Voor het eerst centrale ‘Vlaamse toetsen’ in de klas: gaan ze kwaliteit verbeteren of leiden ze tot meer schoolstress?

Vanaf vandaag krijgen de leerlingen in het 2e jaar van het Vlaamse secundaire onderwijs voor het eerst een centrale toets wiskunde en Nederlands voorgeschoteld. Daarna volgen ook leerlingen in het vierde leerjaar van de lagere school. Met de centrale toetsen wil de Vlaamse regering de onderwijskwaliteit meten en uiteindelijk ook verbeteren. Toch is niet iedereen daarvan overtuigd. 

Meer krantenkoppen in België

Songfestival-expert Peter Van de Veire geeft laatste update na mentale crash Mustii: “Daar heeft hij zich door laten nekken”

Zal Mustii ons land een ticket voor de finale van Eurovisiesongfestival bezorgen? Dat is de hamvraag van vandaag. Zijn voorbereidingen in Zweden liepen niet van een leien dakje, maar expert Peter Van de Veire (52) gelooft in hem. “Hij heeft voor het Songfestival optredens gedaan die hij beter niet deed, dat klopt. Maar nu staat hij er én is hij

Lees meer »

Extra veiligheid op Hasselts jongerenfestival ‘We R Young’

De stad Hasselt heeft extra maatregelen genomen om het jongerenfestival ‘We R Young’ veiliger te laten verlopen. Extra stewards houden een oogje in het zeil en jongeren mogen geen rugzak meer mee naar binnen nemen. Hiermee wil de stad een massale paniekaanval, zoals tijdens het vorige festival, vermijden.

Lees meer »

Bezoekers tot in Singapore: na succesvol voorjaar schakelt Koers deze zomer nog een tandje bij

Niet alleen voor Mathieu van der Poel was het wielervoorjaar een geslaagde onderneming, ook KOERS. Museum van de Wielersport blikt trots terug op de afgelopen maanden. De bezoekerscijfers zitten in de lift, dat terwijl het museum de komende zomer een unieke actie lanceert: elke donderdag kun je met een toegangsticket aansluiten op een gegidste rondleiding.
The post Bezoekers tot

Lees meer »

Eerste editie van Westbeats lokt zo’n 1.000 bezoekers

De eerste editie van Westbeats, het festival op de grens van Roeselare met Oostnieuwkerke, lokte zaterdag zo’n 1.000 bezoekers. Zij genoten van de muziek van ruim 20 dj’s.
The post Eerste editie van Westbeats lokt zo’n 1.000 bezoekers appeared first on KW.be.

Lees meer »

Voorzitter Peter Carrewyn (KSK Snaaskerke): “Zure degradatie”

Na vijf jaar moet KSK Snaaskerke, dat in de reguliere competitie 37 punten verzamelde en toch plaats veertien niet kon vermijden, terug naar derde. Vorige vrijdag werd de barragewedstrijd bij Zonnebeke met 2-0 verloren. Meestal heeft een club, in een competitie met zestien clubs, genoeg aan 35 punten om de degradatieplaatsen te ontlopen. In tweede provinciale A waren De Haan

Lees meer »