Ceo voetbalbond na mislopen organisatie WK voor vrouwen: “Fifa vroeg financiële engagementen die we niet konden bieden”

 

De ceo van de Belgische voetbalbond, Piet Vandendriessche, is ontgoocheld dat België, Nederland en Duitsland de organisatie van het WK voor vrouwen niet naar Europa konden halen.

“De Fifa vroeg financiële engagementen die we niet konden bieden”, reageert hij na de toewijzing van het WK aan Brazilië.

 

Meer krantenkoppen in België

Man (37) steekt schoonbroer neer na opmerking over vaatwasser: “Hij vroeg om borden niet kriskras in te laden”

Een opmerking over het inladen van de afwasmachine. Meer had een 37-jarige man uit Herselt niet nodig om met een mes zijn schoonbroer in zijn hals en onder zijn oog te steken. De dertiger riskeert een celstraf van vijf jaar voor poging tot doodslag. “Het slachtoffer heeft geluk gehad dat hij het overleefde”, zei openbare aanklager Hanne Hendrickx op de

Lees meer »

71 kerken en moskeeën in Vlaanderen wachten nog altijd op erkenning

71 gebedshuizen van verschillende religies in Vlaanderen wachten nog altijd op hun erkenning. Nochtans is er een decreet dat die erkenning regelt en is de termijn om over die erkenning te beslissen, verstreken. Dat schrijft De Tijd. Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Gwendolyn Rutten (Open VLD) moest naar eigen zeggen wachten op aanpassingen in het decreet over de erkenning van

Lees meer »

Assisen Spuikommoord: dochter en partner van Emmy Geboers roken snel onraad

Op het assisenproces over de roofmoord op Emmy Geboers (67) hebben de dochter en de partner van het slachtoffer verklaard dat ze snel onraad roken. Ze keken onmiddellijk in de richting van de bovenbuur die over een vochtplek had geklaagd.
The post Assisen Spuikommoord: dochter en partner van Emmy Geboers roken snel onraad appeared first on KW.be.

Lees meer »

Minigolf in hospitaaltuin in Damme

Waar ooit de zusters Augustinessen tuinierden en de moestuin bewerkten, komt deze zomer een pop-up minigolf met zomerbar. Vier oud-leiders van KSA Spermalie Sijsele slaan de handen in elkaar voor dit opmerkelijke initiatief in een gedeelte van de tuin van het historische Sint-Janshospitaal.
The post Minigolf in hospitaaltuin in Damme appeared first on KW.be.

Lees meer »

Blijft Nicky Hayen trainer van Club Brugge? “We zitten vandaag samen”

“Dit overtreft mijn stoutste dromen.” Nicky Hayen (43) had niet verwacht dat hij dít – een landstitel als hoofdcoach van Club Brugge – zou meemaken in z’n trainerscarrière. Een triomf die naar meer smaakt. “Iedere coach zou in mijn plaats willen aanblijven.” Voorzitter Bart Verhaeghe is “trots en dankbaar” en liet weten vandaag samen te zitten met Hayen.

Lees meer »

Ontbossing in Cerrado in Brazilië overstijgt die in Amazonegebied

De ontbossing in de Cerrado in Brazilië, het savanneachtige gebied dat bekendstaat om zijn rijke biodiversiteit, is sterk toegenomen in 2023. Ze is voor het eerst zelfs groter dan de ontbossing in het Amazonegebied. Dat blijkt dinsdag uit het jaarrapport van MapBiomas, een collectief van ngo’s en Braziliaanse universiteiten.

Lees meer »

Chirojongens Sint-Nico zoeken materiaal voor zomerkamp: “Regentonnen voor een vlot”

De Chirojongens Sint-Nico zijn op zoek naar allerlei materiaal voor hun zomerkamp van 21 tot en met 31 juli op natuurdomein Verrebroek in Oost-Vlaanderen. “We willen de kampkosten voor onze leden drukken”, zegt Louis Declercq. “Het mogen ook gebruikte spullen zijn.”
The post Chirojongens Sint-Nico zoeken materiaal voor zomerkamp: “Regentonnen voor een vlot” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Opnieuw een autosalon van Brussel in 2025

Na een jaar afwezigheid komt er in februari volgend jaar opnieuw een autosalon van Brussel. Dat meldt organisator Febiac donderdag. Het salon keert terug naar de hallen van Brussels Expo, van vrijdag 14 tot en met zondag 23 februari 2025. Een meerderheid van de automobielmerken en -groepen die actief zijn op de Belgische markt heeft zich volgens Febiac hiervoor uitgesproken.

Lees meer »

Verzekeringen bij woonkrediet opzeggen zonder straf: dit zijn de nieuwe spelregels vanaf juni

Wie ooit een woonlening aanging, weet: de bankier kan een ‘mooiere’ rentevoet bieden als je bij hem meteen ook een (duurdere) brand- of schuldsaldoverzekering afsluit. Aan die ‘bundelverkoop’ verandert op 1 juni het een en ander. Wat betekent de wet-Dermagne voor uw portemonnee? En wat is het mogelijke nadelige gevolg? David Geerts van Hypotheek.winkel en vastgoedeconoom Wouter Thierie leggen uit.

Lees meer »

Wilfried (75) voor 15de keer bijzitter in stembureau: “Eerste keer kon ik er een verkeersboete mee ontwijken, nu doe ik het gewoon graag”

Er zijn mensen die in een kramp schieten als ze een oproepingsbrief krijgen om te zetelen als bijzitter en je hebt de 75-jarige Wilfried Buseyne uit Heule. Op 9 juni trekt hij voor de 15de keer als vrijwilliger naar het stembureau in Heule. “Ik doe het gewoon graag omwille van het sociaal contact”, zegt de alleenstaande zeventiger, “en omdat ik

Lees meer »