Bedrijf Musk meldt probleem met ingeplante hersenchip

14:43 Neuralink, het bedrijf van Tesla-eigenaar Elon Musk dat een chip voor de hersenen ontwikkelt, rapporteert technische problemen met zijn eerste proefpersoon. 

Meer krantenkoppen in België

Stefan Van Oosterwyck laat je auto glanzen in Carwash Starvi

In de Kruiskalsijdestraat kan je sinds kort terecht in Carwash Starvi. Stefan Van Oosterwyck nam er onlangs de voormalige Carwash Duchi over. De nieuwe eigenaar heeft 25 jaar ervaring in de branche, waarvan 20 jaar in de carwashchemie en 5 jaar in de verkoop van carwashprojecten. “Bij ons draait alles om efficiëntie en kwaliteit”, vertelt
The post Stefan Van

Lees meer »

Meest invloedrijke medische boek aller tijden terug aan KU Leuven

Een van de bekendste medische boeken aller tijden is terug in Leuven. In ‘De humani corporis fabrica’ beschreef de bekende wetenschapper Andreas Vesalius in de 16de eeuw de anatomie van het menselijk lichaam. Begin dit jaar kocht de KU Leuven met Vlaamse steun het boek op een internationale veiling voor 1,8 miljoen euro.

Lees meer »

VBS Sint-Michiel heeft een nieuw kleuterparadijs

Wat begon als een simpele behoefte aan nieuwe ramen in de kleuterklassen groeide in VBS Sint-Michiel in Kuurne uit tot een prachtig, organisch project.
The post VBS Sint-Michiel heeft een nieuw kleuterparadijs appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE. Slovaakse premier Robert Fico (59) buiten levensgevaar en “bij bewustzijn” na moordaanslag, dader zegt dat hij het “niet eens is met regeringsbeleid”

Robert Fico (59), de premier van Slovakije, is neergeschoten na een ministerraad. Een reporter van dagblad ‘Denník N’ zag dat de eerste minister van de grond moest worden getild en werd weggereden. Volgens de Slovaakse media is de premier inmiddels geopereerd, niet langer in levensgevaar en bij bewustzijn. De aanval vond plaats voor een cultureel gemeenschapscentrum in de stad Handlova.

Lees meer »

Palestijns gezin in Kuurne bezorgd om familie in Gaza: “We voelen ons machteloos”

Afgelopen zaterdag werden bezoekers van Oxfam Wereldwinkel De Drie Wijzen verwend met proeverijen ter gelegenheid van Wereld Fair Trade Dag, die dit jaar in het teken stond van Palestijnse gerechten. Je kon er proeven van couscous en soep, bereid door een Palestijnse kok. Onder de aanwezigen bevonden zich ook Mohammad Abdelbari en zijn dochter Leen (10), die drie jaar geleden

Lees meer »

Veel doden bij busongeluk Florida

Bij een busongeluk in de Amerikaanse staat Florida zijn zeker acht doden gevallen. Ongeveer veertig personen raakten gewond. De bus vervoerde landarbeiders, meldden Amerikaanse media.

Lees meer »

VHO- jaar bereidt leerlingen voor op hoger onderwijs

Leerlingen die binnenkort het zesde jaar beroepsopleiding (BSO) met succes afronden, kunnen vanaf 1 september als voorbereiding op het Hoger Onderwijs starten met een VHO-jaar. Dit zevende jaar georganiseerd door scholengroep SKOBO is totaal nieuw voor de regio.
The post VHO- jaar bereidt leerlingen voor op hoger onderwijs appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hoe ‘De Vlieg’, Brussel en de ‘Blacks’-clan verbonden zijn met de drugsoorlog in Marseille: “Kinderen van 14 jaar worden in kelders gemarteld”

Al jarenlang kleuren de kasseien van Marseille bloedrood door een drugsoorlog die woedt tussen een achttal clans. De ‘Blacks’ zijn daar één van. Hun tentakels reiken tot in onze hoofdstad en ze worden gelinkt aan Mohamed Amra (30), de voortvluchtige crimineel die in Frankrijk bevrijd werd door een gewapend commando en bekendstaat als ‘De Vlieg’. Dit is het verhaal van

Lees meer »

Plannen nieuwe Kruispoortbrug in Brugge zijn klaar: brug wordt opgeschoven, kruispunten conflictvrij

De nieuwe Kruispoortbrug in Brugge wordt bijna 100 meter opgeschoven, waardoor ze recht aansluit op de Maalse Steenweg. Het wordt een tafelbrug, waar ook schepen sneller onderdoor kunnen varen. Er komen ook 2 nieuwe kruispunten, voor een vlotter en veiliger verkeer. Over de nieuwe brug zullen enkel auto’s mogen rijden, de noordelijke Kruispoortbrug wordt enkel toegankelijk voor fietsers en voetgangers.

Lees meer »

ONS RAPPORT. “Hij maakte meer verkeerde beslissingen dan in hele play-offs”: vijf buizen bij Anderlecht, vijf uitblinkers bij Club

Club Brugge ging winnen op het veld van Anderlecht, dat na een povere prestatie in de levensbelangrijke wedstrijd liefst vijf buizen krijgt in ons rapport. “Hij was offensief een non-factor.” In het winnende kamp betere noteringen: “Zou Club hem toch niet nog een contract voor één seizoen aanbieden?” Ontdek hieronder ons rapport.

Lees meer »

Loopevenement Leuven Night Run keert terug met nieuwe organisator

Er komt dan toch een nieuwe editie van de Leuven Night Run, het loopevenement waarbij de deelnemers door een aantal historische gebouwen in Leuven lopen. De voorbije jaren werd de Night Run georganiseerd door de Hagelandse Runningclub, maar die kondigde vorig jaar aan ermee te stoppen. De stad heeft nu een nieuwe organisator gevonden.

Lees meer »

Post Title

De Sint-Paulusschool tekende voor het eerst in op de officiële digitale aanmeldingsprocedure. Daardoor kwamen in totaal 120 scholieren op de wachtlijst van hun eerste voorkeur terecht, wat heel wat frustraties bij de ouders veroorzaakt. Deze week kampeerden enkelen van hen ’s nachts voor een andere campus om ook daar niet uit de boot te vallen. “Zelfs een tweeling kan niet

Lees meer »