Uniek concert van The London Scottish Pipes and Drums bij herdenking Eerste Wereldoorlog in Kemmel

Zaterdagmiddag 4 mei om 13 uur gaven The London Scottish Pipes and Drums een uniek concert op de Dries in Kemmel.

Het London Scottish Regiment komt vijfjaarlijks langs om eer te betonen aan de overledenen van de eerste slag van Mesen. Dit was hun eerste veldslag. The London Regiment was de eerste territoriale eenheid (vrijwilligers) die ingezet werd om het beroepsleger te versterken in de oorlog van 1914-18. Op 31 oktober en 1 november 1914 verloor het London Scottish 394 man bij deze slag.

Dit jaar is een speciaal jaar voor het regiment, want 100 jaar geleden op 5 mei 1924 werd het London monument onthuld. Het schots kruis, dat staat op de weg Wijtschate-Mesen, is een ontwerp van een lid van het London Scottish Regiment die architect was.

In het bezoekerscentrum in Kemmel kan je nog tot en met 5 mei langsgaan bij de pop-up tentoonstelling ‘An eye on the London Scottish Regiment’.

(EF)

The post Uniek concert van The London Scottish Pipes and Drums bij herdenking Eerste Wereldoorlog in Kemmel is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Burgemeester Bart De Wever en Viktor Verhulst openen Sinksenfoor: “Die spectaculaire attracties zijn leuk, maar ik geniet evengoed van eendjes vangen”

De jaarlijkse Sinksenfoor is weer van start gegaan en traditiegetrouw opende burgemeester ceremonieel het attractiepark door te rijden in de verschillende attracties. Zes weken lang zullen duizenden bezoekers de Sinksenfoor bezoeken. Vorig jaar haalde de foor bijna één miljoen bezoekers de 150 attracties. “Ik heb bijna twintig jaar op het Zuid gewoond. Dat was praktisch in mijn achtertuin en met

Lees meer »

Gaat ‘Thermomixbende’ vrijuit?Rechter weert info van telefonie-onderzoek uit dossier: “Dit is tegen alle regels van de privacy”

“Het recht op een eerlijk proces is miskend en alle bewijs dat via het retro-actief telefonie-onderzoek is verkregen, moet uit het dossier worden geweerd.” De rechter in Kortrijk oordeelde dat er in het onderzoek naar een Brusselse bende, die verdacht wordt van de roof van 921 Thermomixen en dure stofzuigers van het merk Kobold in Beveren-Leie bij Waregem, geen wettelijke

Lees meer »

Olietanker getroffen door raket voor kust van Jemen

Een olietanker is voor de kust van Jemen getroffen door een raket, meldt het maritiem beveiligingsbedrijf Ambrey. Ambrey meldde dat er een brand was aan de achterkant van het schip, dat onder de vlag van Panama vaart. Het bedrijf ontving ook “informatie die aangaf dat de tanker hulp had gekregen”.

Lees meer »

Schilderwerken op begraafplaats Stene-Dorp

Op de begraafplaats van Stene-Dorp zijn schilderwerken aan de gang. Naast diverse muren worden ook het schrijnwerk en de stenen boog met kruisbeeld voorzien van een nieuw laagje verf. De werken zijn op 26 april gestart en duren tot eind mei.
The post Schilderwerken op begraafplaats Stene-Dorp appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Dit is voor Oekraïne!”: Usyk mept Fury de touwen in en is na beslissing van jury de onbetwiste kampioen, ‘The Gypsy King’ wil rematch

Oleksandr Usyk (37), en niet Tyson Fury (35), is de onbetwiste kampioen in het boksen bij de zwaargewichten. De Oekraïner bracht ‘The Gypsy King’ in de negende ronde compleet aan het wankelen. Een knock-out leverde dat niet op, maar na een niet-unanieme beslissing van de jury werd Usyk wel nipt uitgeroepen tot winnaar van het epische gevecht. Meteen volgden de

Lees meer »

“Mijn leven zal misschien nooit meer zijn zoals vroeger”: de lijdensweg van Tom Devriendt, wielrenner met de ziekte van Crohn

Tom Devriendt (32) kampt al anderhalf jaar met gezondheidsproblemen waarvan de oorzaak lange tijd onder de radar bleef. Tot begin dit jaar bleek dat Devriendt de ziekte van Crohn heeft. Nu vertelt hij openhartig over vijftien toiletbezoeken per nacht, extreme vermoeidheid en de hoop om weer te kunnen koersen. “Mijn carrière is maar een detail in dit verhaal.”
The

Lees meer »

24-jarige Zwevegemnaar aangehouden voor cannabisverkoop

Op donderdag 2 mei ging een interventieploeg van Politiezone MIRA tijdens zijn patrouille over tot controle van een voertuig in Zwevegem. Er werd onmiddellijk een sterke cannabisgeur waargenomen, waardoor werd overgegaan tot een grondige controle.
The post 24-jarige Zwevegemnaar aangehouden voor cannabisverkoop appeared first on KW.be.

Lees meer »

Mutse Festival organiseert vierde editie: “Sinds dit jaar is er een kinderspeelgoedrommelmarkt”

Mutse Festival, een gratis kinderfestival voor het hele gezin, opent voor de vierde keer de deuren op vrijdag 14, zaterdag 15 en zondag 16 juni. “Het concept van Mutse is eenvoudig, maar krachtig: een festival dat niet alleen gericht is naar kinderen, maar een belevenis biedt voor het hele gezin”, zegt medeorganisator Jakob Dhaene.
The post Mutse Festival organiseert

Lees meer »

NIEUW. Met 1 account inloggen op 5 nieuwsmerken

Sinds vandaag is jouw GVA-account een Mediahuis-account. Dit betekent dat je voortaan met 1 e-mailadres en wachtwoord kan inloggen bij alle nieuwsmerken van Mediahuis: Gazet van Antwerpen, het Nieuwsblad, De Standaard, Het Belang van Limburg en De Gentenaar.

Lees meer »

Veel vertraagd verkeer door natte rijomstandigheden

Door het natte weer verloopt het verkeer op de Vlaamse wegen donderdagochtend trager dan normaal, met als gevolg een drukke ochtendspits en een cijfer op de filebarometer dat boven de 300 kilometer uitstijgt. “Toch zijn er deze ochtend weinig incidenten of ongevallen gebeurd die het verkeer kunnen hinderen”, zegt Peter Bruyninckx, woordvoerder van het Vlaams Verkeerscentrum.

Lees meer »

Grote operatie van ordediensten in Nieuw-Caledonië

De Franse ordediensten hebben zondag meer dan 600 gendarmes ingezet om “de controle over de 60 km lange weg tussen hoofdstad Nouméa en de luchthaven volledig terug te krijgen”. Dat heeft de Franse minister van Binnenlandse Zaken aangekondigd op X. Op zes dagen tijd vielen zes doden bij protesten tegen een kieshervorming.

Lees meer »