Parlement wordt pas op 23 mei ontbonden

14:43 De Kamer keurt woensdagavond tijdens de laatste zitting van deze legislatuur de lijst goed van grondwetsartikelen die voor herziening vatbaar worden verklaard. Maar de ontbinding van het parlement vol… 

Meer krantenkoppen in België

Koksijde staat op 26 mei in voor 2 Belgische juniorenkampioenschappen: “Toch niet gewoon copy-paste”

Organiseren op automatische piloot? In Koksijde moeten ze dat kunnen want de badplaats heeft een rijke wielergeschiedenis. Op zondag 26 mei worden er twee nieuwe Belgische kampioenen gehuldigd. Koksijde vormt het decor van de nationale wegkampioenschappen voor meisjes en jongens junioren.
The post Koksijde staat op 26 mei in voor 2 Belgische juniorenkampioenschappen: “Toch niet gewoon copy-paste” appeared first

Lees meer »

BEKIJK: 20-tal jonge everzwijntjes op pad met mama in Tervuren

In Duisburg zijn een 20-tal everzwijnen gespot, iets wat de laatste tijd in Tervuren wel vaker gebeurt. De gemeente roept op om alle everzwijnen in de buurt van een woning zeker te melden. "Als je everzwijnen tegenkomt moet je enerzijds genieten van de unieke ontmoeting, maar anderzijds toch een beetje afstand houden", klinkt het.

Lees meer »

KIJK. Metejoor maakt onaangekondigde comeback na wekenlange afwezigheid

Metejoor (33) is terug van (even) weggeweest. De Vlaamse zanger stond zaterdag op het podium van Pop on Top, een festival in het Nederlandse Valkenburg. De afgelopen weken bleef Metejoor op de achtergrond omdat hij wegens ziekte een pauze moest inlassen. Begin deze maand moest de populaire zanger zelfs nog enkele optredens annuleren.

Lees meer »

Dashcam­beel­den tonen hoe trucker Wesley (37) ook slachtof­fer wordt van bruggooi­ers: “Zonder die metalen plaat was ik dood”

Het incident waarbij een Roemeense trucker om het leven kwam nadat jongeren een riooldeksel in zijn cabine gooiden, brengt ook voor de West-Vlaamse vrachtwagenchauffeur Wesley (37) nare herinneringen boven. Twee jaar geleden gooiden onbekenden een verkeerspaal in zijn cabine. Zijn dashcam registreerde alles. “Zonder de metalen lichtbuis bovenaan was die recht in mijn borstkas beland.”

Lees meer »

Stad Oostende houdt circusworkshops in de wijk Konterdam

Van 16 mei tot 20 juni kunnen kinderen en jongeren uit de Wijk Konterdam op donderdagnamiddag deelnemen aan circusworkshops op het Touwtrekkersplein aan OC Schaperye. De workshops worden georganiseerd door Stad Oostende, Arktos en Woesh circusatelier, met een subsidie voor straat- en wijkactiviteiten. Zo wil de Stad kwetsbare jongeren in de wijk op een laagdrempelige manier bereiken.
The post

Lees meer »

Lamborghini vindt het te vroeg voor volledig elektrische sportauto: “Brullend geluid van V10-motor valt niet zomaar na te bootsen”

De Italiaanse sportwagenfabrikant Lamborghini wacht voorlopig met het volledig elektrisch maken van zijn sportwagens. Volgens Lamborghini-baas Stephan Winkelmann is het op zich geen probleem om snelle elektrische auto’s te produceren. Alleen emotionele aspecten, zoals het brullende geluid van de V10-motor van de Huracan, kunnen niet zomaar worden nagebootst.

Lees meer »

“Ik ben gescheiden omdat het niet meer goed liep. Waarom zou je anders uit elkaar gaan?”: Koen Wauters kijkt terug op breuk met Valerie De Booser

Koen Wauters (56) blikt terug op zijn scheiding van Valerie De Booser (44). In gesprek met ‘De Morgen’ vertelt het VTM-gezicht dat hij na de breuk heeft “moeten leren om alleen te zijn.” Hij vertelt ook meer over de reden waarom ze uit elkaar gingen: “Ik ben gescheiden omdat het niet meer goed liep. Want waarom zou je anders uit

Lees meer »