Nieuwe sticker om gestolen fiets makkelijk(er) terug te vinden: zo beveilig jij jouw fiets

Een nieuwe sticker – te plakken op een fiets – zal het vanaf dinsdag een stuk gemakkelijker maken om gestolen fietsen terug te vinden. Op deze manier maak je je fiets een stuk veiliger tegen diefstal en kan je bewijzen dat een bepaalde fiets van jou is. 

Meer krantenkoppen in België

Renovatietraject in Krottegem werd een succes, nu ook voordelig tarief voor andere Roeselarenaars

Twee jaar nadat het project ‘Energiewijk Krottegem’ werd opgestart maakt de stad een evaluatie. “Zo’n tien procent van alle huiseigenaars in Krottegem kwam langs bij de stadsdienst Wonen om de thermografische foto van hun gevel te bespreken. In verschillende huizen werd ook al volop gerenoveerd. We kunnen dus mooie resultaten voorleggen”, aldus schepen van klimaat Michèle Hostekint (Vooruit).
The

Lees meer »

Rusland gaat oefenen met tactische kernwapens: hoe gevaarlijk is dat? En waarom doet Poetin dit nu?

Rusland gaat oefeningen met tactische nucleaire wapens uitvoeren dicht tegen de Oekraïense grens en mogelijk zelfs in bezet gebied. Na een eindeloze reeks aan dreigementen brengt Rusland nu zijn nucleaire strijdkrachten in paraatheid. Waarop trainen ze? Komt het tot een ontploffing? En waarom net nu? Professor internationale politiek en kernwapenexpert Tom Sauer legt uit.

Lees meer »

Mobiele bushalte van de Waalse vervoermaatschappij TEC op Werviks grondgebied zorgt voor vreemde situatie: “Strookt niet met de taalwetgeving”

Bizarre situatie aan de overkant van de begraafplaats in de Komenstraat in Wervik. Middenin het voetpad staat daar al een aantal maanden een mobiele bushalte van de Waalse vervoermaatschappij TEC. Aan de overkant is er een bushalte van De Lijn.
The post Mobiele bushalte van de Waalse vervoermaatschappij TEC op Werviks grondgebied zorgt voor vreemde situatie: “Strookt niet met

Lees meer »

Ook Ciro viert weer mee: uitblinker Dries Mertens schiet Galatasaray met twee doelpunten en assist dichter bij Turkse titel

Twee keer scoren, een assist uitdelen, vieren met zoontje Ciro en weer een stap dichter bij de Turkse titel. Dries Mertens (36) heeft een succesvolle avond achter de rug. Galatasaray zette middenmoter Sivasspor makkelijk opzij. Het werd 6-1 in Istanboel. Op drie speeldagen van het einde zetten Mertens en co weer een nieuwe stap richting een 24ste titel.

Lees meer »

Chris Van Tongelen maakt musicalcomeback, maar net als bij ‘Sneeuwwitje’ krijgt hij opnieuw geen kus: “Het zal aan mij liggen”

De musicalcomeback van Chris Van Tongelen (55) is in de maak. Stany Crets, de regisseur van ‘Mamma Mia!’, trok zijn stoute schoenen aan en wist hem te strikken. Voor Chris is het bijna 18 jaar geleden dat hij nog eens in de hoofdcast van een musical zat. “Eindelijk ‘Mamma Mia!’, eindelijk terug thuiskomen.” Al lijkt de geschiedenis zich te herhalen.

Lees meer »

Beerschotlegende Juan Lozano zet na zovele jaren nog eens voet op het Kiel

Ex-Real Madridvoetballer Juan Lozano is zijn roots bij Beerschot niet vergeten. Na zovele jaren bezocht de Kielse legende nog eens de club waar het voetbal voor hem allemaal begon. Materiaalman Seba Rodriguez leidde Juan Lozano deze week samen met zijn ex-ploegmaat John Van Abbeny bij Beerschot rond op het Kiel en postte op zijn facebook een video met nostalgische herinneringen.

Lees meer »

Als 13-jarige was hij al te zien op tv: dit is Dino, het lief én de tourmanager van CAMILLE

“Dino, als je me hoort, ik hou van jou”: het was een vertederend moment tijdens haar Sportpaleisconcert, Camille (22) die haar lief Dino Verhelst (24) de liefde verklaarde. Hij was er niet alleen om te supporteren, Dino is ook Camilles tourmanager die zorgt dat alles backstage vlot verloopt. “Hij helpt me zelfs met de outfitwissels”, verklapte Camille aan onze krant.

Lees meer »

KIJK – ‘Supportersgroep’ van Club steekt vuurwerk af bij hotel van Fiorentina

Een ‘supportersgroep’ van Club Brugge stak afgelopen nacht vuurwerk af bij het Van der Valk Hotel Brugge – Oostkamp, waar de spelers van Fiorentina momenteel verblijven. Niet meteen ideaal voor de nachtrust van de Italianen, die woensdagavond aan de bak moeten tegen Club.
The post KIJK – ‘Supportersgroep’ van Club steekt vuurwerk af bij hotel van Fiorentina appeared first

Lees meer »

Hoe ernstig is dreiging van Russisch kernwapen in de ruimte? Kolonel Housen: “Vliegtuigen, bankautomaten, je chauffage… niets zou nog werken”

Rusland is volgens Amerikaanse inlichtingendiensten vergevorderd in de ontwikkeling van een kernwapen waarmee het in de ruimte vijandige satellieten onklaar kan maken. De impact daarvan zou op militair vlak enorm zijn, maar zo’n kernexplosie in de ruimte veroorzaakt ook een elektromagnetische schok (EMP) die ervoor zorgt dat verkeerslichten, bankautomaten, elektrische auto’s, gps-systemen, je smartphone en zelfs je chauffage niet meer

Lees meer »