Auto knalt tegen geparkeerde wagen tijdens ochtendspits in Ieper, bestuurster (20) naar ziekenhuis

In Ieper gebeurde donderdagochtend een ongeval op een invalsweg. Dat zorgde voor beperkte hinder tijdens de ochtendspits. Een vrouw van 20 werd overgebracht naar het ziekenhuis.

Brandweer Westhoek werd donderdag even na 7:00 uur opgeroepen voor een voertuigbrand op de Poperingseweg, een invalsweg tot het centrum van Ieper. In de buurt van het kruispunt met de Capucienenstraat was een ongeval gebeurd.

“Een auto was achteraan ingereden op een voertuig dat geparkeerd stond langs de Poperingseweg”, zegt brandweerkapitein Dirk Vandekerckhove. “Door het in werking treden van de airbags, zowel aan de zijde van de bestuurder als aan de kant van de passagier, raakte de voorruit beschadigd en kwam er rook uit de auto. Maar van brand was geen sprake.”

Ochtendzon

De 20-jarige bestuurster die mogelijk verblind raakte door de laagstaande ochtendzon, werd overgebracht naar het ziekenhuis. De verwondingen zouden meevallen. Haar auto was zwaar beschadigd en verloor het rechter voorwiel. De aangereden bestelwagen liep vooral schade op bij het linker achterwiel.

Verkeershinder

De brandweer zorgde voor signalisatie op de Poperingseweg en regelde het verkeer bij het kruispunt met de Capucienenstraat in afwachting van de takelwerken. “Op die manier kon de ochtendspits op een veilige manier verlopen”, aldus Vandekerckhove. “Het verkeer mocht afwisselend passeren op een van de twee rijstroken ter hoogte van de plek van het ongeval.”

(TP)

The post Auto knalt tegen geparkeerde wagen tijdens ochtendspits in Ieper, bestuurster (20) naar ziekenhuis is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Motorrijder zwaargewond bij ongeval in Koekelare

Een motorrijder van 29 uit Koekelare is zondagmiddag zwaargewond geraakt bij een verkeersongeval in zijn thuisgemeente. De man reed met zijn motorfiets in op de auto die voor hem reed. Dat gebeurde toen de bestuurster van de auto een U-bocht wilde maken over de weg. De motorrijder werd met de MUG-heli naar het ziekenhuis gebracht.

Lees meer »

Karel Platteau: “Er zat een indiaan in dichter Guido Gezelle”

Is Guido Gezelle 125 jaar na zijn dood nog relevant? “Meer dan ooit: hij was klimaatactivist, kwam op voor diversiteit en hechtte groot belang aan spiritualiteit”, zegt Karel Platteau, voorzitter van het Guido Gezellegenootschap; “Er schuilt een indiaan in deze Brugse priester-dichter.”
The post Karel Platteau: “Er zat een indiaan in dichter Guido Gezelle” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nederlandse regering krijgt drie nieuwe ministeries

De nieuwe Nederlandse regering onder kandidaat-premier Dick Schoof krijgt drie nieuwe ministeries. Dat blijkt woensdag uit de verdelingen van de ministersposten, die het bureau voor de communicatie rond de formatie heeft gedeeld. Er komt een ministerie van Asiel en Migratie (PVV), Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening (BBB) en Klimaat en Groene Groei (VVD).

Lees meer »