Ook Amerikaanse Senaat stemt in met hulppakket voor Oekraïne: “Sturen deze week al wapens en materiaal”

Na het Huis van Afgevaardigden heeft ook de Amerikaanse Senaat dinsdag het wetsvoorstel goedgekeurd rond een langverwacht hulppakket voor Oekraïne van 61 miljard dollar, waarvan het merendeel dient om de oorlog tegen de Russische agressor te financieren. De VS willen deze week nog nieuwe wapens naar Oekraïne sturen.

 

Meer krantenkoppen in België

Zware brand in Zeebrugse achterhaven

De hulpdiensten zijn dinsdagavond uitgerukt voor een zware brand aan een transportbedrijf in Zeebrugge. Verschillende trekkers stonden in lichterlaaie.
The post Zware brand in Zeebrugse achterhaven appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Klimaatnoodtoestand met gevolgen”: weerrecords stapelen zich wereldwijd op (ondanks het frisse weer in België)

De voorbije maand was wereldwijd de warmste april ooit gemeten. Het is al de elfde keer op rij dat een respectievelijke maand de warmste ooit is. Door die opstapeling aan records lag de wereldwijde temperatuur de voorbije 12 maanden 1,61 graden Celsius boven de referentieperiode van 1850 tot 1900. "Dit is een zeer uitzonderlijke situatie, een klimaatnoodtoestand met alle gevolgen

Lees meer »

Gui Polspoel op lijst Vooruit+: “Me inzetten voor erfgoed, stedenbouw en mobiliteit”

Voormalig tv-gezicht en journalist Gui Polspoel (78) zal op de lijst van Vooruit+ staan bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. “Mijn plaats is niet van belang”, zegt de bekende Oostendenaar, die over bepaalde thema’s een duidelijke mening heeft.
The post Gui Polspoel op lijst Vooruit+: “Me inzetten voor erfgoed, stedenbouw en mobiliteit” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hulpkok Antwerps restaurant The Jane na 4 maanden ondervraagd over ongeval waarbij hij benen verloor: “Hij herinnert zich niets van het ongeval en hij is een gebroken man” 

Joe Claridge, de Britse kok die stage liep in sterrenrestaurant The Jane, is door de politie ondervraagd over het ongeval in januari. Dat schrijft Gazet van Antwerpen en is aan onze redactie bevestigd door een bron bij de familie. Claridge werd na een feestavond op de parking vlak bij het restaurant overreden door sterrenchef Nick Bril. Die had te veel

Lees meer »

Recordaantal leerlingen schrijft zich in voor Brussels secundair onderwijs: meer dan 600 plaatsen tekort

Een recordaantal leerlingen uit basisscholen heeft zich aangemeld voor het Nederlandstalig secundair onderwijs in Brussel. 603 leerlingen hebben echter geen plaats gekregen in de A-stroom en in de B-stroom waren er bijna dubbel zoveel inschrijvingen als beschikbare plaatsen. "Paniek is niet nodig", zegt Petrus Van den Cruyce van het Lokaal Onderwijsplatform Brussel. "Er zitten veel dubbele inschrijvingen bij."

Lees meer »

Vrouw (82) komt om bij woningbrand in Bazel

Dinsdagnamiddag is een vrouw om het leven gekomen tijdens een uitslaande brand in een halfopen bebouwing in de Nieuwe Baan in Bazel. De mug kwam ter plaatse, maar voor de 82-jarige bewoonster kwam alle hulp kwam te laat. Dat wordt bevestigd aan onze redactie.

Lees meer »