Vlaams Belang wil cultuur met stormram aanvallen, maar vraagt wel verdubbeling cultuurbudget

Cultuur moet een steviger plek krijgen in het onderwijs, daarover zijn zowat alle partijen het eens. Over de VRT zijn de meningen verdeeld en over politieke inmenging in bestuursraden zal nog een stevig rondje onderhandeld moeten worden. Opvallend: Vlaams Belang wil cultuur met stormram aanvallen, maar vraagt wel een verdubbeling van het cultuurbudget.

 

Meer krantenkoppen in België

Volledige wijk in Deurne verandert jarenlang in bouwwerf, buurtbewoners ontevreden met plannen

De Arenawijk in Deurne staat de komende jaren voor een grondige transformatie, maar niet alle bewoners zijn tevreden met de plannen van de stad. Er worden gebouwen gerenoveerd en sociale woningen afgebroken. In de plaats daarvan komen er nieuwe sociale woningen, een basisschool en een sporthal. "We krijgen dus alleen maar meer bewoners op een kleine oppervlakte", zegt buurtbewoner Luk

Lees meer »

Sébastien, zoon van Véronique De Kock, waagt zijn kans als model: “Ik moest van mama wachten tot mijn 18de”

Na de zonen van Ilse De Meulemeester (53) en Debby Pfaff (49) zet ook de zoon van Véronique De Kock (47) zijn eerste stappen in de modellenwereld. Marketingstudent Sébastien Slaets (19) krijgt onderdak bij modellenagentschap Dominique Models en kan rekenen op de wijze raad van zijn ervaren mama. In dit exclusief gesprek vertelt hij alles over zijn eerste fotoshoot, zijn

Lees meer »

Kledingketen Scotch & Soda jaar na doorstart weer failliet

Het van oorsprong Nederlandse modemerk Scotch & Soda is ruim een jaar na een doorstart opnieuw failliet, meldt het bedrijf. Het merk ging al eens failliet, maar werd in maart vorig jaar overgenomen door Bluestar Alliance, een Amerikaanse onderneming die meerdere modemerken bezit. Dit keer is ook voor de vestigingen in Duitsland, België, Luxemburg en Oostenrijk faillissement aangevraagd.

Lees meer »

De antwoorden op de zes West-Vlaamse verkiezingsvragen: “Hildes ster taant, Melissa is‘on fire’ en Wouter wint”

Hoe hard de peilingsbureaus vooraf ook hun best doen: elke verkiezing zorgt steevast voor een paar verrassingen. Vorige week lijstten wij in de aanloop naar 9 juni dé zes cruciale vragen voor West-Vlaanderen op, hieronder vindt u de antwoorden.
The post De antwoorden op de zes West-Vlaamse verkiezingsvragen: “Hildes ster taant, Melissa is‘on fire’ en Wouter wint” appeared first

Lees meer »

Verkiezingsresultaten in Hooglede: zo heeft jouw gemeente gestemd

Ook de inwoners van Hooglede trokken naar het stemhokje. Wie kozen zij om hen te vertegenwoordigen in het Vlaams Parlement, de Kamer en Europa? Ontdek hier de verkiezingsuitslag van 2024 in Hooglede.
The post Verkiezingsresultaten in Hooglede: zo heeft jouw gemeente gestemd appeared first on KW.be.

Lees meer »

Historische daling bierexport en ook binnenlandse bierconsumptie sterk verminderd

Voor de Belgische biersector was 2023 allerminst een jaar voor de geschiedenisboeken. Zowel de binnenlandse bierconsumptie als de export daalde vorig jaar sterk, zo meldt sectorkoepel Belgische Brouwers woensdag bij de publicatie van het jaarverslag. Voor de export is sprake van een historische daling. De brouwers verwijzen naar de inflatie, koopkrachtcrisis en een personeelstekort.

Lees meer »