Rusland gaat oefenen met tactische kernwapens: hoe gevaarlijk is dat? En waarom doet Poetin dit nu?

Rusland gaat oefeningen met tactische nucleaire wapens uitvoeren dicht tegen de Oekraïense grens en mogelijk zelfs in bezet gebied. Na een eindeloze reeks aan dreigementen brengt Rusland nu zijn nucleaire strijdkrachten in paraatheid. Waarop trainen ze? Komt het tot een ontploffing? En waarom net nu? Professor internationale politiek en kernwapenexpert Tom Sauer legt uit. 

Meer krantenkoppen in België

Vonnis voor brandstichters kasteel van Houthulst

Twee mannen van 26 jaar kregen donderdag hun vonnis na de brand die vorig jaar het kasteel van Houthulst vernielde. De ene krijgt een celstraf, de andere wordt geïnterneerd. "Er bestaat een gevaar dat de man opnieuw dergelijke feiten zou plegen", zei de rechter.

Lees meer »

Stad Kortrijk hijst de regenboogvlag, samen met Justin Laevens uit Bissegem, finalist van Mister Gay Belgium 2024

Op de vooravond van IDAHOT, de Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie op 17 mei, hijst Stad Kortrijk symbolisch de regenboogvlag aan de pui van het stadhuis, samen met Justin Laevens (23) uit Bissegem, finalist van Mister Gay Belgium 2024. “We moeten als stad, als gemeenschap, blijven tonen dat iedereen zichzelf kan zijn”, zegt Philippe De Coene, schepen van Gelijke

Lees meer »

Oostenrijkse politie arresteert 14-jarig meisje voor plannen terreuraanslag op “ongelovigen”

Speurders hebben volgens Oostenrijkse media mogelijk een terroristische aanslag van een 14-jarige meisje uit Montenegro verijdeld. De tiener wordt ervan verdacht een mesaanval te willen plegen bij de Jakominiplatz in de stad Graz. Bij een huiszoeking werd onder andere een mes, bijl en kleding in beslag genomen. De aanval zou gericht zijn tegen “ongelovigen”, meldt de Oostenrijkse politie.

Lees meer »

Minifestival FUN K-Town in Kortrijk is opnieuw groot succes

Twee podia, vijftig dj’s, foodtrucks, lounges, een waaier aan muziek, sfeer en veel groen: dat is het derde minifestival FUN K-Town op Kortrijk Weide langs de Leie tijdens Sinksenfeesten. Hanne, Sara, Linde, Mana en Nele waren van de partij.
The post Minifestival FUN K-Town in Kortrijk is opnieuw groot succes appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ons Tehuis krijgt 4.085 euro voor Friluftsliv

Dankzij Hart voor West-Vlaanderen kunnen zes kwetsbare jongeren met de module Trekker van Vereniging Ons Tehuis deze zomer naar Zweden voor ‘Friluftsliv’. “Dat staat voor ‘het vrije leven in de buitenlucht’ om in verbinding te staan met de natuur en zichzelf”, zeggen begeleiders Maxim Vermeeren en Anthony Vanderstraeten.
The post Ons Tehuis krijgt 4.085 euro voor Friluftsliv appeared first

Lees meer »

Horloges F1-legende Michael Schumacher geveild

Acht horloges die eigendom waren van de legendarische F1-piloot Michael Schumacher zijn dinsdag geveild in het Zwitserse Genève. De meest waardevolle ging onder de hamer voor omgerekend zo’n 1,2 miljoen euro. Daarbij komt voor de koper nog tussen de 20 en 26 procent commissie voor het veilinghuis Christie’s.

Lees meer »

De fietsvergoeding: zo levert jouw rit naar het werk geld op

Vorig jaar heeft 1 op de 8 werknemers een fietsvergoeding gekregen van zijn werkgever. Dat blijkt uit cijfers van HR-bedrijf SD Worx. Sinds 1 mei 2023 zijn bedrijven verplicht om hun personeel een kilometervergoeding te geven wanneer ze met de fiets van of naar het werk rijden. Hoe kan jouw fietstocht naar je werkplek geld opleveren?

Lees meer »

Waar kennen we robothond Spot uit ‘De Mol’ nog van?

Nog een laatste mollenstreek in de slotaflevering van ‘De Mol’. Would-be dief Senne laat zich in de gangen van Villa del Gattopardo, een protserige palazzo in Palermo, met plezier betrappen door ‘waakhond’ Spot, om te vermijden dat de groepspot finaal nog zou aandikken. Kwam bekend voor, dat technologische hoogstandje in de vorm van een robothond? Jazeker. Volgend jaar wordt Spot

Lees meer »

“We willen Ari ál haar dromen laten beleven”: steunactie en sponsortocht moeten citytrip naar New York voor zestiende verjaardag mogelijk maken

Haar zestiende verjaardag in de schaduw van de wolkenkrabbers van New York City vieren: dat is de grote wens van Ari Castelein uit Izegem. De moedige meid lijdt aan de bijzonder zeldzame aandoening metachromatische leukedystrofie (MLD) en is sinds vorig jaar volledig afhankelijk van haar rolstoel. “Maar toch blijven we vooruit kijken”, zegt mama Leinie Vande Vijvere. “We willen Ari

Lees meer »

Opnieuw rijdt bestelwagen zich vast aan spoorwegbrug van ‘t Gaverke in Waregem: “Moeilijk op te lossen probleem”

In de inmiddels toepasselijk genaamde Tjollenstraat in Waregem is voor de zoveelste keer een bestelwagen tegen de brug onder de spoorweg gebotst. Ondanks een grote schildering blijven bestuurders, vooral van gehuurde bestelwagens, de hoogte verkeerd inschatten.
The post Opnieuw rijdt bestelwagen zich vast aan spoorwegbrug van ‘t Gaverke in Waregem: “Moeilijk op te lossen probleem” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vanaf maandag kunnen studenten blokken in gewezen fietsenwinkel Dcycles in Geluwe

Samen studeren in een gewezen fietsenwinkel. Deze unieke ervaring is vanaf komende maandag mogelijk in Dcycles in de drukke Menenstraat in Geluwe. “Omdat het Atelier in het GC Gilwe pas vanaf 12 juni beschikbaar is, werd er gezocht naar een oplossing en mogen we het leegstaand pand van Dieter Vercaemer gebruiken”, zegt schepen van jeugd Bercy Slegers (CD&V).
The

Lees meer »

Nu ‘Thuis’ zwaar onder vuur ligt, reageert de hoofdscenarist: “Met juiste topics schetsen we tijdsgeest”

Soap moet drama en een vleugje passie bevatten, maar bij ‘Thuis’ lijkt het evenwicht toch zoek. Op kijkersforums wordt alsmaar meer geklaagd over de overdaad aan seks, geweld en drugs in de serie. Van wurgseks bij Waldek tot een bizarre ménage-à-trois met Frank en Simonne. “We lijken wel in Sodom en Gomorra beland”, klinkt het. Een duidelijke koerswijziging in de

Lees meer »