. Het gaat om een 53-jarige bergbeklimmer uit Mongolië die sinds vorig weekend vermist werd. Dat heeft een woordvoerder van de Nepalese toerisme-autoriteit vrijdag gemeld.

Lees meer »

Morgen opnieuw code geel: “Lokaal kan de grote hoeveelheid regen voor heel wat wateroverlast zorgen”

Op sommige plaatsen ontwikkelen zich maandagnamiddag onweersbuien. De maxima liggen tussen 15 en 21 graden bij een meestal zwakke, veranderlijke wind. Voor morgen is van 9 tot 23 uur opnieuw code geel afgekondigd voor onweer. “Lokaal kan er opnieuw heel veel regen vallen”, volgens VTM NIEUWS-weervrouw Jill Peeters. Dat kan zelfs nog code oranje worden, meldt het KMI.

Lees meer »

Iraanse president Raisi omgekomen bij helikoptercrash: “Lichamen van negen slachtoffers geborgen”

De Iraanse president Ebrahim Raisi (63) is zondag omgekomen bij een helikopterongeluk. Ook minister van Buitenlandse Zaken Hossein Amir-Abdollahian kwam bij de crash om het leven, net als de overige zeven inzittenden van het toestel. Dat bevestigt een Iraanse overheidsfunctionaris deze ochtend vroeg aan persbureau Reuters. Inmiddels zijn de lichamen van de negen slachtoffers geborgen, zo melden de hulpdiensten in

Lees meer »

Britse prinses Kate lanceert nieuw project: “Nog altijd ruimte en privacy nodig om te herstellen”

De Britse prinses Kate is de drijvende kracht achter een nieuw rapport dat bedrijven oproept om gezinsvriendelijker te werken. Dat melden Britse media. Volgens bronnen in het koninklijk paleis mag die bekendmaking echter niet geïnterpreteerd worden als een terugkeer van de prinses in de openbaarheid: Kate herstelt nog steeds van haar behandeling voor kanker.

Lees meer »

Kaaiman kiest keurig | Immo Verlinden

01:00 Er heeft zich weer een sterk geval van immanente gerechtigheid voorgedaan: Peter Verlinden moet zijn huis verkopen. Verlinden heeft al uit alle ruiven gehapt: heeft gewerkt voor de nationalisten van d…

Lees meer »