Amsterdam gaat strijd aan met ‘overtoerisme’ en verbiedt bouw nieuwe hotels

In de Nederlandse hoofdstad Amsterdam mogen geen nieuwe hotels meer worden gebouwd. Het stadsbestuur meldt woensdag dat de hele stad een zogenoemd ‘nee-gebied’ wordt voor nieuwe hotels. Ook mag het aantal hotelovernachtingen per jaar niet boven de 20 miljoen uitkomen. De stad wil op die manier het overtoerisme tegengaan.

 

Meer krantenkoppen in België

Chiro Pimpernel Vleteren viert 55ste verjaardag met feestweekend

Chiro Pimpernel Vleteren bestaat dit jaar 55 jaar en dat vieren ze met een feestweekend, van vrijdag 3 tot en met zondag 5 mei. Het weekend staat boordevol activiteiten van een streekbierenavond tot een hap- en staproute. Samen met Marc Baele, oprichter Chiro Edelweiss – voorloper van Chiro Pimpernel -, en Lieva Dejonckheere, eerste hoofdleidster van Chiro wordt teruggeblikt op

Lees meer »

Groen doet voorstel om loopbaanonderbreking zonder reden weer in te voeren: “Laten we investeren in mensen in plaats van ze uit te persen”

Volgens Groen moeten werknemers hun loopbaan kunnen onderbreken zonder reden. Met die vrije tijd kunnen mensen een tijdje thuisblijven of zelfs een lange reis maken, terwijl ze daar een maandelijkse vergoeding van de Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening (RVA) voor krijgen. Dit principe wordt ongemotiveerd tijdskrediet genoemd. Het is volgens de covoorzitter van Groen, Jeremie Vaneeckhout, een manier om stress en burn-out

Lees meer »

Daders brutale gijzeling in drugsmilieu vragen mildere straf

Drie betrokkenen van een hallucinante gijzeling rond een drugsschuld, vragen in beroep lichtere straffen. Een 29-jarige ontsnapte ternauwernood aan de dood toen hij werd ontvoerd en half bewusteloos werd geslagen. “Hij heeft op een knopke gedrukt om een luizige 800 euro terug te krijgen!”
The post Daders brutale gijzeling in drugsmilieu vragen mildere straf appeared first on KW.be.

Lees meer »

6 op de 10 West-Vlamingen krijgt maaltijdcheques

Maaltijdcheques zijn één van de populairste extralegale voordelen in ons land, dat blijkt uit een analyse van SD Worx. Ook in onze provincie worden dit loonelement gretig uitgedeeld: 61 procent van alle West-Vlaamse werknemers ontvangt elke maand gemiddeld 95 euro netto aan maaltijdcheques.
The post 6 op de 10 West-Vlamingen krijgt maaltijdcheques appeared first on KW.be.

Lees meer »

Victor Dendooven (9) is de Kinderkrak van Damme: “We komen soms de gekste dingen tegen wanneer we zwerfvuil ruimen”

Victor Dendooven (9) uit de Weststraat in Moerkerke zorgt er samen met zijn opa Daniël voor dat de Damse landelijke wegen – en dan vooral de wondermooie Oude Sluissedijk tussen de brug van Platheule en de Kerkstraat – netjes en zwerfvuilvrij blijven. “We vinden veel blikjes in de bermen maar ook de gekste dingen, zoals een zak met slachtafval of

Lees meer »

Onthaalmoeder voor rechter nadat jongetje schedelfractuur oploopt: “Na de feiten hebben we haar nooit meer gehoord”

Een onthaalmoeder uit Langemark moet zich voor de rechtbank van Ieper verantwoorden nadat in 2022 in haar opvang een kindje zwaargewond raakte. De toen 9 maanden oude knaap kreeg een stoel op zijn hoofdje en liep een schedelfractuur op. Haar raadsman spreekt van jammerlijk ongeval. Het proces werd donderdag ingeleid, maar zal pas later worden gepleit.
The post Onthaalmoeder voor

Lees meer »

Vader Raoul Hedebouw overleden aan de gevolgen van kanker

De vader van PVDA-voorzitter Raoul Hedebouw is overleden aan de gevolgen van kanker, dat meldt Hedebouw zelf in een bericht op Facebook. Hubert Hedebouw leed nog maar enkele weken aan lymfeklierkanker. Dat vertelde Raoul Hedebouw in onze exclusieve podcast, De mens achter Raoul Hedebouw.

Lees meer »

Spilindex overschreden: inflatie stijgt naar 3,4%, lonen zullen stijgen

De inflatie, het cijfer dat aangeeft hoe snel de prijzen stijgen, stijgt naar 3,4%. Dat blijkt uit cijfers van statistiekbureau Statbel. We zien een kleine stijging tegenover vorige maand, toen het cijfer stabiliseerde op 3,18%. Het Federaal Planbureau verwachtte dat de inflatie zou stijgen naar 4,15%. Hoewel het cijfer dus minder toeneemt dan verwacht, is de spilindex toch overschreden en

Lees meer »