Belg (58) drijft motor van hybride voertuig tot het uiterste op Oostenrijkse bergpas

Een Belgische bestuurder (58) heeft zijn auto in rook zien opgaan op een bergpas in Oostenrijk. De motor van het hybride voertuig raakte oververhit. Volgens ‘Kleine Zeitung’ gebeurde dat wellicht omdat met een aanhangwagen een zware last werd getrokken. 

Meer krantenkoppen in België

Een finale getekend door tranen van Messi én chaos voor de match: Argentinië volgt zichzelf op als Copa América-winnaar

Van wanhoop naar glorie. Titelverdediger Argentinië volgt zichzelf op als winnaar van de Copa América. De Argentijnen zagen Lionel Messi na ruim een uur voetballen uitvallen met een enkelblessure, maar konden dankzij invaller Lautaro Martínez in de 112e minuut van de verlengingen Colombia alsnog verslaan. Na afloop heerst er veel commotie over de chaotische parktijken voor de wedstrijd, waardoor fans

Lees meer »

Vroedvrouwenpraktijk De Bakermat in Leuven moet werking afbouwen: “Voortbestaan bedreigd door onderfinanciering en schrappen subsidies”

In Leuven moet kraamhulporganisatie en vroedvrouwenpraktijk De Bakermat noodgedwongen haar werking afbouwen. "Het voortbestaan is bedreigd door het verminderen en schrappen van subsidies en door de ontoereikende financiering door het RIZIV", zegt afgevaardigd bestuurder Anne Dedry. Voor wie nu al ingeschreven is bij De Bakermat, verandert er niets.

Lees meer »

Beach Festival Nieuwpoort pakt uit met gevarieerde line-up

Het derde Beach Festival in het Maritiem Park aan de havengeul in Nieuwpoort op 19, 20 en 21 juli, belooft dit jaar opnieuw een bijzonder evenement te worden. Het festival haalt een mooie mix van nationale en internationale artiesten naar de kuststad. Bo Vanbeselaere, event officer bij Twice Entertainment, licht toe wat bezoekers kunnen verwachten.
The post Beach Festival

Lees meer »

Brenda is nu voor altijd bij Dylan, maar hij vergaat het de andere acteurs uit ‘Beverly Hills, 90210’?

“Na vele jaren vechten verloor ze haar strijd tegen kanker.” Het nieuws dat Shannen Doherty overleden is sloeg in als een bom, en dan vooral bij haar ‘Beverly Hills, 90210′-collega’s. “Ze was een kracht van de natuur, en ik zal haar missen”, aldus Jason Priestley. Maar hoe is het de rest van de cast inmiddels vergaan? Van een plotselinge beroerte

Lees meer »

LIVE. Melania Trump reageert voor het eerst en noemt dader moordaanslag op haar man “monster” – Explosieven gevonden in wagen schutter

Ex-president Donald Trump is met bloed aan zijn oor van het podium geëvacueerd nadat er schoten werden gelost tijdens een campagnebijeenkomst in Pennsylvania. De Republikeinse presidentskandidaat hief vlak na de moordpoging zijn vuist omhoog, toen hij in veiligheid werd gebracht. Volg hier alle ontwikkelingen rondom het schietincident.

Lees meer »

“Het is heel speciaal dat ik hier mag zijn”: prinses Delphine zorgt voor verrassing in eerste ‘Tien om te zien’

Prinses Delphine zorgde voor de verrassing van de avond tijdens de eerste opname van het nieuwe seizoen van ‘Tien om te zien’. Acht weken bonst het showbizzhart opnieuw aan de kust. Gisteren gestart in de regen bij de repetities, maar bij zonsondergang gereanimeerd door 5.500 fans op de dijk van Westende. Wij waren erbij achter de schermen én voor het

Lees meer »

Mieke (47) en Eva (37) verhuizen met frituur naar nieuw pand… en veranderen meteen ook naam: “Iedereen noemde ons toch al ‘t Smoefel”

Frituur ’t Smoefelhuisje wordt frituur ’t Smoefel, in een nieuw pand, slechts enkele huizen verderop. Daarbij vallen zowel het interieur als de kaart op. De frituur van Mieke Vanlanduyt (47) en Eva Beirens (37) innoveert al sinds 2015 met een volledig onlinegerichte werking en doet dat nu opnieuw.
The post Mieke (47) en Eva (37) verhuizen met frituur naar

Lees meer »

Oplossing voor vele waterlekken in Zarren: “Leidingen worden vervangen”

Er komt een oplossing voor de vele waterlekken die al jaren ontstaan in het centrum van Zarren. Twee weken geleden stond de Stadenstraat alweer onder water. De gemeente Kortemark en De Watergroep zaten daarover woensdag constructief samen. “We zullen de oude leidingen vervangen op termijn en nu al de waterdruk verlagen”, zegt Brigitte Van Damme van De Watergroep.
The

Lees meer »