Beringse auteurs verstoppen eigen boeken voor stadsgenoten

De bibliotheek van Beringen organiseert vanochtend een boekdropping. 10 Beringse auteurs zullen een exemplaar van hun eigen boek verstoppen op een plekje in de stad. Vanaf 9 uur verklapt de bibliotheek waar de boeken liggen en kunnen inwoners ze gaan zoeken. 

Meer krantenkoppen in België

Piepjong wijndomein Lescrauwaet krijgt label 100% West-Vlaams

Het jonge wijndomein Lescrauwaet langs de Zomerweg in Jabbeke heeft het kwaliteitslabel 100% West-Vlaams gekregen. Tot voor enkele jaren werden op het domein nog kerstbomen gekweekt, maar nu is de transitie dus compleet. En de toekomst lonkt.
The post Piepjong wijndomein Lescrauwaet krijgt label 100% West-Vlaams appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gers Pardoel vertelt waarom hij écht opstapte bij ‘Special Forces’: “Die ene opmerking van de instructeurs was de druppel”

“Ik kán niet meer.” Met die woorden zette Gers Pardoel (42) maandag een punt achter z’n deelname aan ‘Special Forces’. De zanger groeide de voorbije weken uit tot een van de meest omstreden en ongehoorzame kandidaten. “Of ik problemen heb met gezag? Misschien een béétje”, lacht de Nederlander, die ook de échte reden van z’n vertrek deelt. “Van een gebroken

Lees meer »

IN BEELD. Net als een koninklijk bezoek: prins Harry en Meghan Markle gestart met rondreis in Nigeria

Prins Harry (39) en Meghan Markle (42) zijn vrijdag begonnen aan hun driedaagse rondreis door Nigeria. Het koppel werd uitgenodigd door het hoofd van het Nigeriaanse leger, generaal Christopher Musa. Het is hun eerste internationale tournee sinds ze in 2020 afstand namen van hun koninklijke rol en de eerste keer dat ze Nigeria bezoeken. “Maar dit bezoek is niet in

Lees meer »

Minister van Justitie Van Tigchelt is kandidaat-burgemeester voor Open VLD in Zoersel: “Met Paul op nummer 1 het verschil maken”

Minister van Justitie Paul Van Tigchelt zal bij de gemeenteraadsverkiezingen in oktober de lokale Open VLD-lijst in Zoersel trekken. Dat meldt ATV en het nieuws is ons bevestigd door de lokale afdeling. Van Tigchelt woont al enkele jaren in de gemeente. "Hij legde de voorbije maanden nationaal een mooi parcours af", zegt Olivier Rul, op dit moment de enige Open

Lees meer »

Lieven (73) zwaait af als voorzitter van kerkfabriek Sint-Victor in Proven

Na 23 jaar als lid en 18 jaar als voorzitter van kerkfabriek Sint-Victor in Proven nam Lieven Top afscheid tijdens een gebedsdienst. Het ereteken Sint-Donatianus van het bisdom Brugge staat hem mooi, maar Lieven vreest dat er alsmaar minder mensen willen toetreden tot de kerkfabriek om de goederen van de parochie te beheren.
The post Lieven (73) zwaait af

Lees meer »

Gelijkheidsstraat in het nieuw

Onder de noemer ‘Beter in mijn straat’ geeft Stad Oostende drie straten in de wijk Westerkwartier een maand lang een make-over, samen met de wijkbewoners. De Gelijkheidstraat mag de spits afbijten en wordt in mei onder handen genomen.
The post Gelijkheidsstraat in het nieuw appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gabriëlle en Jozef zijn zestig jaar getrouwd

Josef Amez en Gabriëlle Devos vierden verleden week hun zestigste huwelijksverjaardag. Ze trouwden in Waregem op 8 mei 1964. Josef werd geboren in Waregem op 16 mei 1940. Gaby zag er het levenslicht op 25 januari 1938. Ze hebben zes kinderen: Françoise, Veronique, Annabelle, Manfred, Charlotte en Michaël en dertien kleinkinderen: Sammy, Lindsy, Yara, Olivier,
The post Gabriëlle en

Lees meer »

Hondenkwekerij De Schoonen Troost in Oostrozebeke staat opnieuw terecht voor allerhande milieu-inbreuken

De vader en dochter achter hondenkwekerij De Schoonen Troost in Oostrozebeke staan opnieuw terecht voor allerhande milieu-inbreuken. De 91-jarige gepensioneerde landbouwer werd al meermaals veroordeeld en zijn vergunning werd ingetrokken. Desondanks trof de politie opnieuw nestjes honden aan.
The post Hondenkwekerij De Schoonen Troost in Oostrozebeke staat opnieuw terecht voor allerhande milieu-inbreuken appeared first on KW.be.

Lees meer »

Paul Bruna uit Middelkerke reisde met zijn fans naar Benidorm

Van 4 tot en met 11 mei verbleef zanger Paul Bruna uit Middelkerke, samen met zijn fans in Benidorm. Paul was daar niet alleen. Ook de artiesten John Dennis, Danny De Roover en Dinny, een zangeres die in Spanje woont, waren present en traden op.
The post Paul Bruna uit Middelkerke reisde met zijn fans naar Benidorm appeared first

Lees meer »