Ook Ciro viert weer mee: uitblinker Dries Mertens schiet Galatasaray met twee doelpunten en assist dichter bij Turkse titel

Twee keer scoren, een assist uitdelen, vieren met zoontje Ciro en weer een stap dichter bij de Turkse titel. Dries Mertens (36) heeft een succesvolle avond achter de rug. Galatasaray zette middenmoter Sivasspor makkelijk opzij. Het werd 6-1 in Istanboel. Op drie speeldagen van het einde zetten Mertens en co weer een nieuwe stap richting een 24ste titel. 

Meer krantenkoppen in België

Weyts sluit akkoord voor bouw van 27 nieuwe scholen

Ontslagnemend Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) heeft een akkoord gesloten met het consortium ‘Schoolkracht’ voor het ontwerp, de bouw en het onderhoud van de 27 eerste ‘Scholen van Vlaanderen’. Die gloednieuwe scholen zullen samen plaats bieden aan 20.000 leerlingen.

Lees meer »

“We hebben haar nog proberen helpen”: voormalig ambulancier Brandon treft vrouw (77) onder auto aan na ongeval

In de Stroombanklaan in Oostende is een oudere dame donderdagochtend rond 10.45 uur overleden nadat ze onder een wagen terechtkwam. Dat gebeurde toen de automobiliste achterwaarts een oprit wilde verlaten. Brandon Janssens, die in de buurt werkt, zag wat er gebeurd was en schoot meteen te hulp. “Ik zag dat de vrouw nog ademde, maar met grote moeite”, doet hij

Lees meer »

Pull-ups, gezichtsmaskers en een duik in de diepvriezer: Courteney Cox (60) toont haar volgers wat ze doet om fit te blijven

“Ik ben net jarig geweest. Ik ben niet dol op het getal, maar we hebben geen keuze.” Afgelopen zondag is Courteney Cox 60 jaar geworden, maar de ‘Friends’-actrice is duidelijk niet van plan om zich voortaan te laten gaan. In een video, die je hierboven kan bekijken, laat Courteney haar volgers zien hoe ze fit blijft. “Je moet altijd je

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Kremlin ontkent plannen voor aanslag op topman van Duitse wapenproducent

De VS en Duitsland hebben een Russisch complot verijdeld dat van plan was om de directeur van de Duitse wapenfabrikant Rheinmetall te vermoorden. Dat meldt de Amerikaanse nieuwszender ‘CNN’ donderdag. Rheinmetall is een belangrijke wapenleverancier van Kiev. En staatshoofden en regeringsleiders van de 32 NAVO-landen waarschuwen China voor de steun van Peking aan de oorlog van Rusland tegen Oekraïne. Dat

Lees meer »

“Hadden die passanten mij niet gevonden, dan was ik nu dood. Net als mijn vriend”: Lotte (38) en Willem werden slachtoffer van vluchtmisdrijf

“Die cijfers over het toenemend aantal vluchtmisdrijven brengen mijn verdriet weer naar boven. Vluchten na een ongeval is altijd de slechtste optie.” Lotte De Ridder (38) weet spijtig genoeg waarover ze spreekt. Ze raakte zwaargewond en verloor haar vriend nadat ze werden aangereden door een bestuurder die vluchtmisdrijf pleegde. “Een ongeval kan gebeuren, maar loop alsjeblieft niet weg. Het kan

Lees meer »

Hitterecords sneuvelen tijdens extreme hittegolf in VS

De extreme hittegolf die delen van de Verenigde Staten in zijn greep heeft, houdt aan tot zeker halverwege deze week. Nadat in Las Vegas en Death Valley afgelopen weekend al hitterecords sneuvelden, verwacht de National Weather Service (NWS) dat er deze week meer records aan diggelen gaan.

Lees meer »

LIVE. Links front verrassend winnaar Franse verkiezingen, Franse premier Attal kondigt ontslag aan

Volgens de exitpolls wordt het linkse Nouveau Front populaire verrassend de winnaar van de tweede ronde van de Franse parlementsverkiezingen. Het extreemrechtse Rassemblement National (RN) zou pas als derde eindigen. Geen van de partijen lijkt op een absolute meerderheid te kunnen rekenen. De Franse premier Gabriel Attal moet opstappen, dat heeft Jean-Luc Mélenchon, de kopman van het uiterst linkse La

Lees meer »