Israëlische aanval op Rafah lijkt kwestie van tijd, de wereld kijkt angstig toe: “Zal massaal veel burgerdoden veroorzaken”

Het Israëlische leger roept Palestijnse burgers op om Rafah te verlaten. Het lijkt erop dat een aanval nakende is op de plaats waar de afgelopen maanden massaal veel Palestijnen naartoe zijn gevlucht. Wat staat er te gebeuren?

 

Meer krantenkoppen in België

“Over 23 dagen weten we of de Nederlandse ‘Hoop, lef en trots’ ook ons deel wordt”

Bijna zes maanden na de Tweede Kamerverkiezingen heeft Nederland zijn uiterst rechtse regering beet. Onder de noemer ‘Hoop, lef en trots’ hebben verkiezingsoverwinnaar Geert Wilders van de radicaal-rechtse PVV, Dilan Yesilgöz van de rechts-liberale VVD, Pieter Omtzigt van Nieuw Sociaal Contract en Caroline van der Plas van de BoerBurgerBeweging hun beknopt ‘hoofdlijnenakkoord’ donderdag toegelicht.

Lees meer »

Later als ik groot ben…

Voor de kinderen van de derde kleuterklas van Stedelijke Basisschool De Triangel in Sint-Andries begint het stilaan te kriebelen om naar het eerste leerjaar te gaan.
The post Later als ik groot ben… appeared first on KW.be.

Lees meer »

Polé Polé brengt zomerse sfeer naar Kortrijk tijdens Sinksen 2024: “Veel aandacht besteed aan beleving”

Het Schouwburgplein in Kortrijk is deze dagen getransformeerd tot een tropisch paradijs voor Polé Polé, dat dit jaar wederom deel uitmaakt van de festiviteiten rond Sinksen 2024. Het evenement, dat vandaag van start ging, duurt nog tot en met maandagavond en belooft een unieke mix van zomerse muziek, sfeervolle decoraties en een levendige ambiance.
The post Polé Polé brengt

Lees meer »

Op hol geslagen renpaard van Theo (70) sterft na aanrijding: “Het was geschrokken door vuurwerk voor een communiefeest”

Een Frans renpaard van paardenhouder Theo Van Wijnendaele (70) uit Bambrugge (Erpe-Mere) is zaterdagavond overleden na een aanrijding met een auto in Oombergen (Zottegem). In totaal sloegen vijf paarden op de vlucht nadat ze geschrokken waren. “Ik zit 70 jaar in de paardenwereld, maar dit heb ik nog nooit meegemaakt”, zo getuigt een nog aangeslagen Theo.

Lees meer »

Petitie voor fietspad langs Britse militaire begraafplaats in Dranouter

De leerlingen van de dorpsschool De Zafant in Dranouter steunen de petitie van de gemeente voor een fietspad in de Dikkebusstraat. Dat fietspad moet onder meer passeren langs een Britse begraafplaats van soldaten uit de Eerste Wereldoorlog. Het Vlaams agentschap Onroerend Erfgoed vindt een fietspad storend voor het zicht op de begraafplaats.

Lees meer »

Miljoenendeals, dure etentjes en 1.000 euro per uur voor zijn ex: het luxeleven van ex-topman De Voorzorg

Het Openbaar Ministerie verdenkt de ex-topman van De Voorzorg Tony Coonen (57) van extreme zelfverrijking. Vastgoedmagnaten konden hem in ruil voor miljoenen euro’s omkopen, zijn toenmalige partner mocht De Voorzorg 1.000 euro per uur factureren en het socialistische ziekenfonds betaalde zijn etentjes in sterrenrestaurants, de tankkosten van zijn schoonouders en zelfs de kerstversiering.

Lees meer »

Eerste G-voetbaltornooibij De Koutershotters

De Koutershotters uit Kortemark, een organisatie die jongeren met een fysieke beperking tussen 7 en 16 de kans geeft om een sportief balletje te trappen, organiseren op zaterdag 25 mei hun eerste G-voetbaltornooi. Bij G-voetbal zijn er alleen maar winnaars.
The post Eerste G-voetbaltornooibij De Koutershotters appeared first on KW.be.

Lees meer »

Het Vlinderbos neemt buitenklas in gebruik: “Hier brengen we buitenleven zoveel mogelijk naar binnen”

Dankzij een investering van het oudercomité van Het Vlinderbos – en met de steun van Cera – is er in de Ooigemse school een speel- en beweegparcours gerealiseerd. De school beschikt voortaan ook over een buitenklas. Niets dan tevreden mensen, dus.
The post Het Vlinderbos neemt buitenklas in gebruik: “Hier brengen we buitenleven zoveel mogelijk naar binnen” appeared first

Lees meer »