Hoogstraten stimuleert sociale verhuur door premies te geven aan wie verhuurt via woonmaatschappij

De stad Hoogstraten gaat mensen die hun pand sociaal laten verhuren door woonmaatschappij De Noorderkempen een premie geven. Eigenaars krijgen 50 procent van het verschil tussen de marktprijs en de prijs die de woonmaatschappij betaalt. "Via de premies hopen we dat veel eigenaars de stap zetten naar sociale verhuur, zodat kwetsbare gezinnen toch een betaalbare thuis vinden in onze stad", zegt burgemeester Marc Van Aperen (Hoogstraten Leeft). 

Meer krantenkoppen in België

Oplossing voor vele waterlekken in Zarren: “Leidingen worden vervangen”

Er komt een oplossing voor de vele waterlekken die al jaren ontstaan in het centrum van Zarren. Twee weken geleden stond de Stadenstraat alweer onder water. De gemeente Kortemark en De Watergroep zaten daarover woensdag constructief samen. “We zullen de oude leidingen vervangen op termijn en nu al de waterdruk verlagen”, zegt Brigitte Van Damme van De Watergroep.
The

Lees meer »

Wisselvallige maar vrij warme nationale feestdag

Het is zondag wisselvallig met afwisselend opklaringen en vaak veel wolkenvelden, soms vergezeld van plaatselijke buien. In het oosten van het land kan daar ook onweer bijzitten. Aan zee is de kans op regen kleiner. De maxima schommelen tussen 21 en 26 graden.

Lees meer »

Premier van Wales kondigt ontslag aan nadat vier ministers opstappen

Vaughan Gething treedt na slechts vier maanden af als premier van Wales. Dit gebeurt nadat vier regeringsleden hun ontslag indienden en zijn vertrek eisten. Gething stond al onder druk vanwege een omstreden donatie tijdens zijn verkiezingscampagne. Naast zijn premierschap legt hij ook zijn functie als leider van de Welsh Labour Party neer.

Lees meer »

“Ik werd er onnozel van”: Van Gerwen maakt zichzelf helemaal gek, maar pakt dan uit met één geniaal moment

De World Matchplay kent zijn twee finalisten: Michael van Gerwen en Luke Humphries. Een droomfinale. De Nederlander had genoeg aan één geniaal moment om Michael Smith klein te krijgen. Luke Humphries toonde dan weer zijn klasse in de halve finale tegen James Wade. Vanavond om 21u15 strijden de dartstoppers om de felbegeerde titel in Blackpool. De wedstrijden zijn ook LIVE

Lees meer »

“Mijn kansen op groen? Vijf procent”: hoe Alpecin-Deceuninck “na sprint van de laatste kans” opnieuw de rekenmachine mag bovenhalen

Jasper Philipsen had de groene trui al min of meer opgegeven. Maar eerst een valpartij van Biniam Girmay en daarna de ritzege van Philipsen in Nîmes, maken dat plots alles weer mogelijk is. Eén probleem slechts: in Nîmes reden de sprinters hun laatste massasprint van de Tour. Het verschil met Girmay moet Philipsen nu in de tussensprints dichten. De kans

Lees meer »

Lokaal Liberaal presenteert zes nieuwe namen voor gemeenteraadsverkiezingen in Roeselare

Nieuwe en bekende namen bij de Roeselaarse liberalen. Met zes bijkomende kandidaten heeft Lokaal Liberaal nu ruim een derde van de lijst voorgesteld. Voor Marco Lombaert, vaste waarde uit Beveren, is het al de derde campagne. Jonge ondernemer William Vyncke staat klaar om zijn ideeën te delen.
The post Lokaal Liberaal presenteert zes nieuwe namen voor gemeenteraadsverkiezingen in Roeselare

Lees meer »

LIVE GENTSE FEESTEN. Dat God een Gentenaar is!

Het is weeral dag drie van de Gentse Feesten! Het jonge volkje heeft al meer dan z’n deel gekregen, met onder meer de Ketnetband en de Vlaspoppenworp. Intussen is het tijd voor wat goddelijke beleving — in het Gents, uiteraard. De stembanden van Koen Crucke blijken alvast gesmeerd, later vanavond is het nog aan Urbanus. Mis niets van deze Gentse

Lees meer »

Dertiger blijft onder elektronisch toezicht voor moord in Oostendse prostitutiebuurt

In het onderzoek naar een moord in de Oostendse prostitutiebuurt heeft de Brugse raadkamer geoordeeld dat een 33-jarige Franse Algerijn twee maanden langer onder elektronisch toezicht moet blijven. Chaher B. hoopte op een vrijlating onder voorwaarden, maar moet dus een enkelband blijven dragen.
The post Dertiger blijft onder elektronisch toezicht voor moord in Oostendse prostitutiebuurt appeared first on KW.be.

Lees meer »