Vliegen op Londen vanuit Antwerpen niet meer mogelijk

Begin 2023 heropende de “iconische verbinding” tussen London City Airport en Antwerpen. Door personeelstekort bij de Luxemburgse luchtvaartmaatschappij Luxair zal het traject opnieuw worden geschrapt vanaf juni. Dat bevestigt de luchthaven van Deurne.

 

Meer krantenkoppen in België

SK Roeselare gaat uit van promotie: “Enkel nog wachten op seintje van Voetbal Vlaanderen”

SK Roeselare speelt volgend jaar in tweede afdeling Voetbal Vlaanderen, de vroegere tweede amateurklasse. Voetbal Vlaanderen moet nog officieel het licht op groen zetten, maar in Schiervelde gaan ze ondertussen dat ze volgend jaar een reeksje hoger voetballen. En gezien dat gebeurt met zowat het complete elftal dat afgelopen seizoen voor Winkel Sport het mooie weer maakte in eerste nationale,

Lees meer »

Sint-Bavokoor en Mariakoor bundelen de krachten

Op zaterdag 25 mei om 20 uur zingt het Sint-Bavokoor samen met het Koninklijk Mariakoor uit Heestert tijdens het concert ‘I Believe’ in de Sint-Bavokerk. “Een titel als ‘Ik geloof’ is misschien gedurfd in deze tijden, maar is niet lichtvaardig gekozen”, zegt dirigent Wim Vancauwenberghe (54).
The post Sint-Bavokoor en Mariakoor bundelen de krachten appeared first on KW.be.

Lees meer »

Na België en Napels is Dries Mertens nu ook onsterfelijk in Galatasaray: “Hij gedraagt zich niet als al die andere voetballers”

Dries Mertens (37) had kunnen uitbollen in Qatar, Saudi-Arabië of China. All-in-resorts voor de bijna-voetbalgepensioneerde. Hij koos met Galatasaray voor de adrenaline. Kenners van het Turkse voetbal vertellen hoe Mertens er op zijn manier de meest bepalende en populairste speler is geworden. “Hij zal nooit zo’n kreefteter zijn.” Dit weekend kan hij Galatasaray kampioen maken. Met zoontje Ciro (2) weer

Lees meer »

Politiezone Vlas krijgt nieuw ingerichte Gemeentelijke Crisiscel en Commandopost Events

Stads- en veiligheidsdiensten ontplooiden een volledig nieuwe Gemeentelijke Crisiscel, kortweg GCC. Deze cel moet dienen om bij grote rampen en in grote noodsituaties – waarbij de burgemeester alle hulpdiensten rond zich nodig heeft – alles vlot en veilig te kunnen coördineren.
The post Politiezone Vlas krijgt nieuw ingerichte Gemeentelijke Crisiscel en Commandopost Events appeared first on KW.be.

Lees meer »

Groen licht voor 300 extra plaatsen in buitengewoon onderwijs

De Vlaamse regering geeft groen licht voor twee nieuwe scholen buitengewoon onderwijs en extra aanbod in acht scholen. Zo komen er opnieuw zowat 300 extra schoolbanken bij voor kinderen met een autismespectrumstoornis, een gedragsstoornis, een emotionele stoornis, een verstandelijke beperking, een auditieve beperking of een spraak- of taalstoornis, meldt Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA).

Lees meer »

Van drie minuten om zich om te kleden tot niet-deelname van peloton, een reconstructie van de chaotische start in Livigno

De Giro begon in opmerkelijke omstandigheden aan zijn derde en laatste week. Door de winterse weersomstandigheden lag het dak van de Giro, de Umbrailpas, onder vuur, of eerder onder de sneeuw. Het was lang onduidelijk waar het peloton zou starten. Na een chaotisch uur kwam er dan toch communicatie van de Giro-organisatie. De roze karavaan reed per auto naar Lasa

Lees meer »