Opnieuw een autosalon van Brussel in 2025

Na een jaar afwezigheid komt er in februari volgend jaar opnieuw een autosalon van Brussel. Dat meldt organisator Febiac donderdag. Het salon keert terug naar de hallen van Brussels Expo, van vrijdag 14 tot en met zondag 23 februari 2025. Een meerderheid van de automobielmerken en -groepen die actief zijn op de Belgische markt heeft zich volgens Febiac hiervoor uitgesproken.

 

Meer krantenkoppen in België

De nervus vagus: kalm worden door op je zenuwen te werken

Wetenschappers raken opgewonden van de nervus vagus, de zenuw die invloed heeft op zowat alles in ons lijf – van onze ademhaling tot ons immuunsysteem, van ons hartritme tot onze darmflora. Is die vagale zenuw ook de poort naar mentaal welzijn? En hoe hack je eigenlijk een zenuwstelsel?

Lees meer »

‘Annabel’-zanger Hans de Booij raakt maar niet uit sukkelstraatje: “Optreden lukt niet en straks moet ik m’n huis uit”

Het blijft tegenslagen regenen voor Hans de Booij (65), de zanger van de monsterhit ‘Annabel’ uit 1983. In de herfst van zijn leven kampt de Nederlander met zoveel fysieke klachten dat optreden te zwaar is geworden. Financieel zit hij aan de grond en binnen afzienbare tijd is hij dakloos. “Maar ik weiger een uitkering aan te vragen”, zegt hij stellig.

Lees meer »

Campus Engineering sensibiliseert leerlingen

Nijverheidstechnische scholen zoals Campus Engineering Veurne spelen een cruciale rol in het opleiden van veiligheidsbewuste en bekwame technici. Daarom organiseerde de school een Veiligheidsdag, waarbij leerlingen zowel theoretische info als praktische demo’s kregen over EHBO, brand- en verkeersveiligheid, verzekering …
The post Campus Engineering sensibiliseert leerlingen appeared first on KW.be.

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. Israëlische regering stelt 50.000 extra reservisten beschikbaar – Israël is klaar voor “zeer intense operatie” aan Libanese grens, zegt Netanyahu

De Israëlische regering stelt nog eens 50.000 reservisten beschikbaar voor het Israëlische leger, melden lokale media. Daarmee stijgt het aantal inzetbare reservisten naar 350.000. Het leger ontkent dat extra reservisten te maken hebben met de spanningen in het noorden van Israël. De Libanese militante beweging Hezbollah en Israël vallen elkaar vrijwel dagelijks aan. Premier Benjamin Netanyahu heeft woensdag gewaarschuwd dat

Lees meer »

Raoul Hedebouw triomfeert na “beste resultaat ooit” voor PVDA: “Enige partij die sterk staat in alle regio’s, nu kan niemand ons nog negeren”

"We zijn incontournable geworden." Dat zei PVDA-voorzitter Raoul Hedebouw in zijn overwinningsspeech vanavond. De PVDA boekt een stevige winst in Vlaanderen en wordt ook de 3e grootste partij in Brussel. Kleine domper op de feestvreugde: het (voorlopig) mindere resultaat in Wallonië. "Maar we zijn de enige partij die op alle niveaus meedoet, niemand kan ons nu nog negeren."

Lees meer »

BEKIJK Tot 1 centimeter hagel in Brugge: “Felle bui trekt verder landinwaarts”

In Brugge is er dinsdagvoormiddag een felle gepasseerd, die gepaard ging met hagel. Er viel ongeveer een centimeter aan de winterse neerslag. “Het weer is licht wisselvallig, maar blijft voorlopig aan de koele kant. Door de klimaatverandering krijgen we veel langer periodes van droger weer, maar dus ook veel langere periodes van het nattere weer dat we nu al maandenlang

Lees meer »

Gemeente De Haan pakt uit met nieuwe website én online meldpunt: “Aandacht voor toegankelijkheid”

De gemeentelijke website van De Haan is volledig vernieuwd. Op de sterk vereenvoudigde website staat de gebruiker centraal: alle informatie werd zorgvuldig gestructureerd in begrijpelijke thema’s en een nieuwe, krachtige zoekfunctie brengt de bezoekers snel naar de juiste informatie. Daarnaast is er ook een nieuw online meldpunt, waar inwoners terecht kunnen met al hun vragen.
The post Gemeente De

Lees meer »