Daders brutale gijzeling in drugsmilieu vragen mildere straf

Drie betrokkenen van een hallucinante gijzeling rond een drugsschuld, vragen in beroep lichtere straffen. Een 29-jarige ontsnapte ternauwernood aan de dood toen hij werd ontvoerd en half bewusteloos werd geslagen. “Hij heeft op een knopke gedrukt om een luizige 800 euro terug te krijgen!”

Openstaande drugsschuld

Vorige zomer werd B.T. (29) naar de woning van Mark K. (26) in Brugge gelokt om een openstaande drugsschuld te regelen. Maar daar werd hij opgewacht door spilfiguur Arne S. (28), een jongeman (27) uit Jabbeke die inmiddels is overleden en de Brugse kickboxer Chaghady M. (25). B.T. had ook nog een drugsschuld bij Arne S. van 800 euro. B.T. moest zijn kledij uittrekken en incasseerde zware klappen en schoppen en toen hij wou vluchten, viel hij van de trap. Vervolgens werd Bruggelinge Axelle V. (26) opgetrommeld om B.T. naar het appartement van Jason B. (23) in Izegem te voeren. Op een filmpje die de daders met hun smartphone maakten, is te zien hoe B.T. tijdens zijn transport naar Izegem is gekneveld en geblinddoekt. “Kijk je eens of hij nog leeft?”, is te horen en hij wordt steevast kleinerend aangesproken als “hoertje”.

Een hele nacht lang werd B.T. vastgehouden op het appartement. Hij werd er mishandeld en pas toen zijn bewaker ’s anderendaags in slaap viel, kon B.T. de woning ontvluchten. Spilfiguur Arne S. kreeg zeven jaar, Chaghady M. 37 maanden en chauffeur Axelle V. dertig maanden. Jason B. en Seppe D. kregen elk twee jaar cel, maar gingen niet in beroep. Yen Buytaert, de advocaat van Arne S., wil de feiten niet minimaliseren. “Maar mijn cliënt had de hele dag en nacht aan de ethyl gezeten en had de dag nadien al meteen spijt. Hij stuurde een sms naar zijn broer: “Ik denk dat ik iets doms heb gedaan.” Hij zei ook om B.T. te lossen, toen hij nog niet wist dat hij was ontsnapt.

Wolf in schaapsvacht

Arne S. kreeg in het verleden al twee veroordelingen op voor drugsfeiten, samen goed voor 37 maanden voorwaardelijk. Door die nieuwe straf van zeven jaar, worden die 37 maanden ook effectief en dat alles samen vindt Buytaert te veel. “Dan spreken we hier over meer dan tien jaar!”

Hij vraagt om S. niet meer dan vijf jaar op te leggen. Ook de advocate van Chaghady M. vindt dat haar cliënt te zwaar is gestraft. “Hij was zelf geschakeerd van het geweld. Het verblijf in de gevangenis heeft hem ook volwassen gemaakt, hij heeft het licht gezien.” Om mee te kunnen blijven doen aan kickbox-tornooien vraagt ze een werkstraf of een straf met uitstel. Axelle V. tenslotte wil eveneens een werkstraf. “Ze is weg uit dat milieu, heeft nu werk, vaste woonst en een nieuwe partner.” De procureur-generaal is akkoord met straffen met uitstel voor de laatste twee, maar was minder mals voor Arne S. “Je hebt het verkloot!”, riep hij. “Hij was de diegene die aan de knoppen zat. Hij is een wolf in schaapsvacht, iemand met twee gezichten die zelfs zijn handen niet wil vuil maken. Hij heeft op een knopke gedrukt om een luizige 800 euro terug te krijgen!” Zeven jaar vond hij dan ook terecht. “Je hebt nog geluk dat het niet verkeerd is afgelopen, of je zat in een andere zaal!” (de assisenzaal, red.).

