Zevenvoudig (!) viergeslacht voor Judith (92): meisjes aan de macht op hoeve in Aartrijke

In de Poorterijstraat in Aartrijke liet overgrootmoeder Judith Vandewalle haar zevenvoudig viergeslacht vereeuwigen. “Ik besef dat dit uniek is en ben dan ook bijzonder trots”, glundert ze.

Overgrootmoeder Judith Vandewalle (92) woont nog steeds in de Poorterijstraat in Aartrijke, op de hoeve waar ze altijd geboerd heeft met haar man Adiel Martens. Judith woont er ondertussen al enkele jaren alleen, want Adiel overleed in 2016 op 87-jarige leeftijd. “Ik red het thuis nog wel alleen, al wordt het toch wat moeilijker. Maar ik heb het geluk dat mijn oudste dochter Linda wat verderop in de straat woont. Ze is er dus snel als er iets is, al wonen mijn andere dochters een tweeling ook niet ver. Christa woont in Lichtervelde en Magda in Eernegem”, vertelde Judith in 2021 aan deze krant, toen ze trots poseerde met haar zes viergeslachten. Nu is daar dus nog een viergeslacht bijgekomen. De kersverse spruit die daarvoor zorgt is Félice Deruyter. Telkens als er nieuw viergeslacht bijkomt in de familie, gaat het voltallige gezelschap op de foto.

Unieke situatie

Judith beseft dat het een uitzonderlijke situatie is. “Zelf ken ik niemand die ook een zevenvoudig viergeslacht heeft in vrouwelijke lijn. Mijn oudste dochter Linda is de mama van Tamara Denoo en de oma van Jasmien Philips. Christa is de mama van Eline, Wendy en Sharon Compernol. De dochters van Eline heten Jana en Maxine Wybo en van Wendy heten ze Elise en Aline Vanhee. Sharon zorgde voor ons zevende viergeslacht met haar dochter Félice De Ruyter. Magda is de mama van Melissa Vandewalle en de oma van Amber Vanhooren.” Judith is heel trots op haar zeven viergeslachten. “Maar ik hou zeker evenveel van mijn kleinzonen en mijn achterkleinzonen, hoor”, verzekert ze.

The post Zevenvoudig (!) viergeslacht voor Judith (92): meisjes aan de macht op hoeve in Aartrijke is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVEBLOG ANDERLECHT-CLUB. Club-spelers verzamelen op Basecamp, groep van Riemer heeft nog vrije dag

De apotheose in onze Belgische eerste klasse nadert. Met Anderlecht dat zondag tegen grote rivaal Club Brugge landskampioen kan worden, als het resultaat in Cercle-Union enkele uren ervoor tenminste meezit voor paars-wit. Hoe dan ook: suspense en spanning alom voor de kraker. Niet enkel zondag, maar een hele week lang. En van dat alles hoeft u bij HLN niets missen.

Lees meer »

Kurt Bataille triest om faillissement KV Oostende: “Aan dat scenario dachten we de laatste maand toch niet”

Na het sportieve behoud zette assistent-coach Kurt Bataille (KV Oostende) op het podium in de feestzaal van de DIAZ Arena de toon voor enkele meezingers. Een maand later vernam hij het faillissement van zijn geliefde club.
The post Kurt Bataille triest om faillissement KV Oostende: “Aan dat scenario dachten we de laatste maand toch niet” appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Ik verloor bijna al m’n familieleden. En nu is mijn dochter Miss België”: mama van Kenza Ameloot overleefde genocide

“Dank u, mama. Voor de Rwandese roots en om mij in het Frans op te voeden.” Het waren de woorden van Kenza Ameloot (21), vlak voor ze tot Miss België werd gekroond. Een bijzonder moment voor mama Joseline Gakire (56), die de genocide in Rwanda overleefde. In een exclusief dubbelgesprek in ‘Primo’ praten de twee vrouwen over het verleden van

Lees meer »

N-VA is de grootste partij bij studenten volgens peiling van studentenkrant Veto

N-VA is de populairste partij bij studenten met 25,2% van de stemmen op federaal niveau. Dat blijkt uit een recente peiling van de studentenkrant Veto onder meer dan 2.300 studenten. Groen verliest populariteit bij jongeren, terwijl Vooruit een aanzienlijke groei doormaakt. Klimaat, onderwijs en gelijkheid zijn de belangrijkste thema’s voor de bevraagde studenten.

