Auto knalt tegen geparkeerde wagen tijdens ochtendspits in Ieper, bestuurster (20) naar ziekenhuis

In Ieper gebeurde donderdagochtend een ongeval op een invalsweg. Dat zorgde voor beperkte hinder tijdens de ochtendspits. Een vrouw van 20 werd overgebracht naar het ziekenhuis.

Brandweer Westhoek werd donderdag even na 7:00 uur opgeroepen voor een voertuigbrand op de Poperingseweg, een invalsweg tot het centrum van Ieper. In de buurt van het kruispunt met de Capucienenstraat was een ongeval gebeurd.

“Een auto was achteraan ingereden op een voertuig dat geparkeerd stond langs de Poperingseweg”, zegt brandweerkapitein Dirk Vandekerckhove. “Door het in werking treden van de airbags, zowel aan de zijde van de bestuurder als aan de kant van de passagier, raakte de voorruit beschadigd en kwam er rook uit de auto. Maar van brand was geen sprake.”

Ochtendzon

De 20-jarige bestuurster die mogelijk verblind raakte door de laagstaande ochtendzon, werd overgebracht naar het ziekenhuis. De verwondingen zouden meevallen. Haar auto was zwaar beschadigd en verloor het rechter voorwiel. De aangereden bestelwagen liep vooral schade op bij het linker achterwiel.

Verkeershinder

De brandweer zorgde voor signalisatie op de Poperingseweg en regelde het verkeer bij het kruispunt met de Capucienenstraat in afwachting van de takelwerken. “Op die manier kon de ochtendspits op een veilige manier verlopen”, aldus Vandekerckhove. “Het verkeer mocht afwisselend passeren op een van de twee rijstroken ter hoogte van de plek van het ongeval.”

(TP)

The post Auto knalt tegen geparkeerde wagen tijdens ochtendspits in Ieper, bestuurster (20) naar ziekenhuis is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Wat werd er gezegd bij grote verliezer Open Vld toen de camera’s niet draaiden? “Zeker drie mensen kunnen ons terug op de kaart zetten”

Vivaldi eindigde op een wel heel valse noot voor de liberalen. Open Vld hoopte met de premier in poleposition naar de kiezer te stappen, maar kreeg een uppercut van jewelste. En dat kwam bijzonder hard aan op het hoofdkwartier: wat gebeurde er toen de camera’s niet draaiden? Onze reporter zag het gebeuren: “We hadden veel breder moeten gaan dan De

Lees meer »

Witgoedproducent Miele schrapt 1300 banen in Duitsland

De Duitse witgoedproducent Miele is van plan tot 1300 banen te schrappen in Duitsland als gevolg van een zwakkere vraag naar zijn wasmachines, vaatwassers, stofzuigers, koelkasten, drogers en andere huishoudelijke apparatuur. Ook wijst het bedrijf op hogere kosten voor materialen, energie en lonen.

Lees meer »

Feest voor de communicantjes van De Ark

Op zondagmorgen 26 mei om 9.30 uur was het in het stemmige Sint-Martinuskerkje van Oekene de beurt aan de 21 eerstecommunicantjes van de basisschool De Ark. Ook zij hadden de weken ervoor met hun leerkrachten uitvoerig gerepeteerd om de viering vlot en stijlvol te laten verlopen. Op de groepsfoto zien we Jacob Braekevelt, Femke Baekelandt,
The post Feest voor

Lees meer »

Thiam haalt haar grote gelijk met unieke derde Europese titel én waarschuwt de tegenstand: “In Parijs ga ik nog beter zijn”

De twijfels zijn weggeveegd, de druk is weg. Met haar derde Europese titel op rij in de zevenkamp bombardeert Nafi Thiam (29) zichzelf tot topfavoriete om ook voor de derde keer op rij Olympisch kampioen te worden. Of hoe ze door een langere en andere voorbereiding veel meer rust heeft gevonden en gigantische stappen vooruit heeft gezet.

Lees meer »

Eerste EK-straat van ‘t land ligt in Lauwe: “Tijdens de matchenvan de Rode Duivels sluiten we de Koning Boudewijnstraat volledig af”

Wie de matchen van de Rode Duivels op het EK Voetbal in een heuse stadionsfeer wil volgen, kan hiervoor terecht in Lauwe. Daar wordt de eerste EK-straat van het land geopend.
The post Eerste EK-straat van ‘t land ligt in Lauwe: “Tijdens de matchenvan de Rode Duivels sluiten we de Koning Boudewijnstraat volledig af” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Onze reporter keek de hele dag televisie: “Politici die vertellen over het beleg van hun pistolets? We zien het in Turkije of Rusland zo snel niet gebeuren”

Zo toegankelijk als politici in Vlaanderen zijn, vind je ze allicht nergens te wereld. “We mochten het ochtendloopje zien, het ontbijt met tijgerpistolets, én hoe Bart De Wever van zijn kinderen de wind mee kreeg voor Vaderdag.” Onze reporter Nadine Van Der Linden keek tv en stelde vast dat er minder geheimen zijn dan ooit. “Tot de resultaten hier en

Lees meer »

Bert Claerhout (35) neemt afscheid van FC Marke: “Meer tijd met gezin”

FC Marke speelt volgend seizoen in eerste provinciale. Dat is nooit eerder gebeurd in de geschiedenis van de groen-zwarte club. Bert Claerhout had dit seizoen een groot aandeel in de promotie, maar de 35-jarige Markenaar zal er komend seizoen niet van kunnen proeven. Na de verloren wedstrijd op Club Roeselare hing Bert Claerhout de voetbalschoenen voorgoed aan de gekende haak.<br

Lees meer »