Belgische staat tekent cassatieberoep aan tegen beslissing om Freddy Horion uit Hasseltse gevangenis vrij te laten

De Belgische staat gaat in cassatieberoep tegen de beslissing om Freddy Horion (76), de langstzittende gevangene van ons land, uit de gevangenis van Hasselt te halen. Dat bericht VRT Nieuws en wordt bevestigd uit goede bron.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE GAZA. Israëlische songfestivalinzending uitgejoeld bij repetitie – VS herzien wapenleveringen aan Israël

Het Israëlische leger (IDF) is woensdag bezig met invallen in het oosten van Rafah, de stad in het zuiden van de Gazastrook. Daarbij zijn meerdere mensen gedood, meldt het IDF. Het leger spreekt zelf van een “precieze contraterreuroperatie”. Qatar roept de internationale gemeenschap intussen op tot actie om een “genocide” in Rafah te voorkomen, nu het Israëlisch leger een grootschalig

Lees meer »

EK-dorp in de ION Arena: voetbalwedstrijden op groot scherm en ook twee fuiven op voormalige site Strobbe

Drie Izegemse ondernemers hebben de schouders gezet onder een nieuw ‘EK-dorp’ in Izegem. En daarvoor kwamen ze op een wel heel unieke locatie terecht: de voormalige drukkerij Strobbe. Die wacht nu nog op de sloop door vastgoedontwikkelaar ION, die eigenaar is van de site. Deze zomer maken Michiel Delheye, Tom Sintobin en Frederic Boulez er een eventlocatie van. “We zenden

Lees meer »

“We staan op het podium als een grote dansfamilie”: Dynamic Dance School uit Koksijde klaar voor voorstelling met maar liefst 200 dansers

Op zaterdag 11 mei staat Dynamic Dance School op de dansplanken in cc CasinoKoksijde met z’n jaarlijkse dansvoorstelling. Maar liefst 200 dansers tonen hun danstalent tijdens ‘Hidden Movements’.
The post “We staan op het podium als een grote dansfamilie”: Dynamic Dance School uit Koksijde klaar voor voorstelling met maar liefst 200 dansers appeared first on KW.be.

Lees meer »

Man (31) richt ravage aan met wagen nadat buren hem wezen op roekeloos rijgedrag: “Hij reed door onze voortuin en belandde aan de overzijde”

Tijdens de nacht van donderdag op vrijdag richtte de bestuurder van een Volkswagen met Poolse nummerplaat een ravage aan in de tuin van een woning in de Zegelaan in Bredene. De man reed naar verluidt bewust door een voortuin en belandde aan de overzijde van de straat tegen ene muur. De brandweer moest hem uit zijn voertuig bevrijden.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Gebouw in Russisch Belgorod getroffen door Oekraïense aanval: zeven gewonden

De Oekraïense veiligheidsdienst SBU zegt een terroristische aanslag in Kiev verijdeld te hebben. Die zou voorbereid zijn door de Russische militaire inlichtingendienst GROe en stond gepland voor 9 mei. In de Russische oblast Belgorod heeft een Oekraïense aanval een appartement getroffen. Er zou sprake zijn van minstens zeven gewonden. Volg hier alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Lees meer »

Songfestival-expert Peter Van de Veire geeft laatste update na mentale tik Mustii: “Daar heeft hij zich door laten nekken”

Zal Mustii ons land een ticket voor de finale van Eurovisiesongfestival bezorgen? Dat is de hamvraag van vandaag. Zijn voorbereidingen in Zweden liepen niet van een leien dakje, maar expert Peter Van de Veire (52) gelooft in hem. “Hij heeft voor het Songfestival optredens gedaan die hij beter niet deed, dat klopt. Maar nu staat hij er én is hij

Lees meer »

Studenten ontwikkelen afhaalsysteem voor lokale handelaars in Waregem

Waregemnaar Jasper Falepin (23) en Gil Feys (23) uit Zulte stellen een gloednieuw afhaalsysteem voor. De twee studenten Handelsingenieur willen er met hun ‘Versbox’ voor zorgen dat klanten van bijvoorbeeld bakkers en slagers op elk moment van de dag hun bestelling kunnen ophalen.
The post Studenten ontwikkelen afhaalsysteem voor lokale handelaars in Waregem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ontwerpster Kate Middleton baart zich grote zorgen: “Ik denk dat ze door een hel gaan”

De Britse prinses Kate Middleton (42) herstelt momenteel al enkele maanden van kanker. In de weken voor ze haar diagnose via een persoonlijke video wereldkundig maakte, draaide in de pers en daarbuiten de geruchtenmolen over haar gezondheidstoestand op volle toeren. Nu is er opnieuw voer voor speculatie verschenen. In een gesprek met de Britse krant The Telegraph uit Amaia Arrieta,

Lees meer »