Europese natuurherstelwet toch binnen bereik na draai van Oostenrijk

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Zomerbar Barra Dentra toont EK-finale op groot scherm

Zondagavond 14 juli vertoont Barra Dentra op Howest Parking 4 de EK-finale Spanje – Engeland op groot scherm. Ook de rest van de zomer kan je er genieten van de Ronde van Frankrijk én de Olympische Spelen. “Ik heb veel bezoekers die blijven terugkomen voor de kwaliteit van het scherm en het geluid, en uiteraard de gezellige sfeer.”
The

Lees meer »

Voormalige ‘B&B zoekt lief’-vriendinnen Vicky en Ingrid vechten fikse ruzie uit: “Ze dreigde de Hells Angels op mij af te sturen”

Als één front gingen Vicky (60) en Ingrid (61) in ‘B&B zoekt lief’ in het verweer tegen uitbater Jelmont tijdens hun horrorverblijf in zijn zaak, maar sinds kort staan de dames ook lijnrecht tegenover elkaar. Een geannuleerde reis, een fysiek momentje met Jelmont en afgunst over het aantal minuten schermtijd. Het zorgt voor een bitse vete tussen de twee, die

Lees meer »

Ex-profrenner Maurits Lammertink (33) ging een ijsje halen, had hij dat maar nooit gedaan: nu is hij alles kwijt

Op een zomeravond in juni 2021 ging de Nederlandse profrenner Maurits Lammertink met zijn gezin een ijsje halen. Maar na een zwaar ongeval die dag moet de professionele wielrenner van destijds nu zien te leven met hersenletsel. Zonder zijn vrouw en drie kinderen, omdat dat niet meer gaat. “Ik hoop ooit wel weer gelukkiger te worden”, zegt hij bij het

Lees meer »

Kortrijkse Kim is het brein achter digitaal stripplatform: “Wij doen voor strips wat Netflix doet voor film”

Tijdens de zomervakantie is er – vooral voor kinderen – veel tijd die moet opgevuld worden. Lange autoreizen, restaurantbezoekjes, ontspanningsmomenten in de tuin of aan het zwembad… Op voorhand beslissen hoeveel en welk leesvoer je moet inpakken kan lastig zijn. Daar vond Kim Sanders (41) uit Kortrijk een oplossing voor: met Strips.be creëerde ze een digitaal platform waar je voor

Lees meer »

Karel Standaert (37) organiseert mee Campo Solar: “Festivals zorgen voor gemeenschapsvorming”

“Festivals verbinden, ze zorgen voor gemeenschapsvorming”, zegt Bruggeling Karel Standaert. Voor Brugge Plus zette hij in juni Feest in ‘t Park mee op touw. Op 2, 3 en 4 augustus wacht een nieuwe uitdaging. Hij is een van de zes organisatoren van Campo Solar in Damme.
The post Karel Standaert (37) organiseert mee Campo Solar: “Festivals zorgen voor gemeenschapsvorming”

Lees meer »

Europees parket opent onderzoek naar Vlaams Belang-politicus Vandendriessche voor vermeend misbruik van middelen

De federale politie voert een onderzoek naar mogelijk misbruik van Europese middelen door Europarlementslid Tom Vandendriessche (Vlaams Belang). Dat bevestigt het Europees openbaar ministerie aan Apache en Humo. Het opsporingsonderzoek naar de partij-ideoloog van Vlaams Belang gebeurt onder leiding van een Europese gedelegeerde procureur in Brussel.

Lees meer »