Ook Senaat stemt in met hulppakket: VS willen deze week nog nieuwe wapens naar Oekraïne sturen

Na het Huis van Afgevaardigden heeft ook de Amerikaanse Senaat dinsdag het wetsvoorstel goedgekeurd rond een langverwacht hulppakket voor Oekraïne van 61 miljard dollar, waarvan het merendeel dient om de oorlog tegen de Russische agressor te financieren. De VS willen deze week nog nieuwe wapens naar Oekraïne sturen.

 

Meer krantenkoppen in België

Francesco Planckaert toont in primeur zijn nieuwe woonbus: “We willen hiermee zo snel mogelijk naar de camping van Staf Coppens”

Drie slaapkamers, een doucheruimte met toilet, een keukentje en een kacheltje: de oude reisbus die Francesco Planckaert (42) en zijn gezin ombouwden tot een camper, biedt alle comfort. De bus dient niet alleen voor eigen gebruik, maar zal je ook kunnen huren als vakantiewoning, onthult Francesco in ‘Dag Allemaal’ tijdens een exclusieve rondleiding.

Lees meer »

LIVE. Joost Klein treedt niet op voor vakjury maar krijgt steun van publiek, deelname aan finale nog steeds onbeslist

Joost Klein was niet te zien bij de generale repetitie voor de finale van het Eurovisiesongfestival zaterdag. Toch werd de zanger gesteund door het aanwezige publiek. De EBU liet weten in een statement dat er zich een incident met de Nederlander heeft voorgedaan en dit onderzoekt. Volgens de Zweedse media gaat het mogelijk over een fysieke confrontatie. Zolang het onderzoek

Lees meer »

Belgische wandelaarster (57) raakt gewond in Spaanse bergen: Koninklijke Garde helpt bij reddingsactie

Een Belgische vrouw (57) is gisteren gewond geraakt tijdens een wandeling in de Picos de Europa, een bergketen in het noorden van Spanje. Reddingsdiensten evacueerden haar met een helikopter. Opmerkelijk: het waren leden van de Spaanse Koninklijke Garde die alarm sloegen. Die staat normaal in voor de bescherming van de koning van Spanje en de leden van de koninklijke familie.

Lees meer »

REPORTAGE. Andenne, het dorp in shock nadat vijf lokale tieners een trucker met een rioolrooster doodden: “Ze hebben hun leven verbrand”

De vijf tieners die een loodzwaar rioolrooster op de E42 gooiden waarbij een truckchauffeur overleed, waren onder invloed van drugs én alcohol. Een minderjarige daagde zijn vrienden uit om het rooster samen van de brug te gooien, al ontkent de jongen dat nu. De landelijke gemeente Andenne, waar de tieners wonen, reageert intussen geschokt. “Die gasten vormden eerder voor niemand

Lees meer »

Struikelstenen worden vaste waarde op V-dag in Oostende: Pakkende getuigenissen bij onthulling

De onthulling van struikelstenen voor slachtoffers van het naziregime wordt voortaan een vast onderdeel op de dag waarop het einde van de Tweede Wereldoorlog wordt herdacht. Op 6 plaatsen in Oostende werden 7 stenen onthuld en dat zorgde telkens voor pakkende getuigenissen.
The post Struikelstenen worden vaste waarde op V-dag in Oostende: Pakkende getuigenissen bij onthulling appeared first on

Lees meer »

80 hondenbaasjes speeddaten met hun viervoeters in Vilvoorde

In Vilvoorde hebben single hondenbaasjes elkaar ontmoet tijdens een speeddate, samen met hun viervoeters. De bedoeling is dat de hondenliefhebbers meteen weten of er ook een klik is tussen de honden. "En je hebt meteen iets gemeenschappelijk om over te praten, dat is heel fijn", zegt deelnemer Stientje. Tussen sommige deelnemers sloeg de vonk al over.

Lees meer »

FA Nieuwpoort blijft in vierde provinciale

Football Academy Nieuwpoort zal volgend seizoen niet in derde provinciale aantreden. Op het veld van KSK Wenduine verloor het in de eindronde na strafschoppen. Zo spelen er volgend seizoen twee seniorploegen van FAN in vierde.
The post FA Nieuwpoort blijft in vierde provinciale appeared first on KW.be.

Lees meer »

Geniet van een diner met 12 (!) sterrenchefs in Casino van Knokke, al moet je er wel wat voor over hebben

De avond start met een rijkelijk geserveerd aperitief en erna volgt kaviaar, coquille, truffel, oester en langoustine in combinatie met een selectie van de fijnste champagnes en wijnen. En de chefs van dienst? Die vertegenwoordigen 21 Michelinsterren in totaal. Zo zijn onder meer Nick Bril van The Jane en Gert De Mangeleer van Hertog Jan van de partij. En ja,

Lees meer »