Spijt

Arne S. betoonde voor het hof opnieuw zijn spijt. “Ik voelde me de dag nadien al meteen schuldig.” Axelle V. zei dat ze zich had laten meeslepen door de rest van de bende, maar intussen te hebben gebroken met hen. Chaghady M. hoopt vooral op een nieuwe kans om zich te bewijzen. Het hof doet uitspraak op 29 mei. (OSM)

The post Daders brutale gijzeling in drugsmilieu vragen mildere straf is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

De stemmer had een duidelijke voorkeur: Joost Klein werd tweede in halve finale, Belgische kijker gaf Israël meeste punten

Joost Klein (26) is donderdag in de tweede halve finale van het Eurovisiesongfestival tweede geworden. Hij kreeg van het publiek in totaal 182 punten, zo maakte de European Broadcasting Union (EBU) bekend. België eindigde pas op de dertiende plaats met een schamele 18 punten. En hoe verschillend werd er gestemd door het Belgische publiek en de vakjury?

Lees meer »

Organisatoren Lukkefeesten zijn klaar voor lustrumeditie

Op en rond het Vateplein in Lo vindt op zondag 19 mei tussen 10 en 18 uur de vijfde editie van de Lukkefeesten plaats. Ook dit jaar wordt het opnieuw een mix van muziek, animatie en veel lekkers.
The post Organisatoren Lukkefeesten zijn klaar voor lustrumeditie appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Hier is walgelijk goed over nagedacht”: vrachtwagenchauffeur sterft nadat onbekenden riooldeksel van brug gooien

Een vrachtwagenchauffeur is vrijdagnacht om het leven gekomen nadat onbekenden een loodzwaar riooldeksel van een brug over de autosnelweg gooiden. Recht in de cabine van de Roemeense man. Zijn vrouw – die als passagier naast hem zat – kon de vrachtwagen doen stoppen. “De daders hadden er met een koord voor gezorgd dat het riooldeksel net ter de hoogte van

Lees meer »

Zou Domenico Tedesco nog aan hem denken? Christian Benteke zit na nieuwe (speciale) hattrick aan elf goals in elf matchen

Zou bondscoach Domenico Tedesco nog een spits zoeken voor in z’n 26-koppige EK-selectie? Want er zit er eentje in bloedvorm in de MLS. Dankzij een nieuwe hattrick dikt Christian Benteke z’n totaal aan tot elf doelpunten in evenveel matchen. Tegen Atlanta United zorgde hij met drie kopbalgoals voor een 2-3-zege. Ook Hugo Cuypers scoorde vannacht.

Lees meer »

LIVEBLOG FULHAM-MAN CITY. City door dubbele voorsprong virtueel aan de leiding, De Bruyne met assist van grote waarde

Manchester City trekt deze namiddag naar het Craven Cottage van Fulham in de Premier League. Concurrent Arsenal hoopt alvast dat de Citizens in Londen dure punten laten liggen in de titelstrijd. De ploeg van Guardiola kwam op assist van De Bruyne al vroeg op voorsprong. Breiden ze hun voorsprong in de tweede helft uit? Volg de wedstrijd op de voet

Lees meer »

Legio XI CPF is gastheer op dertiende Romeins Weekend

Op zondag 19 en maandag 20 mei, tijdens het pinksterweekend, ontvangt de stad opnieuw duizenden bezoekers voor het Romeins Weekend, intussen aan zijn dertiende editie toe. Thema is deze keer laat-Romeinse leger.
The post Legio XI CPF is gastheer op dertiende Romeins Weekend appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hugo Coveliers (ex-Vlaams Belang – Vlott) naar rechter om pensioenbonus te behouden: “500 euro per maand minder? Dat pik ik niet”

Eresenator Hugo Coveliers (77) stapt naar de rechter. Het gewezen fractielid van Vlaams Belang pikt het niet dat zijn maandelijks pensioen met 500 euro netto teruggeschroefd wordt, omdat het boven het wettelijke plafond van 7.813 euro bruto uitkomt. Tot ongenoegen van Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken. “Had Hugo mij gecontacteerd, ik had hem afgeraden om te procederen.” Toch denkt Coveliers

Lees meer »