Oud-rivaal Nikki Haley gaat bij presidentsverkiezingen op partijgenoot Trump stemmen

Oud-gouverneur Nikki Haley heeft aangekondigd dat ze bij de komende presidentsverkiezingen op haar partijgenoot Donald Trump gaat stemmen. Ze zegt hem te verkiezen boven huidig president Joe Biden, berichten Amerikaanse media. 

Meer krantenkoppen in België

“Machtigste korpschef van het land” spreekt over corruptieonderzoek: “Alle mogelijkheden voor de mensensmokkelaars liggen nu open”

Nicholas Paelinck, zowat de bekendste korpschef van het land, heeft aan de politieraad van de zone Westkust uitleg gegeven over het corruptieonderzoek dat tegen hem wordt gevoerd. De politiebaas spreekt van een lastercampagne en vreest voor de gevolgen ervan. “De samenwerking met de Engelsen ligt volledig plat”, zegt Paelinck. “Als vannacht een bootje met transmigranten kapseist, moeten we wachten tot

Lees meer »

De Brugse bibliotheek is tien dagen lang ‘Plaats Delict’

De bibliotheek Biekorf in Brugge is van 20 tot 29 juni Plaats Delict, met een misdadig spannend programma. Tien dagen lang worden gewijd aan spannende boeken en thrillers. De Britse bestsellerauteur Helen Fields trapt het tiendaagse thrillerfeest donderdagavond op gang.
The post De Brugse bibliotheek is tien dagen lang ‘Plaats Delict’ appeared first on KW.be.

Lees meer »

zUndagsrijders beklimmen Mont Ventoux: “Intussen al volop aan het broeden op onze volgende uitdaging”

Onlangs lieten een aantal zUndagsrijders weer van zich horen. Met vier sportieve waaghalzen, was nu de Cinglé du Mont Ventoux de uitdaging. Onder leiding van sportdirecteur, voorzitter, bevoorrader en mental coach Marc Lambrecht slaagden ze alle vier met brio in hun opzet.
The post zUndagsrijders beklimmen Mont Ventoux: “Intussen al volop aan het broeden op onze volgende uitdaging” appeared

Lees meer »

Meeting op Westendse dijk verwelkomt 300 Volkswagenbusjes

Op zaterdag 15 juni, tijdens het VW busmeeting evenement in Westende stonden op de Koning Ridderdijk, 300 Volkswagenbusjes opgesteld. Dit aantal is het hoogste tot nu toe voor dit evenement. “Met een geschatte 2 à 4 personen per busje, betekent dit dat ongeveer 1.000 mensen speciaal voor dit evenement naar Westende zijn gekomen,” zegt een blije organisator Bram Opstaele.

Lees meer »

ANALYSE. Na ‘njet’ van Conner Rousseau tegen Jan Jambon: wie kiest Bart De Wever (N-VA) uit als nieuwe Vlaamse minister-president?

Dinsdagavond stak de partijtop van N-VA de koppen bijeen om haar Vlaams onderhandelingsteam te proberen samenstellen. Daarmee moet duidelijk worden wie in polepositie ligt om de nieuwe Vlaamse regeringsleider te worden. Vooruit maakte echter kenbaar dat ze niet Jan Jambon – een notoir liberaal – aan het stuur willen. Dat doet andere N-VA’ers dromen: zij warmen zich stilaan op in

Lees meer »

“Snor brengt mensen samen”: De Gesnorde Vrienden, nieuwe vereniging in café Bie Kasse in Ledegem

Met De Gesnorde Vrienden is er in Ledegem sinds kort een opmerkelijke nieuwe vereniging. De leden hebben er opvallende, mooi verzorgde snorren. “Maar ook onze vrouwen wonen de activiteiten bij. Een snorrenclub brengt mensen samen.”
The post “Snor brengt mensen samen”: De Gesnorde Vrienden, nieuwe vereniging in café Bie Kasse in Ledegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. VN-Veiligheidsraad steunt Amerikaanse wapenstilstandresolutie

De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties steunt het door de Verenigde Staten gepresenteerde plan voor een onmiddellijk staakt-het-vuren en de vrijlating van gijzelaars in de Gazastrook. Veertien van de vijftien leden van de raad schaarden zich achter de Amerikaanse oproep aan Hamas en Israël. Rusland onthield zich van stemming. Lees hier de ontwikkelingen van maandag 10 juni terug.

Lees meer »

Hoogstraten stimuleert sociale verhuur door premies te geven aan wie verhuurt via woonmaatschappij

De stad Hoogstraten gaat mensen die hun pand sociaal laten verhuren door woonmaatschappij De Noorderkempen een premie geven. Eigenaars krijgen 50 procent van het verschil tussen de marktprijs en de prijs die de woonmaatschappij betaalt. "Via de premies hopen we dat veel eigenaars de stap zetten naar sociale verhuur, zodat kwetsbare gezinnen toch een betaalbare thuis vinden in onze stad",

Lees meer »

PORTRET. Kim Yo-jong (36), jongere zus van Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un: “Ze is één van de gevaarlijkste vrouwen ter wereld”

Ze noemde de Amerikaanse president Joe Biden “seniel”, dreigt regelmatig met het inzetten van nucleair geweld en lijkt nu ook het brein achter het sturen van honderden afvalballonnen naar Zuid-Korea. Wie is Kim Yo-jong, de jongere zus van de Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-un? En wat is haar rol in het regime? Een portret.

Lees meer »