Slechte punten op uw examen? Het ligt misschien aan uw familienaam

Wil je hogere punten voor je examen? Zorg er dan voor dat je examenformulier niet onderaan de stapel belandt. Uit onderzoek blijkt dat examens die later beoordeeld worden, een lagere score krijgen. Sinds de coronacrisis worden via online leerplatformen vaker alfabetisch geëvalueerd, waardoor vaak dezelfde mensen nu de ‘pineut’ zijn.

 

Meer krantenkoppen in België

Zet kant-en-klare nieuwbouw de Vlaamse vastgoedsector op zijn kop? “Mensen willen zo snel mogelijk verhuizen”

Gedaan met eindeloos een gevelsteen, dakpan of badkamertegel kiezen. Steeds minder Vlamingen kopen nog een nieuwbouwwoning op plan waarvan de eerste steen nog moet worden gelegd. Waarom verkopen projectontwikkelaars en vastgoedmakelaars nog bijna uitsluitend nieuwbouwwoningen ‘op voorraad’? Makelaar Cedric Vanhencxthoven van Heylen Vastgoed ziet dat het mensen vooral te doen is om hun portemonnee: “Een kijkwoning is voor je het

Lees meer »

Superfan en journalist Gianni kijkt vanuit gastland Zweden met spanning uit naar 68e editie Eurovisiesongfestival: “Nog onduidelijk hoeveel protest er tegen Israël zal zijn”

Net zoals de afgelopen jaren volgt Gianni Paelinck – VRT-journalist uit Oostende – het Eurovisiesongfestival van op de eerste rij mee. Al sinds vorig weekend vertoeft hij in Malmö (Zweden) om verslag uit te brengen. Dit jaar zijn de ogen namelijk niet enkel op de kandidaten gericht, maar ook op alle geopolitieke commotie naast het podium. “In de stad staan

Lees meer »

Carla schrijft over verborgen narcistisch misbruik van vader

Carla Dierick besefte pas op latere leeftijd dat ze al als kind het slachtoffer was van misbruik door een narcistische vader. Ze ging op zoek naar informatie of hulp maar vond die niet. “Vrienden hebben mij aangespoord om dan maar zelf een boek te schrijven. Het resultaat is vooral opluchting, eindelijk kan ik die periode plaatsen in mijn leven.”

Lees meer »

Oranjehuis vzw uit Heule genomineerd voor de Prijs Armoede Uitsluiten van Welzijnszorg

Welzijnszorg reikt dit jaar al voor de 25ste keer de Prijs Armoede Uitsluiten uit. Dit jaar bekroont Welzijnszorg organisaties die opkomen voor de rechten van mensen die dak- of thuisloos zijn. Vijf organisaties werden genomineerd voor de Prijs Armoede Uitsluiten waaronder Oranjehuis uit Heule.
The post Oranjehuis vzw uit Heule genomineerd voor de Prijs Armoede Uitsluiten van Welzijnszorg appeared

Lees meer »

LIVEBLOG REAL-BAYERN (21u). Lunin in doel bij Real, De Bilde: “Het spelverloop zal nu niet anders zijn”

Kunnen Courtois & co hun goede uitgangspositie van de heenmatch vasthouden in München? Die eindigde in 2-2 dankzij twee doelpunten van Vinicius. Bij Bayern scoorden Sané en Harry Kane. Courtois zal overigens niet onder de lat staan. “Met Lunin spelen was altijd het plan”, bevestigde Ancelotti. Krijgen we hetzelfde spektakel te zien als in de heenwedstrijd? Volg het in de

Lees meer »

Nieuw op Sinksenvrijdag bij Balthazar: Pop Factory

Traditiegetrouw komt Typisch Tachtig terug naar café-bistro Balthazar aan de Noordbrug bij de Leie, maar de quiz op vrijdag maakt dit jaar plaats voor de Pop Factory. “Alles wat iedereen doet bewegen en graag hoort. van Goose naar Footloose”, zegt Mathieu Declercq.
The post Nieuw op Sinksenvrijdag bij Balthazar: Pop Factory appeared first on KW.be.

Lees meer »