België heeft al bijna 2.500 Oekraïense militairen opgeleid

In het kader van de Russische inval in Oekraïne heeft ons land al bijna 2.500 Oekraïense militairen opgeleid, onder meer als ontmijner en als onderhoudstechnicus van F16-gevechtsvliegtuigen. Dat heeft minister van Defensie Ludivine Dedonder (PS) gezegd. 

Meer krantenkoppen in België

Ilona Vandenberghe wellicht voor PVDA naar het Vlaams Parlement: “Nood aan positieve verandering”

Nog niet alle stemmen zijn geteld, maar het ziet er op dit moment naar uit dat de Oostendse lerares Ilona Vandenberghe (59) voor de PVDA Vlaams Parlementslid wordt. “Vandaag is onze dag. Het is bijna 100% zeker dat we een consequent linkse vertegenwoordiger naar het Vlaams Parlement kunnen sturen. Ik ben bijzonder blij.”
The post Ilona Vandenberghe wellicht voor

Lees meer »

President Macron ontbindt Franse parlement na dramatische uitslag in Europese verkiezingen

De Franse president Emmanuel Macron heeft de Assemblée nationale, het lagerhuis van het Franse parlement, ontbonden. Dat heeft hij zondagavond aangekondigd nadat de resultaten van de Europese verkiezingen werden bekendgemaakt. Op 30 juni moeten de Fransen opnieuw naar de stembus. De Franse extreemrechtse partij Rassemblement National (RN) is de grote winnaar van de Europese verkiezingen.

Lees meer »

Westnijlvirus en dengue in opmars in Europa: zo kan je je ertegen beschermen als je deze zomer naar het zuiden trekt

In Europa breken er steeds meer tropische ziekten uit die worden verspreid door muggen, zoals dengue en westnijlvirus. Daarvoor waarschuwt het Europese Centrum voor Ziektepreventie en -bestrijding (ECDC). Door de mildere winters en warmere zomers vestigen die tropische muggensoorten zich ook bij ons. Wie deze zomer op vakantie gaat naar Zuid- of Oost-Europa, neemt best zijn voorzorgen.

Lees meer »

Één op drie zware fietsongevallen door geen voorrang te verlenen: “Ze kennen de regels niet”

Vlamingen nemen steeds vaker de fiets om zich te verplaatsen. Toch loopt het af en toe mis: zo is foutief gebruik van de voorrangsregels verantwoordelijk voor een derde van de ernstige fietsongevallen. Dat blijkt uit een analyse van verkeersinstituut Vias. “Het is zeker niet de bedoeling één bepaalde weggebruiker de schuld te geven”, benadrukt Freya Slootmans, onderzoekster bij Vias.

Lees meer »

KIJK. Hoe hoog is het libido van Wendy Van Wanten en Koen Crucke? Andy Peelman en Dina Tersago brengen hen alvast in de juiste sfeer

In ‘Ze zeggen dat’ kunnen Dina Tersago (45) en Andy Peelman (40) deze week een prangende vraag niet zelf beantwoorden: gaat je libido op 65-jarige leeftijd ook met pensioen? Daarom hebben ze dus twee proefpersonen ingeschakeld: Wendy Van Wanten (64) en Koen Crucke (72). En om hen alvast in de juiste stemming te brengen, stuurt Andy een opvallend voorproefje.

Lees meer »

“Dit doet denken aan de kampen van de nazi’s”: Oekraïense beambte vel over been na twee jaar in Russische gevangenis

Een Oekraïense organisatie waar Russische militairen naar kunnen bellen als ze zich willen overgeven, ‘I Want to Live’, heeft foto’s gepubliceerd van een van de 75 Oekraïense gevangenen die werden geruild voor evenveel Russische krijgsgevangenen. De beelden van de uitgemergelde Roman Gorilik moeten bewijzen dat Rusland Oekraïense gevangenen foltert.

Lees meer »