Lees meer »

Vrouw veroordeeld omdat ze geld van vervalste overschrijvingen ontving

Een 37-jarige vrouw uit Wemmel heeft vier maanden cel met uitstel en 800 boete gekregen wegens oplichting. C.B. liet geld van overschrijvingen die uit brievenbussen uit Koksijde werden gestolen, en daarna vervalst werden, op haar rekening overschrijven, om dat geld dan aan een andere man te betalen.
The post Vrouw veroordeeld omdat ze geld van vervalste overschrijvingen ontving appeared

Lees meer »

Een Hart voor West-Vlaanderen schenkt € 5.000 aan project Be-Strong van vzw Habbekrats

Een Hart voor West-Vlaanderen steunt projecten die zich inzetten voor kanszoekende kinderen en jongeren. Uit de nieuwe projecten die zich kandidaat stelden voor 2024 werden er 33 geselecteerd, waaronder Be-Strong van vzw Habbekrats. Het wekelijks project dompelt Kortrijkse kinderen en jongeren via een kwalitatieve training onder in de wereld van boksen en fitnessen om zo fysiek en mentaal weerbaarder te

Lees meer »

“Ik heb toen de gevoelenskraan dichtgedraaid”: Coely openhartig over de beroerte van haar mama in ‘Niks te zien’

“Ze dachten echt dat wij nietsnutten gingen worden.” In een nieuwe aflevering van ‘Niks te zien’ neemt de slechtziende Karl Meesters de queen van de Belgische hiphop, Coely, mee op een muzikale reis naar Schotland. Voor de 30-jarige zangeres, die tijdens het programma onder meer openhartig vertelt over de beroerte van haar mama en ook haar eigen struggles, was het

Lees meer »

Project ‘Boterhamsters’ zorgt voor gezonde brooddozen in VABI Roeselare

Sinds januari 2024 slaan beweging.net West-Vlaanderen, Gezonde Buurt (CM-zone Midden-West-Vlaanderen) en Kotee (Thuiszorgdienst Motena) de handen in elkaar omtrent de lege brooddoos-problematiek, gericht naar middelbare scholieren.
The post Project ‘Boterhamsters’ zorgt voor gezonde brooddozen in VABI Roeselare appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVEBLOG TITELSTRIJD. 25 jaar geleden dat titel op slotspeeldag nog op drie velden kan uitgereikt worden – Brugse fans wachten spelersbus op

Net als vorig jaar zal de titel pas op de slotspeeldag beslist worden. Met Club Brugge, Union en Anderlecht zijn er nog drie kandidaten. Al heeft blauw-zwart wel een serieuze streep voor. Met een punt tegen Cercle is het zondag áltijd kampioen. HLN zit ook deze week in het spoor van de drie titelpretendenten. Het laatste nieuws, de opmerkelijkste beelden

Lees meer »

Berucht servet van Messi’s eerste contract geveild voor een monsterbedrag: “Deze jongen moéten we hebben”

Dertien jaar was Lionel Messi, toen een scout van FC Barcelona hem voor het eerst zag spelen. Zijn naam: Carles ‘Charly’ Rexach. Even later – in 2000 – liet hij de Argentijn zijn eerste ‘contract’ tekenen op een servet. Dat stukje papier is vrijdag onder de hamer gegaan voor een bedrag van 762.000 pond (ongeveer 890.000 euro) bij het Britse

Lees meer »