Renovatietraject in Krottegem werd een succes, nu ook voordelig tarief voor andere Roeselarenaars

Twee jaar nadat het project ‘Energiewijk Krottegem’ werd opgestart maakt de stad een evaluatie. “Zo’n tien procent van alle huiseigenaars in Krottegem kwam langs bij de stadsdienst Wonen om de thermografische foto van hun gevel te bespreken. In verschillende huizen werd ook al volop gerenoveerd. We kunnen dus mooie resultaten voorleggen”, aldus schepen van klimaat Michèle Hostekint (Vooruit).

Twee jaar geleden werd in het Roeselaarse stadsgedeelte Krottegem het pilootproject ‘Energiewijk Krottegem’ opgestart. De stad sloeg daarvoor de handen in elkaar met Rots vzw, de WVI en Acasus. Zij hielpen de voorbije periode bewoners bij het formuleren van renovatieadvies, bij het zoeken van aannemers en gaven informatie over renovatiepremies. “Het project kan vandaag mooie resultaten voorleggen. Hoewel de energiecrisis veel mensen tot actie aanzette, had de aanhoudende prijsstijging van materialen dan weer een remmend effect op renovaties op korte termijn”, merkte schepen Michèle Hostekint. Zo’n tien procent van alle huiseigenaars in Krottegem kwam langs bij de stadsdienst Wonen om de thermografische foto van hun gevel te bespreken. Bij 150 bewoners kwam de renovatiebegeleider over de vloer om een renovatievoorstel op maat te maken. Daarbij werd onder andere bekeken welke maatregelen de meeste impact en het hoogste rendement zouden hebben. “Een vijftigtal bewoners is met het advies onmiddellijk aan de slag gegaan. Dit renovatietraject zorgde voor warmere huizen, een lagere energiefactuur voor de bewoners en een positief effect op het klimaat”, aldus de schepen.

Goedkoop renovatieadvies tot en met 30 juni

Inmiddels is het pilootproject in Krottegem doorgetrokken naar de rest van de stad. “In Krottegem was het advies en de begeleiding wel gratis, maar we hebben nu ook een erg voordelig traject uitgewerkt voor heel Roeselare”, aldus schepen Hostekint. Alle inwoners van Roeselare en deelgemeenten kunnen renovatieadvies -en begeleiding aanvragen aan een voordelig tarief van 50 euro in plaats van 600 euro. Het tijdelijk renovatieaanbod geldt nog tot en met 30 juni. Meer informatie is te vinden door te klikken op ‘Duurzaam renoveren? Jaaa maar hoe? op de website www.klimaatswitch.be. “De voorbije periode toonden 400 Roeselarenaars, naast de mensen uit Krottegem, al interesse.” (BF)

The post Renovatietraject in Krottegem werd een succes, nu ook voordelig tarief voor andere Roeselarenaars is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Iconische website van Belgisch Staatsblad krijgt na 27 jaar make-over

De iconische lay-out met de blauwe achtergrond en de wolkjes uit de jaren 1990, is niet meer. Na 27 jaar is de website van het Belgisch Staatsblad gemoderniseerd en gebruiksvriendelijker gemaakt. "Voor sommigen was het pure nostalgie, maar voor de meesten is het een herinnering aan pure kafka", zegt minister van Justitie Paul Van Tigchelt (Open VLD).

Lees meer »

Kogel door de kerk: rechts kabinet voor Nederland

Het is zover: bijna zes maanden na de verkiezingen krijgt Nederland een rechts kabinet van PVV, VVD, NSC en BBB. Dat melden bronnen aan De Telegraaf. “Historisch”, aldus Wilders. Zijn partij zat nooit eerder in een kabinet. Over de premierkandidaat is voorlopig nog geen duidelijkheid.

Lees meer »

Regenboogkleuren en Palestijnse vlaggen op Brusselse pride

Duizenden mensen zijn door de straten van de hoofdstad getrokken voor de Brussels Pride, de jaarlijkse hoogdag voor de queer-gemeenschap in België. De pride is een feest en protest ineen en heeft dit jaar als thema veiligheid, elke dag, overal. Het was een opvallend politiek geladen editie. Petra De Sutter: “Onze rechten staan onder druk.”

Lees meer »

Gert-Jan opent de deuren van Frituur Fraais: “Smashed hamburger als specialiteit”

Langs de Astridlaan in Assebroek opende Gert-Jan Clincke de deuren van Frituur Fraais. Hij treedt hiermee in de voetsporen van Fritz Vandewalle, die op deze locatie jarenlang, tot eind vorig jaar, frituur Fritz runde. “De buurtbewoners zijn alvast heel enthousiast dat ze eindelijk weer om frietjes van de frituur kunnen”, zegt Gert-Jan.
The post Gert-Jan opent de deuren van

Lees meer »

“Voor sommigen is zo’n gehalte dodelijk”: Rijverbod, fikse boete en alcoholslot voor automobilist (60) uit Deerlijk met 3,5 promille

“Hij zwalpte zo hard heen en weer dat hij tegen mij botste.” Een tegenligger op de Otegemsesteenweg in Deerlijk zag op 20 augustus 2023 met geknepen billen een 60-jarige automobilist naderen. De man bleek maar liefst 3,5 promille alcohol in het bloed te hebben en kreeg nu de rekening gepresenteerd.
The post “Voor sommigen is zo’n gehalte dodelijk”: Rijverbod,

Lees meer »